Thema

Verkeersinformatie

Thema

De vakanties zijn voorbij en het is nog steeds lekker warm in de achtertuin. We rijden nog lekker op onze zomerbanden en de winter is nog ver weg. Maar toch is de winter niet meer ver weg en doet de herfst zijn intrede. Op 21 september begint de herfst weer op iedere kalender. Dat betekent dat het alweer bijna tijd wordt voor gladde blaadjes op de weg en in de winter sneeuw en ijzel!

Wat kunnen we hieraan doen als automobilist? Winterbanden monteren is meestal het eerste wat bij mensen opkomt maar vergeet ook uw eigen rijvaardigheid niet. Een slipcursus is voor iedere bestuurder, ervaren of onervaren, een enorme investering in de veiligheid op de weg en de zekerheid achter het stuur.

Er zijn diverse aanbieders die gecertificeerde cursussen aanbieden zodat je niet alleen zekerder en veiliger de weg op gaat, maar je weet ook hoe te handelen bij een ongeluk en hoe je ongelukken grotendeels kunt voorkomen!

Ga jij regelmatig met de auto naar het werk? Vergeet dan niet om de ruiten van jouw auto regelmatig schoon te maken. Voor jou eigen veiligheid is het belangrijk om het hele jaar door de autoruiten regelmatig schoon te maken. Een ritje kan er namelijk al voor zorgen dat de ruiten vol zetten met insecten, zand en andere onzuiverheden. Smerige ramen kunnen ervoor zorgen dat u door de laagstaande zon al snel slecht of helemaal niets meer ziet.

Zo maakt u snel en gemakkelijk uw autoruiten schoon:

Binnenkant van de ramen
De binnenkant van de ramen kan je het makkelijkste schoonmaken met middelen die speciaal voor glas gemaakt zijn zoals glasreiniger. Glasreiniger kan je bij een autobedrijf kopen, maar de goedkopere glasreinigers van bijvoorbeeld de Lidl, Aldi of Albert Heijn doen het ook prima. Maar we kunnen er natuurlijk niet omheen dat de glasreiniger van de autowinkel toch echt wel iets lekkerder ruikt.
Spray de glasreiniger op de binnenkant van het raam en maak hem schoon met een stukje keukenrol. Is uw ruit erg vies dan is het slim om deze handeling 2 keer uit te voeren.

Buitenkant van de ramen
De buitenkant van de ramen is een heel ander verhaal. Het vuil op de ramen is veel hardnekkiger dan aan de binnenkant. Opgedroogde insecten op de ruit zijn namelijk lastig te verwijderen. Maar ook vogelpoep en boomhars zijn hardnekkig. Neem daarom een emmertje met lauw/warm water en doe hier een beetje afwasmiddel in en maak de ramen schoon met een schone zeem of multidoekje. Krijg je de insecten er nog niet af? Dan kan je het eens proberen met een panty kousje. Wrijf tot slot de ruiten nog even na met een beetje glasreiniger en keukenrol.

Geen zin om je ramen schoon te maken? De binnenkant zal je helaas zelf moeten schoonmaken, maar voor de buitenkant kan je ook af en toe even door de wasstraat rijden 🙂 

Hoe laat vertrekt mijn vlucht? Waar moet ik naar toe? Hoe kom ik zo snel mogelijk over mijn jetlag heen? Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis? Allemaal veelvoorkomende vragen tijdens een zakenreis. Om zo snel mogelijk antwoord te krijgen hebben wij 3 handige applicaties voor een zakenreis geselecteerd.

Jetlag Genie App
Natuurlijk zit je niet te wachten op een jetlag. Vermoeid arriveren op je afspraak, je bed bijna niet uit kunnen komen en je creativiteit even niet kunnen vinden? De ‘Jetlag Genie App’ helpt je bij het verslaan van je jetlag. Volg de stappen voor, tijdens en na de vlucht die de app voorschrijft en je jetlag zal aanzienlijk verminderen.
Download hier de hier de app

Schiphol App
De ‘Schiphol app’ biedt persoonlijke informatie over de vlucht. Maar ook het reserveren van een parkeerplaats, taxi, een plattegrond of de aanbiedingen van de See Buy Fly staan allemaal bij elkaar. Alles wat je maar wilt weten over Schiphol is te vinden in deze app.
Dowload hier de app 

Zeker op reis app
Medisch probleem op vakantie? Geen paniek, met de ‘Zeker op reis’ app heb je altijd alle gegevens bij de hand. De app heeft een handig reiswoordenboek, reisziekten informatie, nummer van ziekenhuizen, ambassades en alarmnummers. Verder geeft de app ook advies op het gebied van vaccinaties.
Download hier de app

Geniet van je onbezorgde zakenreis!

Als directiesecretaresse of P.A. verzorgt u de ondersteuning van de directie/MT zodat alles op rolletjes verloopt in de organisatie. Reizen is daarin een belangrijk onderdeel. Tinker helpt u hierbij met een hoge service en betrouwbare afspraken.

Boek bij Tinker uw luchthavenvervoer voor uw werkgever of collega en ontvang 10% korting op uw eerst geboekte rit.

Tinker verzorgt vervoer per taxi vanaf en naar luchthavens in Nederland, België en Duitsland. Door bij Tinker vooraf online te boeken en te betalen kunnen we uw reis optimaal plannen. Dit zorgt voor een hoge service tegen voordelige tarieven.

Bij terugkomst op de luchthaven staat uw taxi weer netjes voor u klaar. En op Schiphol airport wordt u zelfs ontvangen door onze hostess (TinkerBelle). Zij begeleidt u weer netjes naar uw gereedstaande taxi. Op deze manier neemt Tinker uw zorgen uit handen en regelt het gehele proces van begin tot eind.

Klik op onderstaande link en vul uw code in tijdens het boeken en uw 10% korting wordt meteen verrekend in de ritprijs.

www.tinker.travel/directiesecretaresse

uw 10% kortingscode: DS43002145   (u kunt de code t/m 15 maart meerdere malen gebruiken)

Deze kennismakingsactie is geldig t/m 15 maart 2015

Enkele voordelen van Tinker

 • Online boeken
 • Scherpe vroegboektarieven.
 • Eigen portal met  ritoverzicht
 • E-ticket
 • 24/7 Customer service ondersteuning
 • Flight monitoring
 • Hostess ontvangst bij landing op Schiphol airport
 • Diverse reisklassen: Economy, Comfort, Business
 • Ritten vanaf/naar meerdere luchthavens

Wilt u meer informatie over de voordelen van Tinker of de mogelijkheden tot een corporate account? Mail ons op corporate@tinker.travel of bel naar +31 (0)20 290 00 51

Tinker reist vanaf/naar de volgende luchthavens:

 • Nederland > Schiphol, Rotterdam Den Haag, Eindhoven, Groningen Eelde, Maastricht Aachen
 • België > Brussel, Antwerpen, Charleroi Brussel Zuid, Oostende Brugge, Liege
 • Duitsland > Frankfurt, München, Keulen Bonn, Stuttgart, Düsseldorf, Dortmund, Münster Osnabrück, Weeze

Helaas, nu kunnen we er toch echt niet meer onderuit. Het herfstweer heeft plaats gemaakt voor het koude winterweer. In de ochtend moeten we vroeger opstaan de autoruit te krabben en op tijd te vertrekken in verband met de gladde weg. De smoes ‘sorry, maar ik moest krabben’ wordt namelijk helaas niet vaak geaccepteerd. Maar dit is natuurlijk nog lang niet alles. Zijn jij en jouw auto al klaar voor de winter?

Ruim een kwart van de automobilisten is onzeker bij winters weer. En dit is niet meer dan logisch, want de kans op schade is namelijk 60% groter bij winters weer. Vervelend, want wij willen natuurlijk wel veilig en op tijd aankomen op het werk of bij onze afspraak.

Voorkomen is beter dan genezen
Hoe ga je goed voorbereid de weg op?

 • Laat de auto checken, met name de accu
 • Zorg dat er ruitenvloeistof in de auto zit die geschikt is tot -30° C
 • Vergeet de rubbers niet en smeer deze bijvoorbeeld in met vaseline
 • Heb altijd een flesje slotspray in op zak om het slot in te sprayen. Heel dom, maar toch gebeurt het regelmatig; stop het flesje in je tas of jas en leg hem vooral niet in de auto. Door de autoruit heen kijken naar het flesje zorgt er namelijk helaas niet voor dat de sloten ontdooien
 • Koop een fles ruitontdooier, dit voorkomt veel gedoe met krabben. Wellicht nog beter om een speciale deken te kopen voor over de ruit. Leg nooit kranten over de ramen heen, als deze nat bevriezen ben je namelijk nog veel verder van huis.
 • Check de bandenspanning en zorg voor een profieldiepte van minimaal 4mm
 • Het is mogelijk dat de handrem vastvriest, voorkom dit door de auto niet op de handrem te zetten maar in de 1 of achteruit. Heb je toch de handrem erop staan en is hij vastgevroren? Trek hem dan eerst iets harder aan, zodat het ijs breekt en haal hem vervolgens van de handrem af
 • Voorkom een beslagen voorruit door hem in te wrijven met een beetje shampoo

Met deze tips moet je wel goed voorbereid de weg op gaan en… op tijd op je werk komen. Mocht je zelf nog een tip hebben, laat het ons weten en deel hem met andere secretaresses. Samen zorgen we er namelijk voor dat we zo min mogelijk oponthoud hebben op de route naar ons werk.