Een auto is voor veel (werkende) mensen onmisbaar. Veel bedrijven bieden hun personeel een leaseauto aan. De kosten voor een leaseauto bedragen al snel € 750 per maand per auto ofwel € 9.000 per jaar. Niet iedere leaserijder is de hele dag onderweg. Vaak wordt de auto vooral gebruikt om van en naar het werk te rijden. Een groot deel van de dag staat deze auto dus stil terwijl je er hier als werkgever wel kosten voor moet maken. Hoe kun je er als bedrijf voor zorgen dat de leaseauto’s efficiënt worden ingezet waarbij de kosten van het wagenpark laag blijven? Een oplossing hiervoor is het inzetten van deelauto’s. Dit is bijzonder lucratief blijkt uit onderzoek van autoverzekering.nl. De voordelen van deelauto’s en andere manieren om de autokosten te verlagen zullen in dit artikel besproken worden.

Lagere autokosten
Door gebruik te maken van een deelauto wordt de auto efficiënter ingezet. Nu gebeurt het vaak dat een auto enkel van en naar het werk wordt gebruikt. De rest van de dag staat de auto stil. Dit terwijl een andere collega’s juist overdag een auto huurt omdat hij deze nodig heeft om bijvoorbeeld naar een afspraak te gaan. Door beide medewerkers dezelfde auto te laten gebruiken kan bespaard worden op diverse autokosten. Torenhoge belastingbetalingen hoeft zijn verleden tijd. En een autoverzekering afsluiten hoeft niet meer voor verschillende auto’s.

Elektrische leaseauto’s
Het delen van een auto kan nog meer opleveren als gebruik wordt gemaakt van een elektrische auto. Vaak zijn er fiscale voordelen verbonden aan deze auto en zijn de brandstofkosten (elektriciteit) lager dan de traditionele brandstoffen (benzine en diesel). Daarnaast geef je als werkgever een signaal af aan de buitenwereld dat jouw bedrijf het beschermen van het milieu erg belangrijk vindt.

Oudere leaseauto’s
Vaak zijn leaseauto’s van een aantal jaar oud op de traditionele manier lastig in te zetten. Inleveren van deze auto’s voordat het contract is afgelopen levert (veel) bijkomende kosten op. Echter zijn deze auto’s ideaal om als deelauto’s te gebruiken. Door het inzetten van deze auto’s voor je eigen bedrijf of ook voor bedrijven in je omgeving voorkom je deze bijkomende kosten.

Kleinere deelauto’s
Niet alleen het verminderen van het aantal leaseauto’s levert een besparing op. Ook een kleiner formaat auto kan de kosten van je wagenpark (enorm) verlagen. Vaak worden grote leaseauto’s gekozen om er ook mee op vakantie te kunnen. De prijzen van deze auto’s zijn hoger en vaak rijden deze auto’s ook minder zuinig. Door te kiezen voor kleinere en zuinigere auto’s verlaag je de kosten. Daarnaast is het vaak mogelijk om een grotere auto te huren als je bijvoorbeeld op vakantie wilt.

Flexibele capaciteit
Het autogebruik bij jouw bedrijf zal niet altijd gelijk zijn. Je kunt er dan voor kiezen om één of meerdere auto’s extra te leasen of gebruik te maken van een flexibele constructie waarbij je extra auto’s kunt leasen op drukke momenten. Ook dit verlaagt dus je totale autokosten.

(Bezocht 48 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.