Ondernemers die veel zakenreizen naar het buitenland moeten maken kiezen steeds vaker voor het huren of het kopen van een privévliegtuig. Dit is natuurlijk niet zomaar. Een privévlucht biedt veel voordelen ten opzichte van een gewone vlucht met een reguliere vliegmaatschappij. Tijdens een privévlucht zit je comfortabel, je raakt niet vermoeid, je hoeft niet eindeloos in rijen op het vliegveld te staan en je kunt naar meer dan tweeduizend vliegvelden binnen Europa vliegen, waardoor je vrijwel altijd in de directe omgeving van je bestemming kunt landen. Dit levert uiteindelijk een flinke tijdsbesparing op. Je kunt wel 9 tot 10 uur op een dag besparen door met een privévliegtuig te vliegen. Dutch Aviation Partner heeft het voor je uitgerekend.

De tijdsinvestering in een gewone vlucht

Je moet om 05.30 uur opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn voor je vlucht van 08.30 uur. Het is wellicht een vlucht van nog geen twee uur, maar je moet op tijd zijn om alle lange wachtrijen te doorlopen. Met een beetje geluk heb je geen last van verdere vertragingen en kom je uiteindelijk om 12.45 uur aan op het vliegveld van het land waar je je zakelijke meeting hebt. Het vliegveld ligt niet erg dichtbij de locatie van je meeting, dus je neemt een taxi of stapt in een huurauto. Om 14.30 uur zit je eindelijk aan tafel bij je zakenrelatie voor een meeting van twee uurtjes, dus tot 16.30 uur. Helaas gaat 3,5 uur later de eerstvolgende vlucht pas terug. Je gaat direct naar het vliegveld om daar, zonder gezelschap, even een hapje te eten. Je stapt om 20.00 uur weer op het vliegtuig. Eenmaal op de Nederlandse luchthaven moet je wachten op je bagage, een eind naar de auto lopen en de rit naar huis maken. Uiteindelijk is het 23.45 uur voordat je de voordeur opendoet.

De tijdsinvestering in een privévlucht

Je kunt in de morgen nog even naar kantoor om 08.00 uur om de laatste voorbereidingen te treffen. Je kunt het rustig aan doen, want je vlucht vertrekt van een nabijgelegen vliegveld om 10.30 uur. Dit heb je zelf zo bepaald, zodat je voldoende tijd hebt om de documenten voor je meeting te verzamelen. Deze kun je tijdens de vlucht op je gemak nog eens doornemen. Je bent uiteindelijk om 10.15 uur op het vliegveld en een kwartier later stijg je op. Aan boord kun je gewoon lekker doorwerken. Om iets voor 12.30 uur land je vlakbij de locatie van je meeting en om 12.45 uur kan de meeting starten. Om 15.45 uur kan het vliegtuig weer opstijgen om terug naar Nederland te gaan en om 18.00 uur zit je in je makkelijke kleding gezellig thuis te dineren.

Hoe zit het met de kosten?

Je kunt veel tijd besparen door met een privévliegtuig te vliegen naar je zakelijke meetings in het buitenland. Niet alleen ben je sneller heen en weer, maar ook tijdens de vlucht kun je gewoon op je gemak doorwerken. Nu is het natuurlijk de vraag wat dit met de kosten doet. Levert de tijdswinst meer op dan dat het je in geld kost? Wanneer de uitgaven voor het privévliegtuig worden opgeteld, dus de reistijd, de kosten voor het vliegtuig en het uurloon, dan zou je voor een vlucht van twee uur op wellicht 3800 euro uitkomen. Wanneer de kosten voor eenzelfde vlucht met een gewone vliegmaatschappij worden opgeteld, dan moeten we rekening houden met ticketkosten voor twee personen, met de reistijd, de parkeerkosten, kosten voor de taxi of huurauto en het uurloon. De kosten komen dan uit op 3700 euro. Voor een privévlucht betaal je in dit geval dus 100 euro meer. De vraag is natuurlijk: wat is jouw tijd je waard? Mocht je interesse hebben om een privévliegtuig te huren dan kun je contact opnemen met Dutch Aviation Partner.

(Bezocht 33 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.