Menu
Anti-stress

Ontspanning op kantoor? Haal je inspiratie uit deze vijf tips

Werken op kantoor, omringd door je collega´s, kan ontzettend leuk zijn. Maar soms moet je gewoon even je neus uit je werk halen om je energie te hernieuwen. Met deze vijf tips zorg je ervoor dat je collega´s kunnen ontspannen én dat de productiviteit omhoog schiet!

Voetbaltafel

Een voetbal- of tafeltennistafel als je de ruimte hebt en anders gewoon een dartbord: even wat afleiding van je werk en daarnaast een perfecte manier om je collega´s even de baas te zijn! Tal van bedrijven hebben er één. Sommige kantoren hebben zelfs een bedrijfscompetitie georganiseerd. Het zorgt voor saamhorigheid, afleiding én ontspanning, wat resulteert in een goede werksfeer en een verhoogde productiviteit.

Source: Pexels

Fitness

Toegegeven: niet elk bedrijf heeft de financiële of logistieke middelen om een fitnessruimte aan te leggen. Maar er zijn tal van sportscholen die bedrijfsabonnementen aanbieden. Wie actief bezig is, zet zijn hersenen in beweging. Een uurtje sporten voor het werk kan daarom gunstige effecten hebben op het humeur, de concentratie en productiviteit van een werknemer. En als je fitness te duur vindt, kan je altijd nog met zijn allen gaan hardlopen, toch?

Computerspelletjes

Velen van ons vinden ontspanning in het spelen van videospelletjes op de Playstation of Xbox. Even afleiding zoeken in een computerspelletje kan goed werken om je even af te sluiten van het werk, zoals je hier kunt zien. Videospelletjes stimuleren daarnaast de hersenen op dezelfde manier als sporten dat doet. Daarnaast kan je het met een systeem als de Wii ook nog eens combineren met beweging, en je kan ook hierbij een bedrijfscompetitie organiseren.

Source: Pexels

Bedrijfshond

Voordat je nu vol enthousiasme je Sint Bernard mee naar kantoor sleept, is het handig om even te checken of niet een van je collega´s allergisch is voor huisdieren. Maar als iedereen ermee kan leven, valt het zeker te overwegen om je hond (of kat) eens mee te nemen naar kantoor. Bewezen is dat honden stress bij mensen kunnen verlagen: zo zijn er zelfs luchthavens waar mensen met vertraging op hun vlucht hun frustraties kunnen laten wegebben door het knuffelen van een hond. En zo komt je hond ook nog eens de deur uit!

VrijMiBo

Een goede tip voor ontspanning en afleiding, maar zorg ervoor dat je deze voor het laatste moment van de week bewaart. De vrijdagmiddagborrel is een traditie bij veel bedrijven en een uitstekende manier voor collega´s om nader tot elkaar te komen en elkaar op een wat lossere manier te leren kennen. Het zal je productiviteit niet gelijk vergroten, maar een goede verstandhouding met collega´s zorgt voor een betere sfeer op kantoor – en dat zorgt weer voor betere resultaten.

Source: Pexels

(Bezocht 406 keer, 1 bezoeken vandaag)