Menu
Reizen & Verkeer / Tips & Tools / Verkeersinformatie

Regelmatig met de auto naar het werk?

auto

Ga jij regelmatig met de auto naar het werk? Vergeet dan niet om de ruiten van jouw auto regelmatig schoon te maken. Voor jou eigen veiligheid is het belangrijk om het hele jaar door de autoruiten regelmatig schoon te maken. Een ritje kan er namelijk al voor zorgen dat de ruiten vol zetten met insecten, zand en andere onzuiverheden. Smerige ramen kunnen ervoor zorgen dat u door de laagstaande zon al snel slecht of helemaal niets meer ziet.

Zo maakt u snel en gemakkelijk uw autoruiten schoon:

Binnenkant van de ramen
De binnenkant van de ramen kan je het makkelijkste schoonmaken met middelen die speciaal voor glas gemaakt zijn zoals glasreiniger. Glasreiniger kan je bij een autobedrijf kopen, maar de goedkopere glasreinigers van bijvoorbeeld de Lidl, Aldi of Albert Heijn doen het ook prima. Maar we kunnen er natuurlijk niet omheen dat de glasreiniger van de autowinkel toch echt wel iets lekkerder ruikt.
Spray de glasreiniger op de binnenkant van het raam en maak hem schoon met een stukje keukenrol. Is uw ruit erg vies dan is het slim om deze handeling 2 keer uit te voeren.

Buitenkant van de ramen
De buitenkant van de ramen is een heel ander verhaal. Het vuil op de ramen is veel hardnekkiger dan aan de binnenkant. Opgedroogde insecten op de ruit zijn namelijk lastig te verwijderen. Maar ook vogelpoep en boomhars zijn hardnekkig. Neem daarom een emmertje met lauw/warm water en doe hier een beetje afwasmiddel in en maak de ramen schoon met een schone zeem of multidoekje. Krijg je de insecten er nog niet af? Dan kan je het eens proberen met een panty kousje. Wrijf tot slot de ruiten nog even na met een beetje glasreiniger en keukenrol.

Geen zin om je ramen schoon te maken? De binnenkant zal je helaas zelf moeten schoonmaken, maar voor de buitenkant kan je ook af en toe even door de wasstraat rijden 🙂 

(Bezocht 110 keer, 1 bezoeken vandaag)