Thema

Effectief werken

Thema

De werkdag elke dag goed beginnen, dat zou iedereen wel willen. Realiseer je je dat een groot gedeelte van een goede start bij jezelf ligt? Natuurlijk heb je niet overal de controle over, maar wel een ontzettend groot gedeelte. Er zijn een paar dingen die je kunt doen – voor en na je werkdag – om de dag of die erna goed te starten. We geven je graag wat tips zodat jij nooit meer een slechte start hoeft te maken.

Eindig met een schoon bureau

Een kleine inkopper, maar dit werkt echt! Wanneer je aankomt op kantoor en je hele bureau ligt vol met zooi van gisteren, zal je nooit een frisse start maken. Zorg dus dat je de dag ervoor je de vaat afwast en opruimt. Dit geldt voor koffiekopjes, theeglazen en misschien zelfs borden. Ook kun je je bureau na je werkdag even afnemen met wat poetspapier en allesreiniger. Op elk kantoor hangen er wel poetsrollen, dus waarom zou je deze niet voor je bureau gebruiken? Niet alleen is dit hygiënischer, maar het scheelt je ook een hoop gedoe ‘s ochtends.

Maak een kleine to-do lijst

Maak een kleine to-do lijst

In de ochtend goed beginnen verzorg je door een to-do lijstje te maken voor die dag. Soms kan het voelen alsof je in het eerste uur van je werkdag overspoeld wordt met taken, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zo begint je werkdag direct vol stress en begin je aan vijf taken tegelijkertijd. Maak dus een lijstje en start met de taken die het meest prioriteit hebben. Het kan ook helpen om eerst een paar korte taken af te ronden, zodat je het gevoel hebt lekker productief te zijn. Hierdoor houd je de vaart erin en zal je zien dat je tegen lunchtijd al de helft van je taken afgerond hebt.

Doe een korte stand-up

Een stand-up is een heel fijne techniek om het teamgevoel te versterken en goed op de hoogte te zijn van ieders taken. Iedereen staat op van zijn bureau en vertelt kort welke prioriteiten hij of zij die dag heeft. Vervolgens kun je kijken of collega’s taken over kunnen nemen die haast hebben. Het kan ook een goed moment zijn om je collega’s te vragen je vandaag niet te storen, zodat je ze dit tijdens een stressmoment niet bot hoeft te vertellen. Op die manier heeft iedereen een goed idee waar anderen mee bezig zijn en kun je elkaar ondersteunen waar nodig.

Veel werknemers werken op dit moment thuis. Een heel andere setting natuurlijk waar iedereen ook aan moeten wennen. Thuis is er bijvoorbeeld vaak veel meer lawaai vanwege huisdieren, buren en kinderen. Ook is er niet voor iedereen een eigen thuiswerkplek of oppas beschikbaar. Dit alles maakt thuiswerken zeer intensief. Om die reden besluiten veel werkgevers om hun personeel te verrassen met een leuke attentie. Een zeer goed idee natuurlijk om je medewerkers even een hart onder de riem te steken. Belangrijk is natuurlijk wel dat het cadeau past in de sfeer van het moment. We zetten wat ideeën op een rij en vertellen je ook hoe je dit snel en zonder al teveel werk kunt laten bezorgen.

Wie is je doelgroep?

Wat in de smaak valt, hangt natuurlijk af van je doelgroep. Oftewel wie zijn je werknemers? Een nannybureau heeft natuurlijk hele andere werknemers dan een bouwbedrijf. En dus zullen bij deze doelgroep ook andere cadeaus in de smaak vallen. Bij het nannybureau zou je kunnen denken aan een cadeaukaart van Zalando of chocoladeverrassingspakket. Bij een bouwbedrijf zal misschien een handige gadget of bierpakket beter in de smaak vallen.

Afgestemd op de situatie…

Zoals gezegd is een passend cadeau momenteel belangrijk. In de huidige situatie zitten veel werknemers thuis. Ze besteden veel tijd aan huis, tuin en gezin. Een cadeau dat daarbij pas is dus handig. Denk aan een moestuinpakket, bloemenzaden, warme huissokken of een bloemenabonnement. Ook is ontspanning natuurlijk zeer belangrijk, want thuiswerken is intensief. Leuke cadeaus zijn bijvoorbeeld een relaxpakket met bad- en verzorgingsproducten of een borrelpakket met wijn, knabbels en tapas. Zo begrijpen werknemers dat de werkgever met ze meeleeft. En deze verbondenheid is natuurlijk zeer belangrijk in deze tijd.

Zakelijk geschenk bezorgen

Handige gadgets

Ook zijn gadgets natuurlijk een goed idee in deze tijd. We gebruiken onze telefoons meer dan ooit. Een handig accessoire voor je telefoon is dan natuurlijk zeer welkom. Denk aan een extra snelle lader of magneetlader bijvoorbeeld. Maar ook een houder die je aan de achterzijde van je telefoon bevestigt. Of een staande houder waar je hem in kunt plaatsen. Zo hoef je hem niet de hele tijd zelf vast te houden.

Weinig tijd? Bezorging uitbesteden!

Cadeaus naar je personeel verzenden is in deze tijd natuurlijk arbeidsintensief. Heb je er geen tijd voor. Laat dan je geschenk bezorgen via Charles.nl. Ze hebben een giga keuze aan leuke en originele cadeaupakketten. Deze kun je direct aan je werknemers laten toesturen. Dat scheelt een hoop extra werk. Ook kun je een kaartje met je logo toevoegen aan het cadeaupakket. Het pakket wordt daarbij uit naam van jouw bedrijf verzonden. De pakketten kun je op factuur bestellen. Snel en praktisch dus!

Voordelige bezorging

Bij bezorging van pakketten in grote aantallen kun je vaak aparte afspraken maken met TNT Post. Vaak kun je de pakketten dan al voor 3,95 per pakket versturen. De post functioneert ook nog hetzelfde als anders ondanks de pandemie. Pakketten komen over het algemeen net zo snel aan als anders. Ook bij DHL kun je pakketten versturen. Binnen Nederland kan dit al voor 4,50 euro per pakket. De verzendlabels maak je zelf aan. Dat maakt DHL minder geschikt voor bulkverzendingen.

Doordat er in een callcenter veel medewerkers werkzaam zijn, is het maken van een rooster erg belangrijk.  Een rooster zorgt ervoor dat er op een efficiënte manier gewerkt kan worden. In deze blog lees je meer over het belang van een rooster maken voor callcenters.

Zelfroosteren mogelijk maken binnen uw organisatie

Wanneer een bedrijf in bezit is van een goed rooster heeft dat een positief effect. De kwaliteit van de werknemers kan op deze manier verhoogd worden. Daarnaast wordt de manier van samenwerken ook verandert. In de callcenterbranche is het belangrijk dat de juiste medewerkers op de juiste plaats zijn. Bij een goed rooster wordt er veel tijd bespaard. Om een kloppend rooster te kunnen maken heeft Symagic voor callcenters een gespecialiseerde planningssoftware. Hierbij krijgen werknemers meer invloed op hun eigen rooster. De werknemers kunnen zelf hun beschikbaarheid opgeven en de planner kan het daarna inplannen in het rooster. Flexibiliteit is een steeds belangrijkere voorwaarde voor werknemers. Met slimme planningssoftware is het dus mogelijk om gebruik te maken van zelfroosteren binnen uw organisatie. Hierdoor kunnen werknemers onderling wisselen van diensten wanneer dat nodig is. Zo worden er taken uit handen gekomen van de traditionele planner en zo kan hij meer bezig zijn met het zorgen dat de mensen met de juiste kwaliteiten de juiste taken uitvoeren.

Rooster maken Excel

Klanttevredenheid verbeteren door betere communicatie

Door een goed rooster wordt de klanttevredenheid verhoogd. Dat komt doordat er werknemers in worden gezet met de juiste vaardigheden. Daarnaast is een callcenter uitgegroeid tot een servicecenter waarbij niet alleen telefoontjes worden behandeld. Ook wordt het contact met de klant via kanalen zoals email, chat, Twitter, Facebook en website onderhouden om ze met de nodige informatie te voorzien. Het doel is om elke klant dezelfde belevenis te laten ondergaan met elk contact. Om intern op dezelfde lijn te zitten is het nodig om regelmatig feedback van klanten te analyseren om als medewerkers tot een betere oplossing te komen. Hierbij is de interne communicatie een hele belangrijke factor. Vandaar dat iedereen op dezelfde manier geïnformeerd moet worden over de signalen die klanten afgeven. Met social software for workforce management is het gemakkelijk om een rooster te maken die makkelijk aan te passen valt. Verder wordt het via deze software ook heel gemakkelijk om kennis te delen met collega’s. Hiermee is alles op één centrale plek verzameld. Op basis van de gedeelde informatie kan de klantbeleving verbeterd worden.

Initiatief nemen en creatief denken en werken, dat zijn de vaardigheden die de administratief medewerker nodig heeft om het werk in de toekomst te kunnen blijven doen. CrossOver pleit voor meer inspraak van administratief personeel in het reilen en zeilen van organisaties.

Volgens de overheid moet Nederland digitaal koploper in de wereld worden. De grote digitalisering die al jaren gaande is, is aan de ene kant een mooie kans, maar er verdwijnen ook banen door. Binnen tien jaar verdwijnt het merendeel van de 1,2 miljoen administratieve functies. Digitalisering en robotisering gaan deze functies veranderen. De meeste administratieve functies worden geautomatiseerd. De receptioniste wordt een robot en de secretaresse wordt een app. Fijn vooruitzicht: je functie gaat verdwijnen en als je niets doet zit je de rest van je leven op de bank.

Wij vinden dat administratief medewerkers zelf het heft in eigen hand moeten nemen: zorg dat je de juiste vaardigheden hebt om om te kunnen gaan met de veranderingen en dat je actief meedenkt over jouw werk van de toekomst. Juist de mensen van wie functies verdwijnen moeten nú geprikkeld worden in hun eigen creativiteit en initiatief, want deze social skills zijn nodig voor het werk van de toekomst.

Daarom organiseert Project CrossOver sinds begin 2018 de Administratieve CrossOver: een traject waar management assistenten, secretaresses en financieel administratief ondersteuners van verschillende organisaties aan de slag gaan om te leren van elkaar. Gedurende drie dagen, bij drie verschillende bedrijven, kijken ze hoe ze hun werk slimmer en leuker kunnen maken en voorbereid zijn op het werk van de toekomst. Want wij geloven dat je samen meer kunt, en vooral ook meer leert dan alleen!

De administratieve CrossOver

In dit CrossOvertraject ga je samen met administratief medewerkers van verschillende organisaties aan de slag om te leren van elkaar. Je werkt drie dagen aan een belangrijk thema voor je vak én aan je eigen vaardigheden: zoals samenwerken, digitale skills, communiceren, projectmanagement en inventiviteit. Je leert om zelf aan te geven wat je nodig hebt om je werk zo optimaal mogelijk te blijven doen in tijden van digitalisering en robotisering én je gaat hierover het gesprek aan met je leidinggevende.

Wat kun je verwachten?

CrossOvertraject

Dag 1
Op de eerste dag komt er een inspirerende spreker die vertelt hoe het administratief werk verandert. Hoe kun jij voorbereid zijn op het werk van de toekomst? Je krijgt een workshop waarbij stil wordt gestaan bij de gevoelens die veranderend werk teweeg kan brengen en je maakt een talentenkaart over jouw vaardigheden van nu en de toekomst.

Dag 2
Op de tweede dag laat Deloitte vernieuwende administratieve tools zien die zij al gebruiken. Vervolgens ga je onderzoeken welke tools/technologieën jij kan inzetten in je eigen werk. Op basis hiervan maak je een handleiding over modern werken met praktische tips & tools voor jouw organisatie.

Dag 3
Op dag 3 leer je hoe je de opgedane kennis kan terugkoppelen naar je eigen bedrijf, zodat de kennis niet in een rapport in de la verdwijnt!

Heb jij zin om klaargestoomd te worden voor de toekomst?

Lees dan hier meer over de Administratieve CrossOver en schrijf je in.
Of neem contact op met programmamanager Marlous Roelofs voor meer informatie (marlous@projectcrossover.nl / 06-29020538)

Deadline inschrijvingen voor dit traject is 1 maart 2019. Kan je een dag niet of komt het momenteel even niet uit in verband met andere cursus? Laat ons je interesse sowieso weten en we houden je op de hoogte van toekomstige trajecten.

Gelukkig, of we nu zitten, lopen of sporten, bij alles wat we doen verbranden we calorieën. Alleen verbranden we op kantoor echt wel heel wat minder calorieën dan tijdens een goede wandeling.

Al zittend calorieën verbranden
Zittend verbranden we flink wat minder calorieën dan als we in beweging zijn. Maar als je hier goed op let en alles aangrijpt wat mogelijk is om te bewegen, dan kan je al snel wat meer verbranden. Achter de computer zou je de volgende ‘oefeningen’ kunnen doen

 • Span je spieren aan en ontspan vervolgens, herhaal dit een aantal keer
 • Sta geregeld op en rek je uit
 • Tik met je voeten en zwaai met je benen
 • Draai geregeld met je hoofd

Meer bewegen

 • Bellen, je kan dit natuurlijk zittend achter je bureau kunnen doen, maar je zou ook door je kantoor kunnen lopen
 • Parkeer je auto op het achterste plekje op de parkeerplaats
 • Met de lift 4 verdiepingen omhoog? Echter niet, lekker met de trap! Je zal zien dat het je steeds makkelijker afgaat
 • Verwen je collega’s eens en haal een paar keer per dag koffie en thee voor ze.
 • Naar het toilet, waarom niet naar het toilet op de andere etage (extra afstand plus een trap!)
 • Verbeter je bloedsomloop door af en toe even een rondje te gaan lopen.
 • Moet je iets overleggen, grijp niet meteen naar de telefoon maar loop even naar de collega toe die je nodig hebt.

Eten
Laat de koekjes en snoepjes eens thuis liggen en vervang dit door groente en fruit.

Met deze makkelijke tips wordt je werkdag een stuk leuker maar zeker ook actiever. Natuurlijk ben je niet zo actief als in de sportschool, maar het doet je figuur en humeur zeker goed om op je beweging te letten!

Discipline en wilskracht helpen je succesvol te zijn. Discipline is een belangrijke fundamentele gewoonte die je helpt succesvoller en gelukkiger te worden. Hier 5 praktische tips op meer discipline te ontwikkelen.

Discipline is een belangrijke eigenschap
Je wilt afvallen, je eet een zak M&M’s leeg. Je wilt je doelen bereiken, je hangt rond op Facebook. Als je weinig discipline hebt dan kom je lastig vooruit in het leven. Het lijkt of je jezelf niet in de hand hebt en dat kan behoorlijk frustrerend voelen.

Discipline helpt je het leven vorm te geven dat jij voor ogen hebt. Het helpt je de dingen te doen die nodig zijn voor je toekomstige succes, ook al heb je er nu geen zin in. Hoe meer discipline je hebt, des te makkelijker je je leven kunt veranderen.

Wil jij graag meer discipline ontwikkelen? Hieronder vind je 5 praktische tips.

1. Besef dat je wilskracht kunt trainen
Discipline is als een spier. Je kunt je wilskracht vergroten door het te trainen en het verkleinen door het te verwaarlozen. En net als bij een spier kun je je wilskracht uitputten. Dat wil zeggen, je hebt per dag een beperkte hoeveelheid discipline tot je beschikking.

Als je meer discipline wilt opbouwen dan is het belangrijk dat je je wilskracht ontwikkelt. Dat je het traint, iedere dag opnieuw. Dat doe je door jezelf te pushen om iets te doen waar je eigenlijk geen zin in hebt. Hoe vaker je dat doet, des te sterker je discipline wordt.

Dat klinkt vervelend en moeilijk, en dat is het ook. Maar het wordt makkelijker en steeds minder vervelend. En bovendien heeft meer discipline op de lange termijn enorme voordelen. Meer voordelen dan lui zijn.

2. Geef jezelf kleine overwinningen
Oké, hoe train je dan je wilskracht op een makkelijke manier? Simpel: je traint je wilskracht door jezelf kleine overwinningen te gunnen. Je ziet dat de trap een stofzuigbeurt kan gebruiken en je hoort jezelf denken: “Dat doe ik later wel”. Als je op zo’n moment jezelf pusht om de stofzuiger te pakken dan heb je een kleine overwinning geboekt.

Of als je rondhangt op Twitter terwijl je eigenlijk iets nuttigers wilt doen. Je kleine overwinning is in zo’n geval het afsluiten van Twitter, en aan de slag gaan met die nuttige taak.

De hele dag door kun je kleine overwinningen boeken. Kleine momenten van discipline die je helpen je wilskracht te ontwikkelen. Je zult merken dat het steeds makkelijker wordt om jezelf iets te laten doen waar je geen zin in hebt. En je zult het steeds leuker vinden. Want een leven met meer discipline is uiteindelijk leuker, luchtiger, bevredigender en makkelijker dan een leven vol luiheid en uitstelgedrag.

3. Oefen je gedrag in je hoofd
Sta je voor een vervelende taak die je het liefst voor je uit zou schuiven? Lukt het niet om jezelf te pushen? Sluit dan even je ogen, en visualiseer hoe je ondanks deze weerstand tóch aan deze taak begint.

Maak het zo echt mogelijk voor jezelf. Voel hoe je handen over het toetsenbord gaan, of zie hoe je grijpt naar het keukenkastje om de toiletreiniger te pakken. Als je in je hoofd ‘repeteert’ zul je merken dat de weerstand om aan de slag te gaan kleiner wordt.

4. Onderhandel met jezelf
Soms zit ik niet echt in de flow om te schrijven. Dan wil ik een artikel afronden, maar laat ik me steeds afleiden door gedachten en andere prikkels. Op zo’n moment is het makkelijk om de handdoek in de ring te gooien en te stoppen. Maar het is bijna net zo makkelijk om mezelf even te pushen om tóch verder te gaan.

Het is heel eenvoudig. Er komen gedachten in je naar boven die je van je werk willen houden. Gedachten die je overhalen om iets leukers, iets eenvoudigers te doen. Je kunt eraan toegeven, maar dan zul je niet echt vooruit komen. Je kunt ze ook uitbannen, maar dan zal het steeds moeilijker worden omdat je wilskracht per dag beperkt is.

Wat veel beter werkt is onderhandelen. Als je merkt dat je graag op de bank wilt liggen, maak dan gewoon een deal met je ‘luie zelf’. “Oké, als dit artikel gepubliceerd is ga ik even op de bank liggen.” Prima, en weer door. Je zult merken dat je automatisch minder wordt afgeleid door je luie gedachten, en dat het je nauwelijks moeite kost om aan het werk te blijven.

5. Maak het onpersoonlijk
Mensen met discipline doen wat ze moeten doen, ook al hebben ze er geen zin in. Vervelende dingen doen is moeilijk als je al je taken persoonlijk maakt. Betrek je werk niet zo sterk op jezelf. Zie jezelf als een persoon die taken verricht, meer niet. Sommige taken die heel vervelend, moeilijk en uitdagend lijken kosten soms maar een paar minuten.

Dat telefoontje waar je tegenop ziet, in 3 minuten gefixt. Die irritante brief opsturen naar de verzekeraar: 5 minuten. Een lijstje maken ter voorbereiding op een moeilijk gesprek: 4 minuten.

Probeer je taken los te zien van je emoties, angsten en voorkeuren. Als het moet gebeuren, doe het dan gewoon. Een taak is gewoon een taak. Sommige taken zijn leuk, sommige taken zijn saai. Maar vaak zijn ze zo voltooid als je het niet zo persoonlijk maakt.

 

Bron: Sochicken.nl