Helaas, nu kunnen we er toch echt niet meer onderuit. Het herfstweer heeft plaats gemaakt voor het koude winterweer. In de ochtend moeten we vroeger opstaan de autoruit te krabben en op tijd te vertrekken in verband met de gladde weg. De smoes ‘sorry, maar ik moest krabben’ wordt namelijk helaas niet vaak geaccepteerd. Maar dit is natuurlijk nog lang niet alles. Zijn jij en jouw auto al klaar voor de winter?

Ruim een kwart van de automobilisten is onzeker bij winters weer. En dit is niet meer dan logisch, want de kans op schade is namelijk 60% groter bij winters weer. Vervelend, want wij willen natuurlijk wel veilig en op tijd aankomen op het werk of bij onze afspraak.

Voorkomen is beter dan genezen
Hoe ga je goed voorbereid de weg op?

  • Laat de auto checken, met name de accu
  • Zorg dat er ruitenvloeistof in de auto zit die geschikt is tot -30° C
  • Vergeet de rubbers niet en smeer deze bijvoorbeeld in met vaseline
  • Heb altijd een flesje slotspray in op zak om het slot in te sprayen. Heel dom, maar toch gebeurt het regelmatig; stop het flesje in je tas of jas en leg hem vooral niet in de auto. Door de autoruit heen kijken naar het flesje zorgt er namelijk helaas niet voor dat de sloten ontdooien
  • Koop een fles ruitontdooier, dit voorkomt veel gedoe met krabben. Wellicht nog beter om een speciale deken te kopen voor over de ruit. Leg nooit kranten over de ramen heen, als deze nat bevriezen ben je namelijk nog veel verder van huis.
  • Check de bandenspanning en zorg voor een profieldiepte van minimaal 4mm
  • Het is mogelijk dat de handrem vastvriest, voorkom dit door de auto niet op de handrem te zetten maar in de 1 of achteruit. Heb je toch de handrem erop staan en is hij vastgevroren? Trek hem dan eerst iets harder aan, zodat het ijs breekt en haal hem vervolgens van de handrem af
  • Voorkom een beslagen voorruit door hem in te wrijven met een beetje shampoo

Met deze tips moet je wel goed voorbereid de weg op gaan en… op tijd op je werk komen. Mocht je zelf nog een tip hebben, laat het ons weten en deel hem met andere secretaresses. Samen zorgen we er namelijk voor dat we zo min mogelijk oponthoud hebben op de route naar ons werk.

(Bezocht 84 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.