Naakt slapen is goed voor jouw gezondheid. Wat? Ja, echt waar. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat naakt slapen positieve effecten heeft op jouw gezondheid. Hieronder staan een aantal redenen uitgelegd.

Naakt slapen gaat vaginale infecties tegen
Uit onderzoek is gebleken dat als je met met jouw ondergoed aan slaapt, de kans op vaginale infecties een stuk groter is. Gynaecologe Alyssa Dweck adviseert vrouwen dan ook dringend hun ondergoed uit te trekken voor het slapen. “Ik adviseer mijn patiënten vaak zonder ondergoed te slapen en het merendeel kijkt me dan aan alsof ik gek ben. Ze vinden het een vies idee, terwijl het tegenovergestelde waar is. De vagina is van nature een vochtige plek en wanneer je ook ’s nachts ondergoed draagt, geef je het orgaan helemaal niet de mogelijkheid om even lekker te luchten. Als jouw ondergoed ook nog eens gemaakt is van een dikke, absorberende stof, verdampt het vocht totaal niet. Zo is je vagina dé ideale broeihaard voor bacteriën.”

Naakt slapen houdt je slank
Als je naakt slaapt, slaap je dieper. Hierdoor daalt het stresshormoon cortisol. Dit zorgt er voor dat jouw energie en honger niveau in toom worden gehouden. Dit betekent dat je genoeg vet verbrandt in jouw slaap. Wordt jouw slaap verstoord? Dan gaat het cortisol niveau omhoog en heb je vaker een hongerig gevoel. Eten vanuit dat stressgevoel, wordt ook wel ‘comfort food’ genoemd. Daar worden we dus niet slanker van. Naakt slapen zorgt dus voor minder stress en een prachtige slanke lijn!

Naakt slapen houdt je mooi
Het is niet goed om het ’s nachts te warm te hebben. In een van de vorige blogs werd er al aangegeven dat de temperatuur van de ruimte waar je slaapt belangrijk is voor jouw slaap. Het heeft ook te maken met anti-verouderingshormonen. Deze worden ’s nachts als het ware ‘vrijgelaten’. Een feitje, dit gebeurt alleen als jouw lichaamstemperatuur daalt. Door naakt te slapen, blijf je koeler en mooier! Naakt slapen, geen oneffenheden in jouw gezicht!

Genoeg redenen om te zeggen dat naakt slapen daadwerkelijk gezond is. Probeer het eens en je zult je vrij voelen!

(Bezocht 1.334 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.