Jouw werk als directiesecretaresse verlangt dat je er stijlvol en goed verzorgd uitziet. Als je werkkleding al overeenkomt met je persoonlijke smaak en stijl, dan kost het je minder moeite om een correcte werkgarderobe samen te stellen, vergeleken met collega’s die in hun vrije tijd iets geheel anders dragen. Wat je persoonlijke stijl ook is, het winterseizoen van 2016/2017 laat een aantal verrassende trends zien. Trends die je met wat creativiteit ook kunt inpassen in je werkkleding.

Een aantal verrassende trends
Een van de trends van dit jaar is de ‘Alles in het leer’-trend. een leren broek, een leren topje en daarboven een leren jasje of blazer. Je kunt er schitterende combinaties mee maken, maar leer heeft één nadeel. In veel traditionele en zakelijke milieus is het wat minder geaccepteerd als stijlvol. Misschien is het beter om deze trend te bewaren voor de vrije tijd.
Een andere trend is de militaire look. Een strak gesneden blazer dat zijn inspiratie duidelijk vindt in de oude officiersjasjes, kan heel stijlvol zijn. Met een zijden blouse, een strakke rok en bijpassende pumps straal je naast elegantie, professionaliteit ook een actieve ‘can-do’-mentaliteit uit. En dat past uitstekend bij jouw functie.

Oversized komt ook weer terug in de mode. Maar laat loszittende kleding bovenop loszittende kleding de juiste indruk achter als je het draagt? Een oversized pantalon zou wel heel goed kunnen, als het je vrouwelijke lijnen niet te veel doorbreekt. Met een strak gesneden jasje erboven kan het een hele vrouwelijke en elegante indruk achterlaten.
Heel stijlvol is de zogenaamde pussy bow-wow, een grote strik, het liefst van een zijden sjaal, die je op elegante wijze boven je blouse draagt. Het geeft een haast Victoriaans effect en kan gezien worden als traditioneel, licht conservatief, maar heeft tegelijkertijd iets frivools en trendy.

We komen nog even terug op de oversized trend. Wat wel bijzonder gepast is als outfit voor een directiesecretaresse is een licht oversized vrouwelijk kostuum. Je kunt zelfs denken aan klassieke krijtstrepen. Met de juiste blouse, pumps en handtas erbij ben je niet alleen modieus maar ook correct en zakelijk.
In de wintermaanden op kantoor is de stand van de thermostaat altijd een punt van discussie. Mannen hebben het snel te warm, vrouwen snel te koud. En wie delft dan het onderspit? Als je de laagjes-trend aanhoudt, heb je daar veel minder last van en je kunt stijlvolle accentjes aan je outfit geven. Een extra sjaaltje, een combinatie van een shirt, blouse en vest en uiteraard bijpassende warme panty’s.

Zie jij al mogelijkheden om én stijlvol én trendy op je werk te verschijnen?

(Bezocht 640 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.