Thema

Kerstspecial

Thema

Een grote bedrijfsruimte is natuurlijk ontzettend fijn: alle overzicht en ruimte om fijn te kunnen werken. Totdat je deze ruimte klaar moet maken voor de kerst: oeps! Het sfeervol aankleden en decoreren van een grote, ietwat kale ruimte kan ontzettend lastig zijn. Je wilt de ruimte natuurlijk niet over decoreren met allerlei kerst prullaria, maar de ruimte moet wel een fijne, warme kerstsfeer krijgen. Met deze handige tips heb jij die grote bedrijfsruimte zo omgetoverd tot een waar kerstfeest!

1. Een kerstboom huren

Nu kun je natuurlijk ieder jaar weer een mooie grote boom bij de tuincentra op gaan pikken, maar je kan het jezelf ook makkelijk maken en een boom huren bij een kerstboom verhuur organisatie. Welke voordelen je dit oplevert? Nou, dat zijn er nogal wat. De verhuurorganisatie komt de kerstboom netjes afleveren, en haalt deze na de kerst ook weer voor je op. Alsof dat niet genoeg is, kun je er ook nog eens voor kiezen om de kerstboom geheel gedecoreerd te laten bezorgen. Heb jij er helemaal geen omkijken meer naar. Daarnaast kan je ook nog eens kerstdecoratie huren om het plaatje helemaal af te maken. Is de basis gezet, en kun jij weer door met de normale gang van zaken.

2. De grootte van de boom

Een kleine kerstboom ziet er in een grote ruimte al snel wat pietluttig uit. De grootte van de boom is (in dit geval) dan ook echt wel belangrijk. Hoe groter en kaler de ruimte, hoe groter de boom mag zijn. Met zo’n gigantische, prachtig versierde kerstboom midden in de ruimte, oogt het al meteen feestelijk.

3. Inspiratie opdoen

Heb je het idee dat de kerstdecoratie ieder jaar hetzelfde is en kom je er even niet meer uit? Doe dan gewoon even lekker wat inspiratie op en bezoek een van de vele kerstmarkten in Nederland. Niet alleen vind je hier genoeg nieuwe ideeën, het geeft je ook weer een reden om er onder werktijd even tussenuit te glippen.

4. Less is more

Nu krijg je bij zo’n grote ruimte misschien de neiging om het helemaal vol te zetten met kleine kerstaccessoires, maar dit kun je beter niet doen. Het creëert weinig sfeer, en zorgt vooral voor een rommelige uitstraling. Je kiest beter voor een aantal opvallende, grote decoratieve stukken (kerstman en slee, grote kerstboom etc) met de juiste kleurenthema’s voor verdere decoratie. Het kost je minder moeite, minder geld, en de ruimte ziet er aangenaam, sfeervol en toch nog overzichtelijk uit.

Is het ieder jaar weer een opgave om uw werknemers in december met een uniek cadeau te verblijden? U bent bij ons aan het juiste adres! In de zomerse temperaturen van afgelopen maanden stond de feestmaand december bij patisserie Huize van Wely centraal. Vol van enthousiasme presenteren wij u als eerste het scala aan mogelijkheden in unieke en ambachtelijke decembergeschenken. Bij een orderplaatsing vóór 1 oktober 2018 ontvangt u een aantrekkelijke korting van 10% op uw gehele december-bestelling.

Bekijk Huize van Wely’s decemberbrochure

 

December, een maand waar wij als patisseriehuis het gehele jaar naartoe werken. In februari starten wij met het bedenken van nieuwe producten en het moodboard voor het design van de decemberbrochure. Wat worden de nieuwe trends? Welke kleuren, designs en smaken gaan de klant verrassen? Wat is de behoefte van de klant en waarmee kan Huize van Wely uniek en trendsettend zijn? Vragen die voor ons team ieder jaar weer de nodige uitdaging met zich meebrengt. Zeker omdat in het voorjaar en de zomer de wintersfeer nog ver te zoeken is. Nadat alle vragen zijn uitgewerkt worden diverse proefjes door chef Robin Hoedjes tot in perfectie gemaakt en volgt een definitieve fotoshoot.

Hij komt, hij komt, de lieve, goede Sint…
Huize van Wely staat al bijna 100 jaar voor authenticiteit, kwaliteit en vakmanschap. Met de meest pure ingrediënten creëren onze patissiers en chocolatiers ook dit jaar weer een variatie aan strooigoed en cadeaus voor de schoen. Niet alleen kinderen maar ook uw werknemers of collega’s zullen hier zeker blij mee zijn. Ambachtelijke sinterklaasproducten, waarbij perfectionisme en vakmanschap komen kijken. Daar zet jong en oud zijn schoen voor klaar!

Gifts of love…
Dat staat bij Huize van Wely’s geschenken centraal! U wilt aan het eind van elk jaar op een speciale manier uw waardering uitspreken naar mensen die belangrijk en bijzonder voor u zijn geweest. Onze producten zijn een lust voor het oog en zorgen voor een ultieme smaakbeleving, waarmee zij het ultieme cadeau zijn om uw naasten, collega’s of relaties op een onvergetelijke manier mee te verrassen.

Maatwerk of extra advies?
Bent u op zoek naar maatwerk of wilt u extra advies?
Neem contact op met onze salesmanager Colette Bader via cbader@huizevanwely.nl of 06 – 47356424

Voor een sfeerimpressie van zakelijke mogelijkheden buiten de decemberperiode kunt u een kijkje nemen op: Huize van Wely – Zakelijk

Vroegboek aanbieding

Loopt het water u al in de mond? Voor de vroege beslissers hebben wij een speciale aanbieding. Plaatst u vóór 1 oktober 2018 uw december-bestelling, dan ontvangt u 10% korting op de totale bestelling.

Bestellen kan telefonisch, per mail cbader@huizevanwely.nl  of via onze webshop!

Kerstpakketten en belastingen waren enkele jaren geleden nog behoorlijk ingewikkeld. Je kon wel belastingvrij kerstpakketten geven aan je werknemers, maar dan moesten er aardig wat berekeningen worden gedaan. Sinds januari 2015 is de regeling aangepast en wordt de berekening anders. Hij wordt – tot op zekere hoogte – eenvoudiger. Je kunt nu dus relatief gemakkelijk berekenen welke kerstpakketten wel of niet belastingvrij mogen worden uitgedeeld aan werknemers. En dat is wel zo lekker, want je betaalt tenslotte al meer dan genoeg heffingen en belastingen, toch? Hier vind je alles wat je moet weten over kerstpakketten en belasting.

De werking van de WKR en ‘vrije ruimte’

De WKR, ofwel de werkkostenregeling, is een nieuwe regeling van de belastingdienst. De regeling stelt dat je maximaal 1,2% van het brutoloon mag besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor je werknemers, aldus de belastingdienst. Dit percentage wordt ook wel de ‘vrije ruimte’ genoemd. Het is de ruimte die je zelf helemaal vrij mag besteden. Er zijn verscheidene dingen die hierin vallen. Zo kun je bijvoorbeeld bovenop de standaard kilometervergoeding een extra kilometervergoeding instellen en die in de vrije ruimte laten vallen. Niet alles valt onder deze regeling: bedrijfsuitjes worden hier bijvoorbeeld alleen onder bepaalde omstandigheden onder geschaard. Deze zijn meestal helemaal vrijgesteld van belasting en vallen niet onder de ‘vrije ruimte’.

Het criterium van gebruikelijkheid

Wanneer je nu denkt: goed, ik kan dus voor 1,2% van het brutoloon een kerstpakket gaan halen, kun je beter nog even wachten. Want behalve deze vrije ruimte ben je ook gebonden aan de norm voor gebruikelijkheid die de belastingdienst heeft ingesteld. Deze regel stelt dat je maximaal 30% mag afwijken van ‘gebruikelijke giften aan werknemers’. Hierbij wordt gekeken naar een gemiddelde van vergelijkbare bedrijven of het gemiddelde in de branche. Een kerstpakket kan dus geen duizenden euro’s kosten, want dit is nergens gebruikelijk. Het is goed om eerst te kijken naar het gemiddelde in je branche (vaak rond 75-100 euro) en daar niet te ver boven te komen. Zolang je binnen deze norm blijft en het bedrag valt binnen de ‘vrije ruimte’ kun je het kerstpakket belastingvrij weggeven.

Wat als je buiten deze normen valt?

Wat gebeurt er als je je ‘vrije ruimte’ al hebt gevuld met andere giften aan je werknemers? Of als je kerstpakketten wilt kopen die veel duurder zijn dan gebruikelijk? Tsja… de goedheid van de belastingdienst houdt ook een keer op. De flexibiliteit geldt alleen tot deze normen. Kom je buiten de vrije ruimte, dan betaal je het gewone belastingtarief. En geef je je werknemers een gift die boven de 30% afwijking van de gebruikelijkheid komt, dan betaal je zelfs 80% belasting over het cadeau. Wil je dus kerstpakketten uitdelen, dan is het wel belangrijk dat je goed oplet met deze twee regels!

Zolang je dus binnen de beide normen zit, kun je rustig belastingvrij kerstpakketten uitdelen aan je personeel. Dat geldt natuurlijk voor normale pakketten, maar er zijn ook prachtige luxe pakketten die binnen de regels vallen omdat ze niet te duur zijn. Bij kerstpakkettenkiezer vind je een enorm assortiment van allerlei kerstpakketten, die allemaal binnen de gebruikelijkheidsnorm vallen. Dat is wel zo fijn, want zo hoef je je daar tenminste geen zorgen over te maken. Heb je nog genoeg ‘vrije ruimte’ over? Dan is het tijd om eens lekker te gaan shoppen voor het ideale kerstpakket voor jouw personeel!

Na een jaar hard werken willen we je deze tip niet onthouden: je kunt namelijk gratis op een welverdiende vakantie! Ga samen met je collega’s op personeelsuitje of geniet van een romantisch weekend weg met je partner. Het kan allemaal dankzij Kerstpakkettenkiezer.nl!

Kerstpakkettenkiezer pakt uit en jij pakt in
Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat de klant centraal staat bij Kerstpakkettenkiezer. Want bij ieder kerstpakket dat je dit jaar bestelt, krijg je een voucher voor een GRATIS minivakantie bij Fletcher cadeau! Dit betekent dat al je collega’s deze hotelvoucher ontvangen als extra topping op het kerstpakket. Dat wordt dus dat kerstpakket uitpakken… en die koffer inpakken!

Kies uit ruim 2.500 hotels
Jouw persoonlijke voucher geeft recht op 3 overnachtingen voor 2 personen. Om ervoor te zorgen dat het hotel aansluit op jouw ultieme vakantiegevoel, heb je de keuze uit meer dan 2.500 hotels in Nederland, België en Duitsland. Van Amsterdam tot Drachten en van de Achterhoek tot het zonnige zuiden. Met de Fletcher hotels vind je dus gegarandeerd een perfecte locatie voor je minivakantie!

Leuk om te geven en te krijgen
Leuke bijkomstigheid is dat de voucher niet zal worden meegeleverd met het kerstpakket. Dat wil dus zeggen dat je nóg een extra persoonlijk geefmoment hebt. Zo is het leuk om halverwege het jaar nog een moment van waardering te plannen.

meer-informatie

De “traditionele roots” van een kerstpakket zullen niet snel verdwijnen, maar de Kerstpakkettenbranche blijft ook zeker niet stil staan! Kerstpakkettenkiezer onderzoekt jaarlijks de trends met een professionele trendwatcher. In onderstaand artikel vind u de trends die bepalend zijn geweest voor de samenstelling van 2016. Vergeet ook vooral niet het interactieve magazine te bekijken op de website van kerstpakkettenkiezer.


economieBetekenis economie
Waar het gedurende het industriële revolutie ging over meer, meer en nog meer, willen we vandaag de dag daadwerkelijk van betekenis zijn voor de samenleving. We zien in dat betekenis meer geluk brengt dan overdadige consumptie. Van winst naar waarde.
>>bekijk het interactieve magazine>>


nieuwe-manDe nieuwe man
De nieuwe man investeert in zijn unieke zelf. Hij is zowel zeer mannelijk als zeer vrouwelijk in tegenstelling tot de metroman. Hij scoorde juist punten met zijn vrouwelijke kant. Mannen vandaag de dag omarmen hun vrouwelijke kant maar wel een mannelijke manier. Hij kroelt met de katten van zijn vriendin, is maatschappelijk betrokken doet aan Broga en verzorgt zijn baard zonder dat deze naar een bosje bloemen ruikt.
>>bekijk het interactieve magazine>>


slowcialSlowcial
Je smartphone of tablet even laten voor wat hij is en de tijd nemen voor jezelf om te genieten van échte ervaringen: dat is waar Slowcial om draait. Vertraging, geborgenheid en persoonlijke aandacht. Een trend die we meer en meer zullen omarmen in de toekomst. Van kwaliteit naar kwantiteit.
>>bekijk het interactieve magazine>>


artisanaalArtisanaal
De authenticiteitsbubbel boet nog lang niet in. Handgemaakte producten zijn een welkom alternatief in de huidige wereld van massa geproduceerde producten. We hechten nog steeds waarde aan het gevoel van oorspronkelijkheid, tradities, vakmanschap en ambacht. Waarde die  Scandinavisch design verantwoord. Licht hout, pasteltinten, archetypische vormen en geometrische patronen vinden hier zijn oorsprong.
>>bekijk het interactieve magazine>>


mindfulMindful consumeren
We hechten steeds mee aandacht aan de herkomst van een product en krijgen meer interesse in de social return van een organisatie. We worden bewuster en nemen een kritische houding aan als het gaat om de keuze voor een product. We willen geen bedrijven met vuile handen maar bedrijven die een positieve bijdragen leveren aan de maatschappij. We hechten waarden aan ethische producten, sociale verantwoordelijkheid van organisaties en duurzamen productiemethodes.
>>bekijk het interactieve magazine>>


flexitarierFlexitariër
Een volledig vegetarisch dieet is niet voor iedereen weggelegd. Toch kiest bijna de helft van de huishoudens bewust om zo nu en dan geen vlees te eten. We zijn in toenemende mate bewust wat voor gevolgen onze leefstijl heeft op de natuur en het milieu. Stap voor stap worden gewoontes doorbroken.
>>bekijk het interactieve magazine>>


zelfverbeteringZelfverbetering
Superfoods, koolhydraatarme diëten, bikini workouts, een riedel aan apps om je gezondheid te monitoren, fastfoodketens die saladebars openen. Stuk voor stuk signalen dat we vandaag heel bewust bezig zijn met onze gezondheid. Deze ontwikkeling gaat echter om meer dan alleen het verbeteren van je gezondheid. Het gaat om het continu verbeteren van je gehele leefstijl. We omarmen de producten en diensten die daaraan bijdragen.
>>bekijk het interactieve magazine>>


Hyper personalisatie
Als je een jongere doelgroep aan wil spreken moet het allemaal kloppen. Ze willen geen fax of e-mail meer maar zij gebruiken communities en sociale media om tot informatie te komen. Deze millennium-consument wil niet langer generiek als één groep aangesproken of benaderd worden, maar zij verwachten 1-op-1-communicatie en 1-op-1 interactie. ‘Ben je ook gesteld op persoonlijke aandacht? Neem dan snel contact op met Kerstpakkettenkiezer want wij gaan graag aan de slag met jou wensen om een passend pakket op maat samen te stellen!

>>bekijk het volledige assortiment>>

De zomer zit nog hoog in onze bol maar stiekem komt de december maand alweer steeds dichtbij. Als de Eindejaarspakketten voor 2016 al niet zijn besteld, dan is wel de periode waarin organisaties beginnen zich te oriënteren.

Wij zijn kerstpakkettenkiezer. We zijn een onafhankelijk platform waar vraag en aanbod van de meest toonaangevende leveranciers bij elkaar komt. Wij staan in dienst van de juiste keuze. Uit ervaring weten we dat deze keuze kan worden gebaseerd op een vijftal zaken:

1. Vraag u zelf af wie de doelgroep is.
Net zoals bij het geven van een verjaardagscadeau is inlevingsvermogen van groot belang voor het succes van een eindejaarsgeschenk. Vragen die een rol spelen zijn. Wat is de gemiddelde leeftijd? Hoe is de verhouding man/vrouw? Wat is het opleidingsniveau? Houden de werknemers van kwaliteit of van kwantiteit? Bij kerstpakketttenkiezer is het mogelijk om de bestelling in twee te delen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen resulteren in een mannenkerstpakket en vrouwenkerstpakket.

2. Vraag u zelf af wat uw bedrijf wil uitstralen.
Uit ervaring weten we dat een kerstpakket met betekenis waarde toe voegt. Werknemers voelen zich meer gewaardeerd als het pakket een persoonlijke boodschap bevat. Deze boodschap kan worden verzonnen op bedrijfs- afdelings- en/of werknemersniveau. Bij kerstpakkettenkiezer zijn we flexibel.

3. Vraag u zelf af bij welke aanbieder je waar voor je geld krijgt.
Er zijn veel aanbieders in kerstpakketten. Van pappa en mamma winkel tot horecagroothandel. Alle partijen verschillen in aanpak. De een is persoonlijk en de ander vooral betrouwbaar. Bij kerstpakkettenkiezer maken we gebruik van meerdere partijen. Als u een volumepakket wil met veel food kunnen we hiervoor een specifieke leverancier inschakelen. Als u veel personalisatie wil schakelen we met een hierin gespecialiseerde speler.

4. Vraag u zelf af of duurzaamheid van belang is.
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Producten die zijn gefabriceerd met de toekomst in het achterhoofd. Ook wij vinden dit zeer belangrijk. Het is immers kerst. Dit gaat de hele wereld aan, ook daar waar de fabrieken staan. Bij kerstpakkettenkiezer schakelen we alleen met leveranciers die aan onze strenge voorwaarden voldoen.

5. Vraag u zelf af wat de trends van 2016 zijn.
Wat is op dit moment hot en happening? In het volgende blog artikel gaan we hier dieper op in. Trendwatcher Stijn van Arendonk heeft in samenwerking met kerstpakkettenkiezer onderzoek gedaan naar de trends in kerstpakkettenland.

Heel veel succes met kiezen! We heten u overigens van harte welkom op ons platform. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk voorstel.

kerstpakketten-300-rood