Thema

Nieuwsberichten

Thema

Liever precies weten hoe het moet, in plaats van twijfelen over ‘een aantal is/zijn’ en Engelse werkwoorden? Met onze Taaltraining Correct Nederlands heb je binnen één dag de belangrijkste spelling- en grammaticaregels weer onder de knie. Je wordt je bewust van je valkuilen en je schrijft weer correct Nederlands. Jouw winst: een professionele indruk op je lezers.

We zien je graag op vrijdag 11 december 2020 via Zoom of op locatie in Utrecht!

Vijf redenen om zakelijk bij ons te komen overnachten/vergaderen

  1. Het hotel is prachtig gesitueerd bij de dorpskern aan een duin; de zee is op 10 minuten rijafstand bereikbaar
  2. Het ligt dichtbij Amsterdam (30 minuten per auto, 20 minuten per trein) en Haarlem (5 minuten per auto en trein). Bloemendaal heeft een nabijgelegen NS station. Nabij het hotel zijn voldoende parkeerplaatsen.
  3. Het kleinschalige hotel (11 kamers) biedt persoonlijke service, hoogwaardige voorzieningen en ruime kamers; we nemen je graag alles uit handen, vele activiteiten mogelijk
  4. Ervaar wat duurzaamheid betekent voor onze hospitality, we hebben zojuist een Green Key Gold behaald (de standaard voor hotels)
  5. Reserveer meer dan 5 nachten; dan krijg je er 1 gratis; kom zelf langs of bel ons 023-5271787, www.hotelbleecker.nl

Elke derde donderdag in april is het Secretaressedag en eigenlijk zetten wij die gehele week jou als secretaresse graag in het zonnetje! Met als hoogtepunt de uitreiking van de PA van het Jaar op 21 april.

Ben jij of ken jij iemand die het verdient om deze titel een jaar lang te mogen dragen geef deze persoon dan snel op en verras haar (of hem) met een box vol prachtige prijzen!

Wat dacht je van een weekendje naar Berlijn voor 2 personen, een prachtige bos bloemen, een Relaxbon om even helemaal tot rust te komen van de drukke werkzaamheden en lekker culinair genieten in een top restaurant. Dit en nog veel meer staat je te wachten als je PA van het jaar wordt.

Wil jij ook kans maken op die felbegeerde titel van PA van het jaar? Klik hier en vul dan voor 18 april het formulier in met daarbij jouw motivatie om PA van het jaar te worden.

Hoogopgeleiden die switchen van werkgever geven aan dat een oninteressante baan (43%), gebrek aan groeimogelijkheden (43%) en weinig waardering (29%) het meest hebben bijgedragen aan hun vertrek. Laagopgeleiden noemen, naast deze factoren, vooral een te laag salaris, geen ruimte om werk- en privétijd flexibel in te richten en een tekort aan ontwikkelmogelijkheden als redenen om te veranderen van werk.

Werkgevers die op zoek zijn naar hoogopgeleide professionals doen er goed aan vooral te laten zien dat het bij hen goed verdienen is (64%), dat de werksfeer goed is (52%) en dat het qua inhoud van het werk (50%) helemaal snor zit. Dit blijkt uit een continu online onderzoek van Yacht naar de beweegredenen van hoogopgeleiden, aangevuld met onderzoeksresultaten van de Randstad Award 2015 door onderzoeksbureau ICMA.

Veel latent werkzoekenden onder hoogopgeleiden
Niet iedereen die onvrede kent in zijn huidige baan, is actief op zoek naar een volgende baan. Uit de analyse blijft dat 1/3 van de hoogopgeleiden (28%) niet op zoek is. Toch is 59% latent op zoek naar een nieuwe baan.

Non-profit organisaties geliefd bij hoogopgeleiden 
Populaire branches om een vervolgstap naar te maken zijn: onderwijs en wetenschap (29%), gezondheidszorg (27%), maatschappelijke dienstverlening (25%) en overheid (23%). Non-profit organisaties zijn daarmee erg populair. Opvallend is dat een branche waar momenteel veel werk in is: IT, niet per definitie populair is bij hoogopgeleiden. IT staat net binnen de top 10 van de gewenste branches (15%).

Fulltime en werk dat ertoe doet
Fulltime werk is, ondanks dat er jaarlijks meer parttime banen beschikbaar komen, nog steeds erg populair. Bijna de helft (48%) van de hoogopgeleiden geeft aan voorkeur te geven aan een fulltime dienstverband. Ton Hopmans, algemeen directeur van Yacht over de uitkomsten: “Om talentvolle professionals aan te trekken, is het dus vooral zaak om te laten zien dat de functies binnen jouw organisatie interessant zijn voor hoogopgeleiden. En dat je als professional echt inhoudelijk wordt uitgedaagd. Salaris blijft belangrijk, maar niet onderscheidend. De uitkomsten van deze onderzoeken passen bij de overtuiging van Yacht dat werk dat er toe doet gelukkig maakt.”

Wil je ook zorgeloos netwerken op borrels waar je niemand kent? Dan is het hoog tijd om de kunst van het borrelbabbelen te leren. 

Iedere 30e inschrijver ontvangt het boek ‘Borrelen Babbelen’.

“Na het lezen van dit boek ga jij ook zorgeloos naar een congres, receptie of nieuwjaarsborrel. Netwerk is geen gave, het is een spel met regels die iedereen kan leren..”

Zondag 22 september ging de bekroonde Broadwaysensatie Jersey Boys groots in première in het Beatrix Theater in Utrecht. De galapremière was een groot succes, waarbij Live4You live verslag deed vanuit de Queen’s Club in het Beatrix Theater. Na het zien van de show kon het publiek nog nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje.

Jersey Boys
Eens in de zoveel tijd ontstaat een geluid dat nooit meer uit de hitlijsten verdwijnt. Tijdloze hits die steeds opnieuw de sound van een generatie worden… Zoals die van één van ’s werelds meest succesvolle bands Frankie Valli & The Four Seasons. Ze maakten hun eigen muziek, ontdekten een unieke sound en verkochten wereldwijd 175 miljoen platen. Ontdek het verhaal achter de band: de opkomst, het succes en de keerzijde daarvan in de met 54 internationale awards bekroonde Broadwaysensatie Jersey Boys. Geniet van de 30 hitclassics die iedereen kent zoals ‘Beggin’, ‘Oh, What a Night’, ‘Sherry’ en ‘Big Girls Don’t Cry’ in de originele Engelse versie. Een ontroerend levensverhaal, swingende hitclassics en een absolute topcast, Jersey Boys heeft het allemaal.

Groepsarrangementen en vergaderingen
Het Beatrix Theater Utrecht is één van de meest drukbezochte locaties van Utrecht. Het gehele jaar door trekt het theater vele duizenden bezoekers. Naast musicals en andere theatervoorstellingen kunt u in het Beatrix Theater ook terecht voor zakelijke evenementen, vergaderingen en congressen.

Voor een leuk bedrijfsuitje kunt u terecht bij Joop van den Ende Theaterarrangementen. Voor groepen vanaf 10 personen zijn er diverse arrangementen samengesteld rondom de musical Jersey Boys. Zo kunt u ook een zakelijk dagprogramma afsluiten in een ontspannen sfeer met een bezoek aan de musical.

Klik hier voor meer informatie

Fotograaf gebruikte foto: Roy Beusker