Als spin in het web ben je eigenlijk onmisbaar. Maar ook jij wilt wel eens lekker op vakantie. Hoe zorg je dat je er met een gerust hart even tussenuit kunt?

1. Begin op tijd
Begin twee weken van tevoren met Operation Clean-up. Zo heb je genoeg tijd om alles goed af te ronden. Licht iedereen in, maak afspraken met collega’s die taken van je overnemen en informeer ze over je bereikbaarheid.

2. Zorg dat je werk glad is
Doe alles wat je kunt doen. Boek alle ruimtes, bevestig alle afspraken, regel alle catering. Zodat je bureau leeg is als je vertrekt. Alles wat zich na jouw vertrek voordoet, kan dán opgepakt worden, dus maak je daar vooral niet druk om.

3.Draag goed over
Zorg voor duidelijkheid. Zet de ruimte, het aantal bezoekers en wat je hebt geregeld aan catering in de Outlook-uitnodiging van elke afspraak. Zo kan iedereen het gemakkelijk vinden. Correspondentie over afspraken organiseer je in mapjes voor degene die de afspraak heeft.

4.Mail jezelf
Op vakantie vergeet je – als het goed is – de details van je werk. Dingen die je moet onthouden zet je op je laatste dag in een mailtje aan jezelf. Dan weet je zeker dat je met een gerust gevoel je out-of-office kunt inschakelen.

Fijne vakantie!

(bron: NBC Congrescentrum)

(Bezocht 50 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.