Menu
Anti-stress

Stress op het werk? Ontspannen doe je zo!

Ontspanning

Door de toenemende verwachtingen die er tegenwoordig zijn, heb je nauwelijks de tijd om even bij jezelf stil te staan. Momenten van stress, wisselende emoties en hectiek wisselen elkaar af. Maar het is juist belangrijk om goed te zorgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Bewust leven door meditatie kan er voor zorgen dat je minder stress hebt en intenser kan leven.

Om jullie op weg te helpen naar een minder sober leven, ontspanning en minder stress heb ik 3 ontspanningsoefeningen voor jullie bij elkaar gezocht!

1. Loopmeditatie
Lopen doe je waarschijnlijk de hele dag in je hectische leven. Loop meditatie is daarom goed toe te passen.
Denk tijdens het lopen niet aan je bestemming, maar probeer je aandacht bewust te houden bij iedere stap die je zet. Voel hoe je voeten bij iedere stap contact maken met de grond en hoe je gewicht zich verplaatst bij iedere stap die je zet.

2. Ontspannen bij een oefening die je dagelijks doet
Kies voor de volgende oefening zelf een bezigheid uit die je dagelijks doet, tandenpoetsen, afwassen of douchen, alles kan.
Doe de bezigheid die je net gekozen hebt iedere, dag zo langzaam mogelijk. Merk hierbij op wat je allemaal doet, wat doe je, wat zie je, wat proef je en wat voel je. Geef je gedachten tijd en merk op wat je allemaal denkt en doet.

3. Sta eens stil bij je ademhaling
Als je even een moment de tijd hebt, is deze ademhalingsoefening goed te te passen.
Let eens bewust op je ademhaling, adem in, adem uit. Pas je ademhaling niet aan, maar concentreer je hier eens op. Is je ademhaling snel of juist langzaam, zit hij hoog of juist laag. Dwalen je gedachten af, brengt ze dan weer terug en richt ze weer op je ademhaling.

Het aller belangrijkste om te ontspannen, is om je bewust te zijn van datgene wat je doet. Sta stil bij het moment, zonder dat je met je hoofd alweer bij de volgende afspraak zit. Je zal zien dat je balans beter word en je emotie intenser kan beleven!

Enkele simpele handelen die je gemakkelijk op een werkdag toe kunt passen!

(Bezocht 256 keer, 1 bezoeken vandaag)