Marieke (30): Ik werk nu 8 jaar bij een financieel administratiekantoor als receptioniste en ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. De laatste tijd vind ik het zelfs nog leuker om naar mijn werk te gaan!

Een paar maanden geleden kwam er een nieuwe stagiair bij ons werken. Hij heet Tom en kwam bij ons op dezelfde verdieping terecht. Tom zit in het tweede jaar van de opleiding en is 19 jaar oud. Toen hij voor het eerst hier binnen kwam, was hij vrij onzeker. Mijn werkgever vroeg aan mij of ik hem wegwijs wilde maken binnen
ons bedrijf. Ik nam hem onder mijn hoede. Ik merkte dat hij steeds iets losser werd naarmate hij hier een paar weken werkte. En ik moet zeggen, hij ziet er echt goed uit! Toen ik hem beter leerde kennen, bleek hij best nog wel wat humor te hebben. Ik kan goed met hem lachen. Soms kwam Tom de maandagen wat versuft op kantoor. Dan had hij een ruig weekend gehad met zijn vrienden. Samen startten we de dag met een kop koffie en besproken we het weekend. Voor mij was het meestal een rustig weekend. Mijn vriendinnen zijn gesetteld met man en sommige ook met kinderen. Ik denk altijd nog met een fijn gevoel terug aan mijn tienerjaren, een heerlijk vrij leven zonder verantwoordelijkheden.

‘Ik droom soms over hem, hoe hij is in bed..’

Ook al zit er een groot leeftijdsverschil tussen Tom en mij, ik voel me jonger in zijn bijzijn. Laatst was ik een avondje thuis met vriendinnen, waar ik over Tom vertelde. Ze waarschuwden mij dat ik niks in mijn hoofd moest halen. “Hij is veel te jong voor jou”, “hij ziet toch niets in een vrouw die 11 jaar ouder is?” Ik stond perplex, ik had namelijk nog niets over mijn gevoel gezegd! Was het dan zo goed aan mij te zien? Want ja, ik krijg het af en toe wel warm van die jongen. Ik droom soms over hem, hoe hij is in bed. Zo’n mooie jonge man. Maar goed, mijn vriendinnen hebben gelijk. Wat zou hij in mij zien. Er lopen mooie twintigers rond, daar kan ik niet aan tippen. Als Tom soms vertelt hoe hij tot diep in de nacht heeft gefeest, dan voel ik soms een vlaag van jaloezie. Zou hij met een mooi meisje hebben gedanst, gezoend en.. Maar dat gevoel moet ik van me afzetten. Want verder luister ik graag naar zijn verhalen.

Soms heb ik het idee dat de interesse wederzijds is. Laatst vertelde Tom dat de meiden van zijn leeftijd zo kinderachtig over komen en dat hij maar geen leuke vrouw tegen komt waar hij echt verliefd op kan worden. Ik maak nog kans! Dacht ik stilletjes. Maar door de waarschuwingen van mijn vriendinnen ben ik daar verder
niet op in gegaan. Ik wil natuurlijk geen flater slaan. Laatst was het een hele mooie warme lentedag en ik had afgesproken met een vriendin in de stad. Helaas belde ze af omdat haar dochtertje tijdens het skeeleren was gevallen en ze naar de dokter moest. Ik besloot toch naar de stad te gaan. Na even gewinkeld te hebben nam ik plaats op een terrasje in de zon en bestelde een roseetje. Na de eerste paar glazen bedacht ik me dat Tom misschien wel eens in de stad zou kunnen zijn, dus ik sms’te hem. Ik ontving al vrij snel een antwoord en ik
voelde een lichte teleurstelling want hij was helaas niet in de stad.

Een minuut later ontving ik een bericht dat hij eventueel wel wilde komen als ik het niet erg vond om even te wachten. ‘Nee hoor, geen probleem’, sms’te ik terug ‘ik bestel nog wel een rosé’. Twintig minuten later nam Tom plaats bij mij aan het tafeltje en bestelde een biertje. Tom vertelde dat hij sinds kort de studentenflat heeft verlaten en nu een appartement huurt. Hij vertelde dat hij alles nog moest inrichten, maar dat hij het prettig vindt om nu alles voor zichzelf te hebben. De uren op het terras vlogen voorbij. Ik stelde voor om ergens wat te gaan eten. Tom kwam met het idee om bij hem thuis wat te eten en eventueel nog een filmpje te bekijken. Ik vond het prima, ik had toch geen plannen voor die avond.

Eenmaal aangekomen bij zijn appartement, vroeg Tom of ik even wilde wachten in de keuken. Na een paar minuten begeleidde hij mij de woonkamer in. Ik wist niet wat ik zag! De eetkamertafel was netjes gedekt en Tom had zojuist de kaarsen aangestoken. Het zag er heel romantisch uit. Ik stond helemaal perplex en ik wist even niet wat ik moest denken. Een date? Het eten was niet heel bijzonder, Tom excuseerde zich er al voor. Als hij eerder had geweten dat we zouden afspreken, dan had hij het beter voor kunnen bereiden. Maar ik vond dit al helemaal geweldig, ik had dit nooit verwacht. Eigenlijk had ik verwacht dat we met een pizza voor de televisie zouden zitten. Maar bij mij was natuurlijk de vraag waar ik dit aan te danken had. En toen kwam het hoge woord eruit. Tom vertelde dat hij een zwak voor mij heeft en dat hij dit gevoel nog nooit bij een ander heeft gehad. ‘De charmeur’, dacht ik even. Tegen hoeveel andere meisjes zou hij dit trucje hebben gebruikt. Maar toen begon hij opeens te stotteren en kwam hij niet meer uit zijn verhaal. Hij hakkelde dat hij het moeilijk vond om zijn gevoel te tonen aan iemand die al 11 jaar meer levenservaring heeft. Tom vroeg zich af hoe een vrouw van mijn leeftijd geïnteresseerd zou kunnen zijn in een puber. Ik vond het echt schattig en vleiend om te horen waarna ik vervolgens ook mijn betoog deed. Vervolgens pakte Tom mijn hand en begon me te zoenen. Het was nog beter dan in mijn droom. Het dessert heb ik niet meer aan tafel gehad..

‘Zo heb ik toch mijn eigen toyboy´

De maandag kwamen we elkaar weer tegen op kantoor, terwijl we de ochtend daarvoor nog naast elkaar wakker werden. We hebben afgesproken om er niets over te zeggen tegen onze collega’s. We moeten eerst zelf eens zien hoe het loopt. Ik zou het jammer vinden als Tom van de afdeling wordt verplaatst of ik op zoek moet naar
een andere baan. We hebben afgesproken om ieder ons eigen leven te blijven leiden en dat we wel zien hoe het loopt. Ik geniet ervan zolang het kan. Zo heb ik toch een beetje mijn eigen ‘toyboy’.

Heb jij ook een geheim dat je aan PA.NL wilt vertellen?
Stuur dan je verhaal naar info@pa.nl

(Bezocht 205 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.