Tegenwoordig heeft bijna een ieder een auto nodig. Je rijdt jezelf van en naar het werk, brengt en haalt je kinderen op van school, doet je boodschappen en gebruikt het voor vele andere redenen. Wanneer je lange afstanden moet afleggen, zullen de benzinekosten ook heel wat oplopen. Maar gelukkig zijn er ook andere auto’s die je kunt kopen waar je flink wat geld bij kunt besparen. Deze auto’s zijn duurzaam en worden steeds vaker gereden. Interessant om te weten is dat ook de dagwaarde van deze auto’s vrij stabiel blijft gezien de toenemende vraag.

Voordelen als zakelijke rijder
We nemen eerst een kijkje bij de Hybride auto’s. Deze auto’s gebruiken verschillende aandrijvingstechnieken. Ze komen met minimaal twee energie-omzetters en twee in het voertuig ingebouwde energieopslagsystemen. Als je echt een milieuvriendelijke versie wilt hebben, dan moet je een auto nemen die een verbrandingsmotor, een elektromotor en accu heeft. De verbrandingsmotor laadt de elektromotor op. Deze auto komt met enkele voordelen:

  • Je betaalt minder brandstofkosten. Daar bespaar je dus al geld.
  • Wanneer je dit voertuig koopt hoef je geen aanschafkosten te betalen.
  • Wil je dit auto leasen? Dan krijg je maar 14% fiscale bijstelling.
  • Het is ook nog goed voor het milieu. Het stoot mindere schadelijke stoffen uit.

Dan hebben we de elektrische auto. Deze is steeds populairder aan het worden in de zakelijke wereld. Aankomen bij de klant in een elektrische auto is steeds ‘normaler’. Een elektrische auto wordt alleen door een elektromotor aangedreven. Je betaalt dus helemaal geen benzinekosten meer. Je auto werkt alleen op elektriciteit. Dat doe je door middel van een stekker op een oplaadpunt. Normaliter kost het 2 uren om een auto volledig op te laden, maar er zijn ook snelladers waar het maar een half uur duurt. Vanzelfsprekend komen er bij deze auto ook voordelen bij kijken.

  • Je betaalt geen benzine meer en je bespaart heel wat geld. Natuurlijk moet je wel voor stroom betalen, maar dat kost aanzienlijk minder.
  • Er komen geen schadelijke stoffen vrij en het is dus heel goed voor het milieu.
  • Elektrische auto’s maken minder geluid dan auto’s die op benzine rijden.
  • Wanneer je een auto gaat leasen krijg je een fiscale bijtellingspercentage van 4% gedurende 60 maanden.

We zien dat hybride auto’s al heel wat geld voor je kunnen besparen, maar de elektrische auto doet het ook heel goed. Jaarlijks zijn steeds meer mensen deze auto’s aan het kopen en daar zal zo snel geen verandering in komen. In Europa wil men in 2040 alleen elektrische auto’s op straat hebben, dus het ziet ernaar uit dat je vroeg of laat ook een elektrische auto zal rijden.

(Bezocht 123 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.