Het is geen geheim dat we motivatie nodig hebben om onze doelen succesvol te kunnen bereiken. Natuurlijk zijn er taken die minder leuk zijn om te doen, maar wanneer je gemotiveerd genoeg bent, lukt het je alsnog om bepaalde taken goed uit te voeren. Hoe zorg je er dan voor om elke dag zo gemotiveerd mogelijk te blijven? In dit artikel deel ik met je de tips.

1. De goede redenen
Wat je ook doet, hoe klein de taak ook is, zitten er altijd wel een paar goede redens achter. Niet alle taken hebben goede redenen om ze uit te voeren denk je wellicht in eerste instantie, maar als je even een moment neemt om de taak eens te analyseren, zal je merken dat er degelijk wel iets nuttigs en goeds achter zit.

Als je dus vastzit in een bepaalde taak die je haat en je absoluut geen motivatie hebt, zoek wat een goede reden kan zijn achter die taak. Wat kunnen die goede redenen zijn?

  • Een materialistische beloning.
  • Een persoonlijk doel. Je leert iets nieuws of je wordt beter op een bepaald gebied.
  • Een gevoel van voltooiing. Je zult in ieder geval weglopen met een voldaan en goed gevoel.
  • Een stap dichter bij een groter doel. Alle taken die je voldoet zullen je dichter brenger bij jouw uiteindelijke doel. Wanneer je dit weet, zal je je altijd goed voelen.

2. Maak plezier
Wanneer het neerkomt op motivatie is houding erg belangrijk. Het gaat allemaal om hoe je er zelf naar kijkt. Je kan in feite plezier hebben in alles wat je doet. Zoek manieren hoe je elke taak leuk voor jezelf kan maken.

Stel jezelf simpelweg deze vraag: Hoe kan ik deze taak leuk maken voor mezelf en wellicht ook voor anderen?
Je zult merken dat je gelijk een antwoord kunt vinden op die vraag.

3. Erken hoe ver je bent gekomen
Om gemotiveerd te blijven is het goed om even te stoppen en je progressie te erkennen. Neem het grotere plaatje voor je en wees trots op jezelf! Ook al zijn je stappen klein en ben je nog niet waar je wilt zijn, is het gewoon goed om jezelf een schouderklopje te geven.

4. Beloon Jezelf
Hier houdt iedereen wel van: jezelf eens belonen. Dit is ook een makkelijke manier om gemotiveerd te blijven. Maak een deal met jezelf: “Als ik dit doel haal, dan haal een heerlijke chocoladetaart voor mezelf”. Voor grotere en moeilijkere taken kun je jezelf natuurlijk belonen met grotere dingen, zoals een weekendje weg. Je mag best jouw behaalde doelen vieren en belonen!

(Bezocht 224 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.