Thema

Zakenreizen

Thema

Heeft u als goede voornemen om in het nieuwe jaar de wereld te ontdekken? Maar houdt vliegangst u letterlijk aan de grond?  Om dat te voorkomen organiseert vliegangstinstituut Onbezorgd Vliegen op zondag 2 februari 2020 een vliegangstfestival bij Schiphol in samenwerking met piloten en vliegangsttherapeuten.

Hoewel een vliegtuig het meest veilige vervoersmiddel ter wereld is, heeft toch ruim 30% van de westerse bevolking last van vliegangst. In Nederland zijn er 4 miljoen bange luchtreizigers en in België ruim 3 miljoen.

Workshops

Tijdens het vliegangstfestival op zondag 2 februari 2020 geven piloten en vliegangsttherapeuten de hele dag workshops over wat vliegangst is, wat het met u doet en hoe u er zelf het beste mee om kan gaan. Maar ze leggen ook uit hoe een vliegtuig vliegt, wat turbulentie precies is en waarom een vliegtuig het veiligste vervoermiddel ter wereld is.

Dieperliggende angsten

“Vliegangst is voor iedereen anders”, volgens piloot en vliegangstbehandelaar Kelly Otte. “Er liggen altijd een aantal dieper liggende angsten of onzekerheden aan ten grondslag  zoals claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst en controledwang. U zit immers in een hele kleine ruimte, op zo’n 10 kilometer hoogte, met honderden ‘vreemde’ mensen en verder moet u zich totaal overgeven aan de piloten. Maar gelukkig is vliegangst ook heel goed te behandelen, met een slagingskans van 98%”.

Virtual Reality vlucht

Naast workshops kunnen bezoekers met vliegangst met een therapeut rondlopen in een Boeing 747 die op het terrein staat van het Vliegangstfestival. “Voor veel mensen met vliegangst is de confrontatie met een echt vliegtuig al een hele grote stap naar de overwinning van hun angst”, aldus Otte. “Voor degenen die nog een stapje extra durven te zetten, stellen we in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) een Virtual Reality omgeving beschikbaar waar ze een vlucht kunnen maken en ervaren.”

Speeddaten

Tijdens het vliegangstfestival kunnen bange luchtreizigers gedurende de hele dag speeddaten met piloten, cabinepersoneel en lotgenoten die hun vliegangst hebben overwonnen. Voor kinderen van ouders met vliegangst worden er workshops vliegtuigjes bouwen georganiseerd en is er een wedstrijd vliegtuigjes gooien. Kinderen mogen tegen een kleine vergoeding ook gebruik maken van het op de locatie aanwezige zwembad en de bioscoop.

Praktische informatie

Het vliegangstfestival vindt plaats op zondag 2 februari 2020 in het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp. Aanvang: 10.00 uur. Einde: 17.30 uur. De entree is 24,95 euro per gezin. Iedere bezoeker met vliegangst ontvangt gratis het boek ‘Overwin uw vliegangst’, geschreven door Kelly Otte. De workshops en alle andere ervaringen en activiteiten tijdens het Vliegangstfestival zijn gratis. Kijk voor meer informatie op: www.onbezorgdvliegen.nl

Foto: Dominique Otte

Ondernemers die veel zakenreizen naar het buitenland moeten maken kiezen steeds vaker voor het huren of het kopen van een privévliegtuig. Dit is natuurlijk niet zomaar. Een privévlucht biedt veel voordelen ten opzichte van een gewone vlucht met een reguliere vliegmaatschappij. Tijdens een privévlucht zit je comfortabel, je raakt niet vermoeid, je hoeft niet eindeloos in rijen op het vliegveld te staan en je kunt naar meer dan tweeduizend vliegvelden binnen Europa vliegen, waardoor je vrijwel altijd in de directe omgeving van je bestemming kunt landen. Dit levert uiteindelijk een flinke tijdsbesparing op. Je kunt wel 9 tot 10 uur op een dag besparen door met een privévliegtuig te vliegen. Dutch Aviation Partner heeft het voor je uitgerekend.

De tijdsinvestering in een gewone vlucht

Je moet om 05.30 uur opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn voor je vlucht van 08.30 uur. Het is wellicht een vlucht van nog geen twee uur, maar je moet op tijd zijn om alle lange wachtrijen te doorlopen. Met een beetje geluk heb je geen last van verdere vertragingen en kom je uiteindelijk om 12.45 uur aan op het vliegveld van het land waar je je zakelijke meeting hebt. Het vliegveld ligt niet erg dichtbij de locatie van je meeting, dus je neemt een taxi of stapt in een huurauto. Om 14.30 uur zit je eindelijk aan tafel bij je zakenrelatie voor een meeting van twee uurtjes, dus tot 16.30 uur. Helaas gaat 3,5 uur later de eerstvolgende vlucht pas terug. Je gaat direct naar het vliegveld om daar, zonder gezelschap, even een hapje te eten. Je stapt om 20.00 uur weer op het vliegtuig. Eenmaal op de Nederlandse luchthaven moet je wachten op je bagage, een eind naar de auto lopen en de rit naar huis maken. Uiteindelijk is het 23.45 uur voordat je de voordeur opendoet.

De tijdsinvestering in een privévlucht

Je kunt in de morgen nog even naar kantoor om 08.00 uur om de laatste voorbereidingen te treffen. Je kunt het rustig aan doen, want je vlucht vertrekt van een nabijgelegen vliegveld om 10.30 uur. Dit heb je zelf zo bepaald, zodat je voldoende tijd hebt om de documenten voor je meeting te verzamelen. Deze kun je tijdens de vlucht op je gemak nog eens doornemen. Je bent uiteindelijk om 10.15 uur op het vliegveld en een kwartier later stijg je op. Aan boord kun je gewoon lekker doorwerken. Om iets voor 12.30 uur land je vlakbij de locatie van je meeting en om 12.45 uur kan de meeting starten. Om 15.45 uur kan het vliegtuig weer opstijgen om terug naar Nederland te gaan en om 18.00 uur zit je in je makkelijke kleding gezellig thuis te dineren.

Hoe zit het met de kosten?

Je kunt veel tijd besparen door met een privévliegtuig te vliegen naar je zakelijke meetings in het buitenland. Niet alleen ben je sneller heen en weer, maar ook tijdens de vlucht kun je gewoon op je gemak doorwerken. Nu is het natuurlijk de vraag wat dit met de kosten doet. Levert de tijdswinst meer op dan dat het je in geld kost? Wanneer de uitgaven voor het privévliegtuig worden opgeteld, dus de reistijd, de kosten voor het vliegtuig en het uurloon, dan zou je voor een vlucht van twee uur op wellicht 3800 euro uitkomen. Wanneer de kosten voor eenzelfde vlucht met een gewone vliegmaatschappij worden opgeteld, dan moeten we rekening houden met ticketkosten voor twee personen, met de reistijd, de parkeerkosten, kosten voor de taxi of huurauto en het uurloon. De kosten komen dan uit op 3700 euro. Voor een privévlucht betaal je in dit geval dus 100 euro meer. De vraag is natuurlijk: wat is jouw tijd je waard? Mocht je interesse hebben om een privévliegtuig te huren dan kun je contact opnemen met Dutch Aviation Partner.

Tijdens de financiële crisis kozen veel bedrijven er vanwege kostenbesparing voor om hun medewerkers niet meer business class, maar economy class te laten vliegen. Nu er steeds meer signalen zijn dat de crisis bezworen is, stijgt het aantal zakelijke business class-boekingen snel. Dit blijkt uit cijfers van vliegticket-website Tix.nl.

Het percentage business class reizigers neemt vooral sinds medio 2016 snel toe, terwijl het aantal zakelijk geboekte reizen stabiel bleef. Het percentage zakelijke reizigers dat per businessklasse vloog lag tijdens de laatste maanden van 2016 ruim 50% hoger, dan in dezelfde periode drie jaar eerder.

De particuliere reiziger houdt de hand vooralsnog op de knip, en vliegt niet vaker business class dan voorheen. Minder dan een half procent van de particuliere reizigers vliegt in de zakelijke klasse.

Priority boarding
Ook het aantal passagiers dat er voor kiest om, tegen betaling, met voorrang aan boord van het vliegtuig te gaan stijgt. In 2016 maakte bijna 11% meer reizigers gebruik van de premium instapservice dan in 2014.

Overigens bieden niet alle luchtvaartmaatschappijen priority boarding aan. Van de airlines die deze mogelijkheid wel bieden, is dit verhoudingsgewijs het meest in trek bij Wizzair. Gemiddeld één op de 10 passagiers van de lowcostairline, die vooral naar Oost-Europa vliegt, stapt het liefst met voorrang in.

Bron: Tixt.NL

Hoe laat vertrekt mijn vlucht? Waar moet ik naar toe? Hoe kom ik zo snel mogelijk over mijn jetlag heen? Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis? Allemaal veelvoorkomende vragen tijdens een zakenreis. Om zo snel mogelijk antwoord te krijgen hebben wij 3 handige applicaties voor een zakenreis geselecteerd.

Jetlag Genie App
Natuurlijk zit je niet te wachten op een jetlag. Vermoeid arriveren op je afspraak, je bed bijna niet uit kunnen komen en je creativiteit even niet kunnen vinden? De ‘Jetlag Genie App’ helpt je bij het verslaan van je jetlag. Volg de stappen voor, tijdens en na de vlucht die de app voorschrijft en je jetlag zal aanzienlijk verminderen.
Download hier de hier de app

Schiphol App
De ‘Schiphol app’ biedt persoonlijke informatie over de vlucht. Maar ook het reserveren van een parkeerplaats, taxi, een plattegrond of de aanbiedingen van de See Buy Fly staan allemaal bij elkaar. Alles wat je maar wilt weten over Schiphol is te vinden in deze app.
Dowload hier de app 

Zeker op reis app
Medisch probleem op vakantie? Geen paniek, met de ‘Zeker op reis’ app heb je altijd alle gegevens bij de hand. De app heeft een handig reiswoordenboek, reisziekten informatie, nummer van ziekenhuizen, ambassades en alarmnummers. Verder geeft de app ook advies op het gebied van vaccinaties.
Download hier de app

Geniet van je onbezorgde zakenreis!

Als directiesecretaresse of P.A. verzorgt u de ondersteuning van de directie/MT zodat alles op rolletjes verloopt in de organisatie. Reizen is daarin een belangrijk onderdeel. Tinker helpt u hierbij met een hoge service en betrouwbare afspraken.

Boek bij Tinker uw luchthavenvervoer voor uw werkgever of collega en ontvang 10% korting op uw eerst geboekte rit.

Tinker verzorgt vervoer per taxi vanaf en naar luchthavens in Nederland, België en Duitsland. Door bij Tinker vooraf online te boeken en te betalen kunnen we uw reis optimaal plannen. Dit zorgt voor een hoge service tegen voordelige tarieven.

Bij terugkomst op de luchthaven staat uw taxi weer netjes voor u klaar. En op Schiphol airport wordt u zelfs ontvangen door onze hostess (TinkerBelle). Zij begeleidt u weer netjes naar uw gereedstaande taxi. Op deze manier neemt Tinker uw zorgen uit handen en regelt het gehele proces van begin tot eind.

Klik op onderstaande link en vul uw code in tijdens het boeken en uw 10% korting wordt meteen verrekend in de ritprijs.

www.tinker.travel/directiesecretaresse

uw 10% kortingscode: DS43002145   (u kunt de code t/m 15 maart meerdere malen gebruiken)

Deze kennismakingsactie is geldig t/m 15 maart 2015

Enkele voordelen van Tinker

 • Online boeken
 • Scherpe vroegboektarieven.
 • Eigen portal met  ritoverzicht
 • E-ticket
 • 24/7 Customer service ondersteuning
 • Flight monitoring
 • Hostess ontvangst bij landing op Schiphol airport
 • Diverse reisklassen: Economy, Comfort, Business
 • Ritten vanaf/naar meerdere luchthavens

Wilt u meer informatie over de voordelen van Tinker of de mogelijkheden tot een corporate account? Mail ons op corporate@tinker.travel of bel naar +31 (0)20 290 00 51

Tinker reist vanaf/naar de volgende luchthavens:

 • Nederland > Schiphol, Rotterdam Den Haag, Eindhoven, Groningen Eelde, Maastricht Aachen
 • België > Brussel, Antwerpen, Charleroi Brussel Zuid, Oostende Brugge, Liege
 • Duitsland > Frankfurt, München, Keulen Bonn, Stuttgart, Düsseldorf, Dortmund, Münster Osnabrück, Weeze

Betaalt je bedrijf torenhoge kosten voor het gebruik van internet in het buitenland? Of moeten reizende collega’s wachten tot ze in een WiFi-zone zijn om te kunnen internetten? Met EezeeRoam los je dit probleem op. Dat betekent: budgetteerbare communicatiekosten en een aanzienlijke kostenbesparing, efficiënter internetgebruik én een cadeaubon naar keuze van € 100 voor jou persoonlijk.

Met EezeeRoam voorkom je hoge en onverwachte rekeningen voor internetgebruik in het buitenland. Een klein mobiel apparaatje geeft smartphones, tablets en laptops overal toegang tot internet: veilig, snel en zónder roamingkosten.

Roamingkosten: wat zijn dat ook alweer?
Roamingkosten zijn de kosten die je betaalt als je in het buitenland data verbruikt of belt met behulp van een buitenlandse provider. Die provider rekent daarvoor een gepeperd bedrag, en de Nederlandse provider doet daar nog eens zijn eigen winstmarge bovenop.

Het resultaat: een torenhoge rekening van honderden en soms duizenden euro’s.

WiFi: geen oplossing
Dataroaming is te voorkomen door deze functie op UIT te zetten. Je bent dan afhankelijk van (al dan niet gratis) WiFi. Maar elke zakelijke reiziger weet dat alleen vertrouwen op WiFi bijna ondoenlijk is. Er is immers lang niet overal vrij toegankelijke WiFi, dus zet je dataroaming tóch weer aan. Met alle gevolgen van dien…

En dat terwijl de oplossing zo simpel is.

Kleine investering, enorme besparing
Met EezeeRoam heb je overal ter wereld internetbereik op je eigen apparatuur, ook buiten WiFi-zones. En het mooie is: dankzij de samenbundeling van onze klanten is EezeeRoam grootverbruiker. We kopen veel in en maken daardoor uiterst scherpe prijsafspraken met de providers. Daarnaast zijn de kosten volledig beheersbaar. Onverwachte budgetoverschrijdingen – en gefrustreerde budgetbewakers – zijn daarmee definitief verleden tijd.

Dat werkt een stuk veiliger, goedkoper én ontspannender. Vraag maar aan ervaringsdeskundige Jeremy Mumford, IT-manager bij CB&I Europe.

Presentatie van 10 minuten
We komen graag langs om te laten zien hoe eenvoudig EezeeRoam werkt. Hiervoor hebben we slechts 10 minuten nodig. Als jij een afspraak regelt met de persoon die hiervoor verantwoordelijk is, nemen we de beloofde cadeaubon naar keuze van € 100 voor je mee. Als dank, omdat jij ons helpt een vervelend probleem voor je bedrijf op te lossen.

En als je bedrijf in zee gaat met EezeeRoam, hebben we nog een mooi cadeautje voor je in petto: een Citytrip voor twee personen naar een Europese bestemming die je zelf kiest.

Bel meteen voor een afspraak: 035 – 53 84 050.