Bezoek je als secretaresse ook regelmatig evenementen of ga je mee op klantbezoek? Het is dan natuurlijk belangrijk om een goede indruk achter te laten. Het is belangrijk dat potentiële partners of klanten zich het gesprek weten te herinneren en natuurlijk opnieuw contact met je opnemen.

Uiteraard is hierbij de boodschap die je overbrengt belangrijk, maar ook de herkenbaarheid van uw organisatie. Zorg dat je opvalt en hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

1.Zorg voor de juiste kleding
De kleding die je tijdens een afspraak draagt moet natuurlijk passen bij jezelf, maar ook bij de persoon of het bedrijf waar je de afspraak hebt. Lees je daarom van te voren goed in waar en met wie de afspraak is. Verder kun je je kleding wel op laten vallen door bijvoorbeeld een mooi bijpassend sieraad te dragen waardoor je net iets meer opvalt.

2.Val op met eigen bedrukte artikelen
Neem tijdens je afspraak natuurlijk visitekaartjes mee, maar laat bijvoorbeeld ook je notitieboekje bedrukken met jullie eigen logo en neem deze notitieboekjes bijvoorbeeld ook mee als relatiegeschenk die je bij afspraak achter kunt laten.

3.Wees attent
Indien je al vaker een afspraak hebt gehad met een bepaalde persoon of met een bedrijf probeer dan ook bepaalde details van een vorig gesprek terug te laten komen in de afspraak. Is je contactpersoon bijvoorbeeld net op vakantie geweest. Vraag hier dan even kort naar.

Met onder andere deze adviezen zal je zeker opvallen en een juiste indruk maken tijdens je afspraken.

(Bezocht 63 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.