Menu
Anti-stress / Arbeidsverband / Tips & Tools

Last van een werksleur? 5 tips om er vanaf te komen!

werksleur

Of je nu net je studie hebt afgerond en aan een baan begint, of al jaren op kantoor werkt, een negen-tot-vijf sleur ligt altijd op de loer. Beginnen jouw dagelijkse taken een routine te worden en dagen deze jou misschien niet meer uit? Wellicht wordt het dan tijd voor een babbeltje met je leidinggevende, want niemand wordt vrolijk van een werksleur.

Het komt helaas geregeld voor dat men met een onbevredigd gevoel van werk naar huis gaat. Dit kan komen omdat jij bijvoorbeeld al erg lang een bepaalde functie bekleed, maar ook omdat je bijvoorbeeld te weinig afwisseling in je werkzaamheden hebt. Er kunnen tal van redenen zijn waarom jij in een werksleur belandt. Feit is wel dat men tegenwoordig tot zijn 67e door moet werken. Een langdurige werksleur in deze periode kan erg vervelend zijn.

Bevind jij je in een werksleur en kan je wel wat afwisseling gebruiken? Wellicht zijn onderstaande tips dan wat voor jou.

Praat met je leidinggevende

De belangrijkste tip en tevens vaak de eerste stap, is om met je leidinggevende te gaan praten. Breng hem/haar op de hoogte van jouw werksleur. Een goede leidinggevende kijkt samen met jou naar een oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding van je takenpakket. Wellicht heeft jouw leidinggevende wel nieuwe uitdagende taken voor jou.

Daag jezelf uit en stel doelen

Probeer tevens niet de schuld altijd bij iemand anders te leggen, maar ga ook eens bij jezelf na wat je beter zou kunnen doen. Stel jezelf bijvoorbeeld concrete doelen en daag jezelf uit. Probeer de kwaliteit van je werk omhoog te tillen en daag jezelf uit om meer gedaan te krijgen in een bepaald tijdsbestek. Het halen van bepaalde doelen zal je een beter gevoel over jezelf geven.

Werk aan de werksfeer

Hoe is jouw band met je collega’s? Een goede werksfeer zorgt er namelijk voor dat je met meer plezier naar je werk gaat. Deze werksfeer wordt vaak voor een groot gedeelte bepaald door je collega’s. Het investeren in de banden met je collega’s kan daarom helpen om met meer plezier naar je werk te gaan.

Denk eens aan een stagiair(e)

Lijkt het jou tof om jouw kennis over te dragen op een ander? Denk dan eens aan stagebegeleiding! Een stagiair(e) geeft niet alleen een frisse nieuwe kijk op het bedrijf, maar geeft jou ook een uitdagend werkpakket. Een stagiair(e) zorgt voor wat afwisseling in jouw dagelijkse werkzaamheden en kan jou veel voldoening brengen. Het plaatsen van een vacature voor een stagiair(e) kun je doen op websites als bijvoorbeeld www.stagemotor.nl.

Jij bepaalt zelf of je werk uitdagend genoeg is, of niet. Bovenstaande tips zijn daarom geen garantie voor succes, maar ze zijn zeker het proberen waard!

(Bezocht 273 keer, 1 bezoeken vandaag)