Thema

Beauty & Wellness

Thema

Goedemiddag secretaresses!

Het is weer vrijdagmiddag en dat betekent dat wij weer een leuke tip voor jullie klaar hebben staan. Deze keer een echte site voor vrouwen!

Vrouwen
Deze keer is het een website-tip speciaal voor vrouwen. Ja dames, speciaal voor jullie! Het gaat namelijk om www.vrouwenzaken.nl. Een website voor vrouwen, door vrouwen. Deze website maakt pas net haar entree, dus houdt het goed in de gaten! Er staan onderwerpen als beauty, health en romantiek. Verder kan je hier nog de laatste trends en roddels volgen. Heb je nog onderwerpen waar u graag over leest? Laat het dan weten op www.facebook.com/vrouwenzaken.nl

Heb jij een goede tip die je graag met andere secretaresses wil delen? Of heb je iets meegemaakt waarvan je zelf vind dat je het goed opgelost hebt? Laat het ons weten en mail je tip naar l.kraaijeveld@businessbookers.nl

 

Met make-up op slapen, wat maakt dat nou weer uit? Nou, heel veel! Speciaal voor jou een lijstje wat er allemaal met jouw mooie gezicht gebeurt als je een keer geen zin hebt om jouw make-up er voor het slapen gaan af te halen.

Womens Health
Jeanette Graf van Womens health geeft aan waarom met make-up op slapen zo slecht is: ‘Onze huid functioneert, net als de rest van ons lichaam, op een circadiaans ritme (een biologisch ritme dat ongeveer 24 uur duurt, ook wel slaap-waakritme genoemd). Zo is de huid ’s nachts bijvoorbeeld met name bezig om zichzelf te vernieuwen. Het dragen van make-up kan dit proces tegenhouden, waardoor je je huid kunt beschadigen.’

Mascara
Ohoh, dit is een gevaarlijke! Vergeten de mascara af te halen? Kom maar op verstopte haarzakjes, geïrriteerde huid, oogontsteking en/of broze wimpers. Nooit doen dus!

Lippenstift
Slapen met lippenstift veroorzaakt droge lippen. Oplossing? Scrub jouw mond voor het slapen gaan met een reinigingsdoekje en smeer het daarna lekker in met lippenbalsem.

Primer
Overdag blijven er allerlei bacteriën aan de primer vastplakken. Iewl! Die bacteriën zitten dus de hele nacht op jouw gezicht! Echt not-done.

Foundation
Foundation gaat de vernieuwing van de huid tegen. Het is niet goed voor de poriën en kan uiteindelijk leiden tot rimpels en acné. Daar hebben we geen zin in hè? Echt foundation nodig? Reinig jouw gezicht dan goed voor je gaat slapen!

 

Naakt slapen is goed voor jouw gezondheid. Wat? Ja, echt waar. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat naakt slapen positieve effecten heeft op jouw gezondheid. Hieronder staan een aantal redenen uitgelegd.

Naakt slapen gaat vaginale infecties tegen
Uit onderzoek is gebleken dat als je met met jouw ondergoed aan slaapt, de kans op vaginale infecties een stuk groter is. Gynaecologe Alyssa Dweck adviseert vrouwen dan ook dringend hun ondergoed uit te trekken voor het slapen. “Ik adviseer mijn patiënten vaak zonder ondergoed te slapen en het merendeel kijkt me dan aan alsof ik gek ben. Ze vinden het een vies idee, terwijl het tegenovergestelde waar is. De vagina is van nature een vochtige plek en wanneer je ook ’s nachts ondergoed draagt, geef je het orgaan helemaal niet de mogelijkheid om even lekker te luchten. Als jouw ondergoed ook nog eens gemaakt is van een dikke, absorberende stof, verdampt het vocht totaal niet. Zo is je vagina dé ideale broeihaard voor bacteriën.”

Naakt slapen houdt je slank
Als je naakt slaapt, slaap je dieper. Hierdoor daalt het stresshormoon cortisol. Dit zorgt er voor dat jouw energie en honger niveau in toom worden gehouden. Dit betekent dat je genoeg vet verbrandt in jouw slaap. Wordt jouw slaap verstoord? Dan gaat het cortisol niveau omhoog en heb je vaker een hongerig gevoel. Eten vanuit dat stressgevoel, wordt ook wel ‘comfort food’ genoemd. Daar worden we dus niet slanker van. Naakt slapen zorgt dus voor minder stress en een prachtige slanke lijn!

Naakt slapen houdt je mooi
Het is niet goed om het ’s nachts te warm te hebben. In een van de vorige blogs werd er al aangegeven dat de temperatuur van de ruimte waar je slaapt belangrijk is voor jouw slaap. Het heeft ook te maken met anti-verouderingshormonen. Deze worden ’s nachts als het ware ‘vrijgelaten’. Een feitje, dit gebeurt alleen als jouw lichaamstemperatuur daalt. Door naakt te slapen, blijf je koeler en mooier! Naakt slapen, geen oneffenheden in jouw gezicht!

Genoeg redenen om te zeggen dat naakt slapen daadwerkelijk gezond is. Probeer het eens en je zult je vrij voelen!

Schrale lippen, losse velletjes, lippenstift die niet blijft zitten. Het blijft lastig om jouw lippen te verzorgen. Of je nu wel of geen make-up wilt gebruiken voor jouw lippen, er zijn een boel manieren om jouw lippen er prachtig verzorgd uit te laten zien.

Hieronder een aantal tips en trucs om goed voor de dag te komen met jouw beeldschone lippen.

Scrubben. Scrubben is niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de lippen. Het scrubben van jouw lippen is een goede manier om van losse velletjes af te komen. Dat scheelt weer wat getrek, rare plekjes en een boel pijn.
Hoe kun je jouw lippen scrubben?

 • Natte tandenborstel. Smeer een klein beetje lippenbalsem op jouw lippen. Draai daarna zachtjes rondjes over jouw lippen met een natte tandenborstel.
 • Suikerklontje. Dit is hetzelfde principe als de tandenborstel. Je draait zachtjes kleine rondjes over jouw lippen.
 • Ruwe handdoek. Hiermee krijg je ook gladde lippen. Wrijf zachtjes en voorzichtig met de handdoek over jouw lippen.
 • Suiker en honing. Door een klein beetje suiker door wat honing te roeren, maak je een mooie scrub. Hiermee kun je zachtjes jouw lippen scrubben. Door de suiker worden de losse velletjes verwijderd. De honing maakt jouw lippen extra zacht.

Hydrateren. Jouw lippen worden de hele dag aan verschillende zaken als regen, wind en kou blootgesteld. Hierdoor worden ze schraal en droog. Ook met jouw tong over jouw lippen heen gaan zorgt er voor dat jouw lippen nog erger uitdrogen.
Hoe kun je jouw lippen hydrateren?

 • Vaseline. Dit is een erg vriendelijk product. Vaseline werkt zelfs bij de meest uitgedroogde lippen.
 • Lippenstift met verzorgende bestanddelen. Lippenstiften die jouw lippen voeden, hydrateren of misschien wel zonbeschermend zijn, zijn de beste lippenstiften voor jouw lippen. Deze zorgen voor een volle kleur die lang blijft zitten en jouw lippen worden er door verzorgd.
 • Lippenmasker. Dit is ook makkelijk zelf te maken. Door wat hydraterende crème en honing te mixen heb jij jouw eigen lippenmasker. Smeer dit voor het slapen gaan op jouw lippen. ’s Ochtends ontwaak je dan met zijdezachte lippen.

Zorg goed voor jezelf, zorg goed voor jouw lippen. Geniet van zijdezachte lippen en een geweldige uitstraling met deze tips.

Welke kleur nagellak jij op je nagels hebt zegt alles over jouw persoonlijkheid. Het klinkt gek, maar je handen verraden in een oogopslag wie jij bent.

Sommige vrouwen zorgen ervoor dat de kleur nagellak precies bij hun kleding past terwijl andere vrouwen hier vol tegenin gaan. Wat betekent de kleur van jouw nagellak en wat straal jij uit? Of wil jij dat mensen op een andere manier naar jou kijken. Lees hier wat je met de verschillende kleuren uitstraalt!

 • Rood: Vrouwen die rode nagels hebben komen enerzijds netjes en glamorous over en anderzijds eigenzinnig. Niet alleen creatieve, maar ook serieuze vrouwen dragen rode nagellak.
 • Grijs: Grijs wordt vaak gedragen door vrouwen met een passie voor sport of muziek en door vrouwen die wel tegen een stootje kunnen. Donkergrijs is neutraal maar je maakt wel een duidelijk statement. Grijs staat voor stoer en modieus en is ondertussen ook nog stijlvol.
 • Blauw: Blauw en dan met name fel blauw valt op en staat in de spotlight. Vrouwen die blauw dragen zijn veelal op zoek naar nieuwe trends. Qua karakter zijn deze vrouwen erg uitgesproken maar houden dit toch vaak voor zichzelf.
 • Groen: Door groen te dragen willen vrouwen laten zien dat ze anders zijn. Deze vrouwen zijn zich vaak erg bewust van de natuur om zich heen en durven als het nodig is voor zichzelf te kiezen. Handig aan groen is dat het bij veel kleuren past en je daardoor weinig van nagellak hoeft te wisselen.
 • Donkerbruin: Vrouwen die zichzelf net even iets anders voor willen doen dragen vaak bruin. Vaak willen zij iets ouders lijken of hebben een muur(tje) om zich heen. De bruine kleur zorgt voor een sterke uitstraling terwijl deze vrouwen vaak gevoelig zijn en slechts enkele mensen toelaten tot hun daadwerkelijke gevoelens.
 • Roze: Vrouwen met knalroze nagellak durven zichzelf te laten zien, lachen veel en vinden beauty belangrijk. Roze is dus voor echte Girly vrouwen.

Straal jij op je werk wel uit wat je uit wil stralen? Zo niet, trek dan snel de kast open en lak je nagels in een andere kleur!

 

Verwen u zelf even met een ontspannende beautybehandeling in Zwanenburg.

Uitgebreide omschrijving
De Basis gelaatsbehandeling bestaat uit: Huidananalyse, oppervlaktereiniging, peeling, uitreinigen van de huid, masker, nabehandeling.

Optioneel bij te boeken: wenkbrauwen epileren met verven à € 15,00.

De prijs is exclusief € 7,50 reserveringskosten.
Meer informatie over deze behandeling.