Menu
Anti-stress

5 Tips tegen stress

Anti stress

Natuurlijk wil je gewoon lekker kunnen werken met hier en daar wat gezonde hectiek en spanning. Maar stress en haast dat willen we natuurlijk niet. Want stress kan fysieke en psychische klachten veroorzaken en het verlaagd je lichamelijk en emotionele afweer. Kortom, stress maakt je ziek. Als je eenmaal in de ‘stress-ziekte’ zit kom je er ook niet zomaar uit.

Tips tegen stress komen we vaak tegen, er zijn dan ook allerlei verschillende tips om stress te verminderen. Alleen moet je dan vaak je levensstijl omgooien of veel tijd in oefeningen steken. Nu begrijpen wij dat je al secretaresse vaak druk bent en je niet direct tijd hebt om nieuwe, vaak tijdrovende gewoontes in je leven toe te passen. Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar 5 goede, maar niet tijdrovende tips die je gemakkelijk aan je dagelijkse werkzaamheden toe kunt voegen.

  • Taak voor taak: Met veel taken in het vooruitzicht hebben we al snel de neiging om meerdere taken tegelijk uit te gaan voeren of ‘even iets tussendoor te doen’. Stop hiermee en maak taak voor taak af. Je zult zien dat je op deze manier aan het einde van de dag meer werkzaamheden afgekregen hebt.
  • Net even iets meer bewegen: Nu bedoelen niet dat je je hele middagpauze moet besteden aan een wandeling of een andere vorm van lichaamsbeweging. Maar wees jezelf ervan bewust dat beweging goed voor je is en kijk wat er op jouw werk mogelijk is om jouw lichaamsbeweging iets meer te bewegen. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, haal niet alleen koffie/thee voor jezelf, maar neem ook iets mee voor de mensen die bij jou in de buurt zitten, loop naar een collega in plaats van een mail te versturen, bezoek niet het dichtstbijzijnde toilet en Google eens naar ‘workouts achter bureau’.
  • Luister tussendoor naar muziek: Luister af en toe eens even naar muziek die jij zelf leuk vind. Je zult merken dat het heerlijk ontspannend werkt. Deel je een kantoor met collega’s, doe dan je oortjes in zodat andere collega’s geen last hebben van jou muziek.
  • Wees empathisch: Luister eens goed naar een ander. Stel open vragen en vul niet meteen alles voor een ander in. Je zult zien dat een ander dit ook bij jou gaat doen, en ik kan je vertellen, dat voelt goed!
  • Goed slapen: Je werkt het beste als je uitgerust opstaat. Bekijk zelf met hoeveel uren slaap jij het beste functioneert en bepaal aan de hand daarvan hoe laat jij naar bed gaat en hoe vroeg je op moet staan.
(Bezocht 452 keer, 1 bezoeken vandaag)