Thema

Facilitair

Thema

De huidige kantoorlunch is alles behalve naar tevredenheid van werknemers. Uit onderzoek blijkt dat 69 procent van de werknemers met gezondere producten wil lunchen. 60 procent geeft aan met lekkerdere producten te willen lunchen en 55 procent geeft aan duurzamere en milieubewustere producten te willen gebruiken tijdens de lunch. Het onderzoek is uitgevoerd door de Buurtboer.

Lees verder: Werknemers willen gezonder en lekkerder lunchen, Managersonline.nl, juni 2012

Een kwart van de werkplekken scoort op het gebied van gezondheid onder de maat. Dit blijkt uit onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar het binnenklimaat op de kantoorwerkplekken van 40 panden.

Wat betreft de directe gezondheidsrisico’s, springt het CO2-gehalte op de gemeten werkplekken het meest in het oog. In slechts 50 procent van de gevallen is de concentratie CO2 op de werkplek onder het ambitieniveau van maximaal 800 ppm (parts per million).

Lees verder: Kwart van de werkplekken is ongezond  Managersonline.nl juni 2012

Hoogopgeleide werknemers in de consultancy die deels thuis werken, zijn daar bijzonder tevreden over. Dat blijkt uit onderzoek van Intermediair onder elfduizend hoogopgeleide werknemers van zeventig Nederlandse bedrijven.

Ruim vijfduizend van de ondervraagden werkt voor een deel thuis. Hoogopgeleide werknemers in de IT en consultancy zijn het meest positief over thuiswerken en de mate waarin hun werkgever dat mogelijk maakt.

Lees verder: ‘Tevreden medewerkers werken thuis‘, MT.nl, januari 2012

In 2012 zullen bedrijven radicaal heroverwegen hoe zij hun zakenreizen beheren, aldus Hogg Robinson Group (HRG).

De wereldwijde economische onzekerheid maakt efficiënt en effectief travel management noodzakelijk. Stewart Harvey, commercieel directeur van HRG: “De economische vooruitzichten stimuleren bedrijven om nieuwe business te zoeken. Bedrijven geven markten met uitzicht op groei de prioriteit.”

Lees verder: ‘Reisbudgetten worden herzien in 2012‘, Managersonline.nl, januari 2012