Iedereen weet hoe belangrijk het is om fit en gezond te zijn en te blijven, zeker als je een drukke en stressvolle baan hebt. Sporten is dan een absolute aanrader. Niet alleen om fit te blijven, maar ook om even de gedachten leeg te kunnen maken, lekker te zweten om daarna heerlijk te ontspannen. Sinds kort is er een nieuwe rage in sport ontstaan, namelijk Zumba. Een nieuwe manier van sporten die vooral bij vrouwen enorm populair is.

Zumba is een fitnesspogramma dat gebaseerd is op Latijns Amerikaanse dans, zoals salsa, merenque, samba en cumbia. Deze ‘nieuwe’ manier van sporten is geïntroduceerd door de Colombiaanse danser en choreograaf Alberto Beto Perez.. De naam Zumba komt ook uit de Colombiaans-Spaanse taal en betekent snel bewegen en lol hebben. Dat deze naam past bij de sport blijkt wel wanneer we eens een kijkje gaan nemen bij een sportschool waar Zumba lessen worden gegeven. De zaal is goed gevuld met vrouwen die vrolijk het ritme van de muziek volgen.

Waarom Zumba?
Zumba is een goede manier om er voor te zorgen dat je zowel je spieren verstevigd en tegelijkertijd ook vet verbrand. Je gebruikt tijdens de verschillende dansen je hele lichaam. Per uur kun je zelfs tot 1.000 calorieën verbranden. Dit komt doordat Zumba een combinatie is tussen fitness en dans. Dus voor mensen die lekker fit willen worden of blijven en ook nog wat kilootjes kwijt willen is het een ideale sport. Los van het feit dat het gewoon heel leuk is om te doen.

Lees hier verder…..

(Bezocht 91 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.