Een grote bedrijfsruimte is natuurlijk ontzettend fijn: alle overzicht en ruimte om fijn te kunnen werken. Totdat je deze ruimte klaar moet maken voor de kerst: oeps! Het sfeervol aankleden en decoreren van een grote, ietwat kale ruimte kan ontzettend lastig zijn. Je wilt de ruimte natuurlijk niet over decoreren met allerlei kerst prullaria, maar de ruimte moet wel een fijne, warme kerstsfeer krijgen. Met deze handige tips heb jij die grote bedrijfsruimte zo omgetoverd tot een waar kerstfeest!

1. Een kerstboom huren

Nu kun je natuurlijk ieder jaar weer een mooie grote boom bij de tuincentra op gaan pikken, maar je kan het jezelf ook makkelijk maken en een boom huren bij een kerstboom verhuur organisatie. Welke voordelen je dit oplevert? Nou, dat zijn er nogal wat. De verhuurorganisatie komt de kerstboom netjes afleveren, en haalt deze na de kerst ook weer voor je op. Alsof dat niet genoeg is, kun je er ook nog eens voor kiezen om de kerstboom geheel gedecoreerd te laten bezorgen. Heb jij er helemaal geen omkijken meer naar. Daarnaast kan je ook nog eens kerstdecoratie huren om het plaatje helemaal af te maken. Is de basis gezet, en kun jij weer door met de normale gang van zaken.

2. De grootte van de boom

Een kleine kerstboom ziet er in een grote ruimte al snel wat pietluttig uit. De grootte van de boom is (in dit geval) dan ook echt wel belangrijk. Hoe groter en kaler de ruimte, hoe groter de boom mag zijn. Met zo’n gigantische, prachtig versierde kerstboom midden in de ruimte, oogt het al meteen feestelijk.

3. Inspiratie opdoen

Heb je het idee dat de kerstdecoratie ieder jaar hetzelfde is en kom je er even niet meer uit? Doe dan gewoon even lekker wat inspiratie op en bezoek een van de vele kerstmarkten in Nederland. Niet alleen vind je hier genoeg nieuwe ideeën, het geeft je ook weer een reden om er onder werktijd even tussenuit te glippen.

4. Less is more

Nu krijg je bij zo’n grote ruimte misschien de neiging om het helemaal vol te zetten met kleine kerstaccessoires, maar dit kun je beter niet doen. Het creëert weinig sfeer, en zorgt vooral voor een rommelige uitstraling. Je kiest beter voor een aantal opvallende, grote decoratieve stukken (kerstman en slee, grote kerstboom etc) met de juiste kleurenthema’s voor verdere decoratie. Het kost je minder moeite, minder geld, en de ruimte ziet er aangenaam, sfeervol en toch nog overzichtelijk uit.

(Bezocht 115 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.