Thema

Mode & Kleding

Thema

you only have one opportunity to make a first impression. Dit geldt ook zeker op zakelijk gebied. Uiteraard zijn de zakelijke mogelijkheden en de prijs die je hiervoor vraagt vaak de doorslaggevende factoren wanneer het gaat om het sluiten van een businessdeal, maar ook je uitstraling, enthousiasme en looks dragen hier zeker aan bij.

Zorg er dan ook voor dat je in de juiste outfit verschijnt bij die belangrijk pitch. Gelukkig is er voor dames voldoende keuze in zakelijke kleding. Dit zorgt er voor dat je voor iedere gelegenheid wel een passende outfit kunt scoren.

Er zijn wel een aantal tips waar je rekening mee kunt houden. Een zwarte pantalon met een nette blouse is altijd goed, maar wil je eens variëren dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld eens een jurk of rok te dragen. Wel adviseren wij dan dat deze minimaal op knie valt en dus niet te kort is. Om de outfit nog iets netter te maken kies dan voor een mooie donkere panty en niet voor blote benen. Buiten het feit dat dit niet op iedere werkvloer geaccepteerd wordt kan de outfit zonder panty ook te casual ogen.

Naast de lengte van de kleding is ook de maat van de kleding erg belangrijk. Zorg dat een jurk of rok niet te groot is, maar ook zeker niet te klein. De juiste pasvorm zorgt er voor dat een outfit je meer zelfvertrouwen geeft. Een onjuiste maat kan juist afbreuk doen aan je verschijning.

Je outfit is niet alleen met een rok en een blouse compleet, maar ook de schoenen en eventuele accessoires maken je outfit helemaal af.

Inspiratie voor je schoenen nodig: Schuurman-schoenen.nl

Kies voor een klassieke schoen die schoon en netjes gepoetst is. Ook een hakje geeft het uiterlijk net even wat meer elegantie. Bedenk wel: loop je nooit op hakken oefen dan even of kies toch voor een mooie platte schoen. Je moet immers krachtig en zelfverzekerd overkomen en het wankelen op te hoge hakken is dan niet aan te raden.

Ook accessoires kunnen een mooie toevoeging zijn,maar zorg ervoor dat het niet over the top wordt. Kies bijvoorbeeld voor een mooi horloge of armband, maar houdt het bij 1 mooi item.

Dress to impress!

Kleren maken de man, maar zeker ook de vrouw! Passende kleding zorgt enerzijds voor de juiste uitstraling naar buiten toe, maar zorgt er ook voor dat je jezelf vaak net iets zekerder voelt in bepaalde situaties.

Weet jij welke kleding en kleur er bij jou past? Er zijn tegenwoordig diverse stijlworkshops, waarbij een personal shopper samen met jou op pad gaat om jouw killer-outfit bij elkaar te shoppen. En een outfit is natuurlijk niet compleet zonder een paar bijpassende schoenen.

Waar ga jij voor? Prachtige pumps of voor een elegante instapper. Zorg er in ieder geval voor dat je je happy voelt bij je outfit want zo staal je de grootste zelfverzekerdheid uit!

Inspiratie nodig voor het juiste paar schoenen? Kijk op Schuurman-schoenen.nl

Ben je voor je werk veel op pad? Dan is het belangrijk dat je bij de afspraak goed voor de dag komt. Je maakt namelijk maar 1 keer een eerste indruk.

Dus zorg dat je je hebt ingelezen in het bedrijf, waar kom ik, met wie heb ik een afspraak en wat is het doel van de afspraak. Daarnaast zijn kleding en uitstraling ook erg belangrijk. Ga je in mantelpak of juist in wat meer lossere outfit. Overdressed is niet goed maar underdressed natuurlijk ook niet.

Tegenwoordig kun je je stijl volledig doorvoeren niet alleen in je outfit, maar ook bijvoorbeeld je laptoptas kun je matchen met je kleding. Kies je voor een mooi authentieke burkley laptoptas of juist een hippe rugzak.

Maar bovenal zorg vooral dat je jezelf goed voelt bij de outfit die je draagt, want zelfverzekerdheid is het allerbelangrijkste!

 

Voor de één klinkt het al weer veel te ouderwets, voor de ander is het iets dat ze nog steeds elke dag doet. De overhemden van je baas verzorgen. Maar wat jij niet weet, is dat die verzorging veel gemakkelijker kan. Net als deze taak, is strijken ook ouderwets. Kijk daarom eens rond bij de overhemden die niet gestreken hoeven te worden!

Minder werk en dus een leuker humeur

Als je er dus leuke non iron overhemden uitzoekt voor je baas, heeft hij dus minder werk met al dat strijken. En als hij die vreselijke stap elke dag over kan slaan, heeft hij ook elke dag een leuker humeur. En zo zit jij dus heel gemakkelijk in een leukere werkomgeving. Omdat hij een leuker humeur heeft, en jij hebt iets leuks om naar te kijken. Want ja, als je toch uit al die strijkvrije overhemden gaat kiezen, kan je net zo goed iets kiezen dat jij leuk vind om te zien. Het kan ook zijn dat jij elke dag de dupe bent en zijn overhemden moet strijken. Ook jij wordt er een stuk blijer van als je dat lekker niet meer hoeft te doen. En op die manier is jouw werk dan ook leuker.

Elke pasvorm en maat is er, dus geen zorgen

Mocht jouw baas nou echt een hele rare maat overhemd hebben en deze droom van strijkvrije overhemden klinkt jou als muziek in de oren, dan gaat die droom door. Elke boordmaat, met elke pasvorm, met elke mouwlengte en met elke romplengte zijn als een strijkvrij overhemd te vinden. Dus is jouw baas een goed gezette man met brede schouders en lange armen, maar met een smalle taille, dan zijn er verschillende strijkvrije overhemden te vinden die een slim fit zijn met extra mouwlengte. Maar het kan ook juist het omgekeerde zijn. Dat jouw baas eigenlijk een beetje te groot is, zowel in de lengte als in de breedte, maar nog wel korte armen heeft. Dan kan je voor hem beter kijken bij een comfort fit met extra romplengte. En ook bij deze maat zijn er genoeg overhemden te vinden die strijkvrij zijn.

Jij kiest, dus hij ziet er leuk uit

We weten allemaal dat secretaresses zich goed weten te kleden en verzorgen. Dan is het dus ook niet al te raar dat je baas je vraagt zijn overhemden uit te zoeken. Dan doe je ook wel je best om hem er goed uit te laten zien. Maar kan dat ook met strijkvrije overhemden? Jazeker. Naast dat ze beschikbaar zijn in elke soort maat, zijn ze ook beschikbaar in elke mogelijke kleur, met elk mogelijk patroontje. Genoeg keuze dus!

Jouw werk als directiesecretaresse verlangt dat je er stijlvol en goed verzorgd uitziet. Als je werkkleding al overeenkomt met je persoonlijke smaak en stijl, dan kost het je minder moeite om een correcte werkgarderobe samen te stellen, vergeleken met collega’s die in hun vrije tijd iets geheel anders dragen. Wat je persoonlijke stijl ook is, het winterseizoen van 2016/2017 laat een aantal verrassende trends zien. Trends die je met wat creativiteit ook kunt inpassen in je werkkleding.

Een aantal verrassende trends
Een van de trends van dit jaar is de ‘Alles in het leer’-trend. een leren broek, een leren topje en daarboven een leren jasje of blazer. Je kunt er schitterende combinaties mee maken, maar leer heeft één nadeel. In veel traditionele en zakelijke milieus is het wat minder geaccepteerd als stijlvol. Misschien is het beter om deze trend te bewaren voor de vrije tijd.
Een andere trend is de militaire look. Een strak gesneden blazer dat zijn inspiratie duidelijk vindt in de oude officiersjasjes, kan heel stijlvol zijn. Met een zijden blouse, een strakke rok en bijpassende pumps straal je naast elegantie, professionaliteit ook een actieve ‘can-do’-mentaliteit uit. En dat past uitstekend bij jouw functie.

Oversized komt ook weer terug in de mode. Maar laat loszittende kleding bovenop loszittende kleding de juiste indruk achter als je het draagt? Een oversized pantalon zou wel heel goed kunnen, als het je vrouwelijke lijnen niet te veel doorbreekt. Met een strak gesneden jasje erboven kan het een hele vrouwelijke en elegante indruk achterlaten.
Heel stijlvol is de zogenaamde pussy bow-wow, een grote strik, het liefst van een zijden sjaal, die je op elegante wijze boven je blouse draagt. Het geeft een haast Victoriaans effect en kan gezien worden als traditioneel, licht conservatief, maar heeft tegelijkertijd iets frivools en trendy.

We komen nog even terug op de oversized trend. Wat wel bijzonder gepast is als outfit voor een directiesecretaresse is een licht oversized vrouwelijk kostuum. Je kunt zelfs denken aan klassieke krijtstrepen. Met de juiste blouse, pumps en handtas erbij ben je niet alleen modieus maar ook correct en zakelijk.
In de wintermaanden op kantoor is de stand van de thermostaat altijd een punt van discussie. Mannen hebben het snel te warm, vrouwen snel te koud. En wie delft dan het onderspit? Als je de laagjes-trend aanhoudt, heb je daar veel minder last van en je kunt stijlvolle accentjes aan je outfit geven. Een extra sjaaltje, een combinatie van een shirt, blouse en vest en uiteraard bijpassende warme panty’s.

Zie jij al mogelijkheden om én stijlvol én trendy op je werk te verschijnen?

Een eerste indruk, daar gaat het altijd om. Het is dan ook de kracht om te weten hoe je een eerste indruk kunt beïnvloeden. Om jullie hierbij te helpen heb ik 6 trucjes op een rij gezet om de eerste indruk die jij achterlaat te beïnvloeden.

Wees jezelf
Veel mensen voelen zich in een andere omgeving minder comfortabel. Probeer daarom als het mogelijk is iemand voor de eerste keer te ontmoeten op een plaats waar jij echt jezelf bent. Dit simuleert de kwaliteit van het gesprek en zorgt voor minder zenuwen.

Jouw handdruk spreekt boekdelen
De handdruk die jij geeft laat zien wat voor persoon jij bent. Mensen die een ‘slap’ handje geven laten een onzekere, onderdanige en introverte indruk achter. Natuurlijk is dit niet de boodschap die jij achter wil laten. Geef voor een stevige handdruk.

Oogcontact maken
De ogen zijn het venster van de ziel. Kijk iemand in de ogen aan en geef de ander ‘toegang’ tot u. Wanneer u naar beneden kijkt of langs de persoon heen kijkt geeft dit een onzekere en ongeïnteresseerde houding weer

Herinner de naam van de persoon
Door de naam van de persoon te onthouden kan je laten zien dat je geïnteresseerd bent in de ander. Laat blijken dat je zijn of haar naam onthouden hebt door de naam 3 keer te herhalen tijdens het eerste gesprek

Stel vragen
Laat zien dat je open staat voor de andere persoon en dat je oprecht gedesinteresseerd bent door vragen te stellen aan de andere persoon. Extra pluspunten als jij tijdens een volgend gesprek kort laat weten waar het de vorige keer over ging.

Blijf positief
Mensen brengen graag tijd door met mensen die positief zijn en lachen. Natuurlijk heeft iedereen wel eens een slechte dag, maar stap hier overheen wanneer je iemand voor de eerste keer ziet. Niemand zit te wachten op problemen van wild vreemden.

Maak indruk met je kleding
Natuurlijk hoef je niet in designer kleding te lopen om indruk te maken, maar door op je uiterlijk te letten en goede hygiëne te hebben straal je kwaliteit uit.