Menu
Anti-stress

8 Momenten om je stress te verminderen

ontstressen

Zelf weten we ook dat werk en huishouden erg vermoeiend en stressvol kan zijn. Maar om toch een beetje minder te stressen, kan je dit dagelijkse schema voor tijden op je dag volgen. De stress zorgt er niet alleen voor dat je in de avond op de bank instort, maar het kan ook je leven 10 jaar vanaf nu beïnvloeden. Oefen vanaf morgen, deze spanning brekers om je stress onder controle te houden.

07:00
Een oorverdovend, schurend alarm gooit je lichaam recht in vecht-of-vlucht modus, alsof je je voorbereid op oorlog. De snooze-knop indrukken zal er dan ook alleen maar voor zorgen dat je gestrest raakt, omdat je ergens in je weet dat je een stuk minder tijd zal hebben. Laat daarom je alarm afgaan met rustgevende muziek.

08:30
Ook na de beukende top 40 muziek tijdens het reizen luisteren kan niet goed werken. Studies tonen aan dat luide of high-tempo beats stresshormonen kunnen ontketenen. Luister er naar in de late namiddag, als je echt nodig hebt om energie te krijgen.

09:30
Als je op je werk bent aangekomen, duik dan niet direct naar je email (stress!). In plaats daarvan, ruim de eerste paar minuten door met opruimen van rommel en de rolluiken open doen zodat je tenminste wat zonlicht krijgt. Geen raam? Schaf dan een lamp aan met een evenwichtige-spectrum gloeilamp dat de effecten van de zon nabootst.

11:00
Voor vergaderingen, lopen veel zenuwachtig rond en blijven zichzelf zeggen dat ze nog te onvoorbereid zijn. In plaats daarvan, neem een paar keer diep adem en herhaal bij jezelf: Ik kan dit.

12:30
Je denkt misschien dat het afhandelen van e-mails tijdens de lunch je stress rustig houdt, maar je moet je hersenen een pauze geven. Als je 20 minuten buiten bent, kan dit je al een grote energie boost geven. Als het echt niet anders kan, neem een hands-free headset en neem uw gesprekken even mee naar buiten

14:30
Social media websites zorgen voor de ideale namiddagpauze, maar niet als je een jaloerse of concurrerend persoon bent. In plaats daarvan, ga dan gewoon lekker roddelen met een collega, uit onderzoek blijkt namelijk dat dit je stressniveau verlaagt.

16:00
Nu zou een goed moment zijn voor die top-40 muziek, of een simpele stretching. Sla de koffie over, dit zal uw bloeddruk en stress hormonen (niet te knoeien met uw slaap later op te noemen) verhogen.

18:30
Dit is het kritieke uur als je nu niet ontspant, zult u gestrest blijven doordat u niet goed gaat kunnen slapen. Vermijd elke “Wat eten we?” stress door maaltijden vooraf te plannen.

(Bezocht 208 keer, 1 bezoeken vandaag)