Solliciteren kan erg frustrerend en demotiverend zijn. Je solliciteert naar iedere baan die je kan vinden, maar keer op keer wordt je afgewezen. Om er niet helemaal aan onderdoor te gaan hebben wij de 8 meest voorkomende fouten op een rijtje gezet.

  1. Je bent zelf verantwoordelijk: Het solliciteren is je eigen verantwoordelijkheid en die van niemand anders. Focus je daarom zelf op positieve gedachten en verband de negatieve gedachten. Zorg dat je controle houdt over de situatie
  2. Solliciteren is niet het enige in je leven: Zorg ervoor dat je niet al je tijd steekt in het solliciteren. Maar breng ook tijd door met je familie en vrienden en maak tijd voor wat lichaamsbeweging. Afleiding zorgt er namelijk voor dat je positief en gemotiveerd blijft!
  3. Zoek niet alleen op plekken waar iedereen zoekt: Logisch dat je zoekt via vacaturebanken, maar probeer ook eens out-of-the-box te denken. Denk eens aan netwerken, aanbevelingen of andere plaatsen waar minder concurrentie is.
  4. Aanleveren van een onduidelijke boodschap: Breng een duidelijke boodschap over en zorg ervoor dat de bomen door het bos te zien zijn. Een werkgever is geïnteresseerd in relevante ervaringen en niet in ieder bijbaantje dat je ooit gehad hebt. Wees helder en geef specifiek aan waarom jij geschikt bent voor deze vacature.
  5. Zoektocht verborgen houden: Ondanks dat je zoektocht persoonlijk is, moet je het niet verbergen voor je omgeving. De mensen in je omgeving kunnen je namelijk positief stimuleren en ondersteunen waar nodig. Wie weet hebben ze nog wel een aantal goede tips of connecties.
  6. Solliciteren op iedere vacature die je tegen komt: Door op iedere vacature te reageren die je tegenkomt zul je de focus snel verliezen en wellicht wanhopig worden. Je kunt beter iets meer aandacht besteden een passende vacatures dan dat je overal op solliciteert.
  7. Jezelf naar beneden halen: Haal jezelf uit de schaduw en laat zien wie je bent en wat je kan! Heb zelfvertrouwen en solliciteer vanuit ervaringen die je hebt!
  8. We leven niet meer in 1990: Tijden veranderen, probeer dit niet te vergeten. Solliciteren is niet meer hetzelfde als 25 jaar geleden. Zorg dat je opnieuw inzicht krijgt in de arbeidsmarkt en vraag hulp aan mensen die hier inzicht in hebben om hulp.

Bron: The Guardian

(Bezocht 757 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.