Het Diabetes Fonds organiseert voor het eerst de verkiezing ‘Meest trapvriendelijke bedrijf van Nederland’. Dit doet het fonds in het kader van de Nationale Traploopweek, die dit jaar van 29 september tot 5 oktober plaatsvindt.

Tijdens de Nationale Traploopweek nemen werknemers van deelnemende bedrijven en organisaties elke dag de trap en laten de lift voor wat het is. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van werkend Nederland te weinig beweegt. Regelmatig de trap nemen is een effectieve manier om aan de nodige lichaamsbeweging te komen. Met voldoende beweging per dag kan je de kans op diabetes type 2 in de helft van de gevallen voorkomen.

Dit jaar daagt het Diabetes Fonds alle bedrijven in Nederland uit om mee te doen aan de verkiezing ‘Meest trapvriendelijke bedrijf van Nederland’. Onderzoek heeft aangetoond dat een mooi trappenhuis dat goed zichtbaar is, helpt om werknemers te stimuleren vaker de trap te nemen. Om mee te doen aan de verkiezing kunnen bedrijven een vragenlijst invullen en een foto insturen. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Tijdens de Nationale Traploopweek stimuleren werkgevers hun werknemers om dagelijks de trap te nemen. We hopen dat het voor bedrijven niet bij deze ene week blijft, maar dat het beklijft. Met de verkiezing dagen we bedrijven uit om op een structurele én sympathieke manier aan de gezondheid van hun werknemers te werken. Traplopen heeft zin.”

Bedrijven en organisaties kunnen zich aanmelden en meedoen aan de verkiezing op www.traploopweek.nl Ze ontvangen diverse communicatiemiddelen ter ondersteuning van de Nationale Traploopweek.

(Bezocht 61 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.