Menu
Geen categorie

Een industrieel kantoor is helemaal van deze tijd!

De werkomgeving binnen een organisatie wordt steeds belangrijker. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat de omgeving waar dagelijks in gewerkt wordt van grote invloed kan zijn op de prestaties van de medewerkers.

Zo kan een te donkere werkplek er voor zorgen dat medewerkers gedurende de dag een minder energiek gevoel hebben en hierdoor de productiviteit zienderogen achteruit gaat. Ook kan te weinig zuurstof in de ruimte er voor zorgen dat medewerkers zich minder prettig voelen en zelfs hoofdpijn kan veroorzaken.

Verneemt u dit soort klachten ook van uw medewerkers? Dan is het goed om de werksituatie eens onder de loep te nemen en te kijken waar er verbeteringen mogelijk zijn.

Wellicht is de werkplek toe aan verandering! Wij hebben gekeken wat de kantoortrends zijn van dit moment. Wellicht een leuke en nuttige inspiratie wanneer u zelf aan de slag gaat met uw werkomgeving.

Industrieel kantoor
Een trend die zich in 2018 al heeft ingezet en zeker in 2019 zijn vervolg zal hebben is de het industriële kantoor. Gebruik van natuurlijke materialen en tinten zoals grijs wit en zwart wordt als rustgevend ervaren. Dit zijn kleuren die in het industriële kantoor niet ontbreken. Daarnaast is ook het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en staal een belangrijk element van deze inrichting. Ook de mooiste industriële verlichting mag niet ontbreken om de juiste sfeer te creëren in het kantoor.

Verschillende werkplekken
Ook de traditionele werkplek staat onder druk. Uiteraard zal ook in 2019 het bureau met de bureaustoel niet verdwijnen, maar er wordt ook gekeken naar minder traditionele plekken. Dit zodat medewerkers zelf kunnen bepalen waar ze die dag willen werken. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld staanplekken waar je even een uurtje gaat werken. Ook een deskbike gaan we steeds meer terugzien. Dit is een fiets die je voor je bureau kunt plaatsen waarbij je dus kunt zitten en fietsen tegelijk. Dit zorgt voor een actieve houding tijdens de werkzaamheden en dit kan weer extra energie opleveren.

Groen groener groenst
Ook kantoorplanten worden steeds belangrijker. Een paar plantjes op de werkvloer is niet meer voldoende. Kantoortuinen worden de trend in 2019. Hier kun je je tijdens je werkzaamheden in terugtrekken om even nieuwe inspiratie op te doen of om extra zuurstof op te doen en met frisse energie aan de nieuwe opdracht te beginnen. Planten die zeer geschikt zijn op kantoor zijn onder andere de sansveiria, deze plant heeft weinig water nodig, waardoor deze gemakkelijk te verzorgen is, Een andere plant die op kantoor niet mag ontbreken is de graslelie of de ficus. Deze planten hebben wel wat meer water nodig, maar hebben een zeer luchtzuiverende werking.

Mocht u het lastig vinden om de juiste combinatie te maken in bovenstaande trends kun je er ook voor kiezen een interieuradviseur in de arm te nemen voor het juiste advies.

 

(Bezocht 279 keer, 1 bezoeken vandaag)