Sporten is gezond. Dat weten we allemaal. Maar waarom is sporten eigenlijk zo gezond? Hieronder staan er 5 redenen waarom sporten gezond is.

  • Sporten is stemming verbeterend. Als je veel beweegt komen er chemische stoffen vrij in jouw hersenen. Deze stoffen maken je blij en relaxed. Bewegen is perfect om stress weg te nemen. Met sporten kun je behoorlijk wat stoom afblazen.
  • Sporten voorkomt ziekten. Onder andere hoge bloeddruk, aderverkalking, diabetes en hart- en vaatziekten kun je voorkomen door regelmatig te bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen 55% minder kans hebben om te overlijden aan borstkanker, als ze fit zijn door sporten.
  • Sporten houdt jouw gewicht in controle. Sporten is ideaal om strak in jouw vel te komen. Sporten verbrandt calorieën. Op het moment dat je ook gezond eet, raak je vooral vet kwijt. De combinatie cardio en krachttrainingen zorgt voor een prachtig gewicht en een prachtig lichaam.
  • Sporten brengt het energielevel omhoog. Door regelmatig te sporten komen er extra zuurstof en voedingsstoffen in jouw lichaam. Op deze manier gaan jouw hart, longen en aderen efficiënter werken. Oftewel; jouw conditie verbetert! En wat hoort er bij een verbeterde conditie? Juist, meer energie. Sporten zorgt er ook voor dat je dieper slaapt, waardoor je overdag ook meer energie hebt. Let hierbij wel op dat je niet te laat in de avond sport, dan raast de adrenaline nog door jouw lichaam en is het juist lastiger om in slaap te vallen.
  • Sporten zorgt voor een verbeterd seksleven. Door regelmatige beweging voel je jezelf gezonder, meer zelfverzekerd en een stuk mooier. Je bent energieker, en bent zelfverzekerd genoeg om echt van seks te genieten. Daarnaast, door sport en beweging raken vrouwen makkelijker opgewonden. Bij mannen voorkomt het impotentie.

Genoeg redenen om te beginnen met sporten! Het doet zoveel goeds in jouw leven en in jouw lichaam. Succes!

(Bezocht 187 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.