Kijk eens om je heen in een gemiddeld kantoorpand. Waarschijnlijk draagt 99% van de mannelijke collega’s een overhemd. Ook vrouwen dragen blouses en dames overhemden. Niet verwonderlijk natuurlijk: overhemden zijn immers al eeuwenlang de standaard om zakelijk te dragen. En aangezien mannen graag van een functioneel cadeau houden: is het niet leuk om dan eens met collega’s een overhemd cadeau te doen? Nu is dat natuurlijk lastig: want welke maat, pasvorm of stof kies je? In deze blog geven we een aantal handige tips die het kopen van een overhemd voor een collega simpel maken. Zo ontvangt je collega, baas, manager of werknemer altijd een goed en mooi zittend overhemd.

Kies altijd voor kwaliteit

Iedereen houdt van kwaliteit. Kleding van slechte kwaliteit wordt naast minder mooi ook minder comfortabel bevonden. Kies dan ook altijd voor kwaliteit. Zo maak je je collega het meest blij. Overhemden kan je al kopen vanaf €30: echter is het een illusie om voor deze prijs top kwaliteit te verwachten. Onze tip: geef net een beetje extra uit (lees hier meer over kwaliteit). Met een bedrag vanaf €70 heb je altijd een top overhemd. Zo maak je iemand echt blij. Vooral als je het samen met je afdeling of andere collega’s geeft is €70 een bedrag dat zo bij elkaar gespaard is. Overhemden van kwaliteit zijn te herkennen aan de stofsoort en aan de afwerking. Hoe meer draden geweven zitten in het overhemd, des te beter de stofkwaliteit. De afwerking van het overhemd is gemakkelijk te herkennen: kijk eens naar de uitstraling van de manchetten of de boord. Overhemden van hoge kwaliteit zijn bijvoorbeeld Eton, Circle of Gentlemen, Emanuel Berg en Profuomo.

Kies de juiste maat

De juiste maat bepalen is iets lastiger. Een overhemd cadeau doen is immers een verrassing. Onze tip: vaak heeft een man een reserve overhemd op kantoor hangen. Kijk eens daarin welke maat. Of probeer het in een gesprekje te ontrafelen. Lukt dit niet of weet hij zelf zijn maat niet? Vraag dan eens of je hem mag opmeten. Meet dan zijn borst, taille en nek. Tel bij de omtrek van borst en taille 6-12 cm op. In de maattabel van het desbetreffende overhemd kan je dan eenvoudig de juiste maat vinden.

Bepaal de juiste pasvorm

Niets vervelender dan een te groot of te klein overhemd. Tegenwoordig zijn er meerdere pasvormen voor overhemden verkrijgbaar. Van slim fit, tot modern fit en van tailored fit tot regular fit. Voor ieder lichaamstype is wel een goede pasvorm verkrijgbaar. Om de pasvorm te bepalen kan je allereerst eens goed kijken naar de lichaamsbouw van jouw collega. Is hij erg afgetraind, en heeft hij dus geen buik? Kies dan voor een slim fit. In de praktijk is dit met een kantoorbaan lastig vol te houden. Vaak kan een licht getailleerde pasvorm dan veel beter staan: kies dan voor een modern fit of een tailored fit. En is jouw collega wat gezetter? Kies dan voor een rechte pasvorm: de regular fit of comfort fit. Dan zal het overhemd beter staan, dan als de knoopjes aan alle kanten openstaan.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Overhemden Specialist Overhemden.com

(Bezocht 25 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.