Met make-up op slapen, wat maakt dat nou weer uit? Nou, heel veel! Speciaal voor jou een lijstje wat er allemaal met jouw mooie gezicht gebeurt als je een keer geen zin hebt om jouw make-up er voor het slapen gaan af te halen.

Womens Health
Jeanette Graf van Womens health geeft aan waarom met make-up op slapen zo slecht is: ‘Onze huid functioneert, net als de rest van ons lichaam, op een circadiaans ritme (een biologisch ritme dat ongeveer 24 uur duurt, ook wel slaap-waakritme genoemd). Zo is de huid ’s nachts bijvoorbeeld met name bezig om zichzelf te vernieuwen. Het dragen van make-up kan dit proces tegenhouden, waardoor je je huid kunt beschadigen.’

Mascara
Ohoh, dit is een gevaarlijke! Vergeten de mascara af te halen? Kom maar op verstopte haarzakjes, geïrriteerde huid, oogontsteking en/of broze wimpers. Nooit doen dus!

Lippenstift
Slapen met lippenstift veroorzaakt droge lippen. Oplossing? Scrub jouw mond voor het slapen gaan met een reinigingsdoekje en smeer het daarna lekker in met lippenbalsem.

Primer
Overdag blijven er allerlei bacteriën aan de primer vastplakken. Iewl! Die bacteriën zitten dus de hele nacht op jouw gezicht! Echt not-done.

Foundation
Foundation gaat de vernieuwing van de huid tegen. Het is niet goed voor de poriën en kan uiteindelijk leiden tot rimpels en acné. Daar hebben we geen zin in hè? Echt foundation nodig? Reinig jouw gezicht dan goed voor je gaat slapen!

 

(Bezocht 255 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.