Is de financiële kant van je onderneming ook eigenlijk niets voor jou? En zie je het wel zitten dat een groot deel van de administratie automatisch gaat? Gelukkig zijn er vandaag de dag diverse mogelijkheden te vinden waarmee jij aan de slag kan om zelf zo min mogelijk te hoeven doen aan je administratie. Wist je bijvoorbeeld dat je automatisch facturen kunt versturen? Met diverse facturatie software op internet of je laptop kun je ervoor kiezen om geautomatiseerde facturen op maat te versturen. Op die manier kun jij je tijd steken in dat wat echt belangrijk is: je onderneming!

Hoe automatisch facturen versturen?
Wanneer je bijvoorbeeld een maandelijkse dienstverlening bij een bedrijf hebt is het handig om iedere maand dezelfde factuur automatisch te kunnen versturen. Je kunt dit bij veel facturatie software instellen zodat je zelf niet meer hoeft te denken om je facturen te versturen. Op die manier steek je dus geen extra tijd in de administratie en word je als het ware ‘slapend rijk’ (natuurlijk wel pas nadat je je werk af hebt!). Je kunt zelfs vaak vanuit het boekhoudprogramma kiezen voor de optie ‘factuur versturen’ zonder dat je daarbij apart een factuur hoeft aan te maken.

Waarom kiezen voor automatisch facturen versturen?
Wie wil er nou niet slapend rijk worden? Zonder grappen: het automatisch versturen van facturen heeft veel voordelen. Je bent bijvoorbeeld minder tot geen tijd kwijt aan je boekhouding waardoor je meer tijd over houdt voor dat wat er echt toe doet: het werk zelf. Daarnaast vergeet je het nooit om facturen op tijd de deur uit te doen, omdat ze automatisch worden verstuurd. Dit geldt ook voor herinneringen en eventuele aanmaningen voor de opdrachtgever. Op die manier heb je je administratie per maand of zelfs week tot in de puntjes goed geregeld. Wat wil je nog meer als ondernemer (die niet van boekhouding houdt?)?

Online systemen: meer dan alleen facturatie tools
Daarnaast kun je bij online systemen zoals Yanomo profiteren van nog meer voordelen omdat dergelijke systemen vaak een stuk uitgebreider zijn dan alleen facturatie. Zo kun je er vaak je uren mee bijhouden, kun je je bonnetjes scannen, kun je ritten registreren en kun je je agenda synchroniseren met gemaakte uren en op die manier taken afstrepen. Zo’n volledig systeem is ideaal voor iedere ondernemer die zo weinig mogelijk tijd kwijt wilt zijn aan zijn of haar administratie. Je weet zeker dat de boekhouding gebeurt en je hoeft er verder niet naar om te kijken.

Facturen automatisch in boekhouding
Met dergelijke systemen worden bijvoorbeeld facturen ook direct vanuit je boekhouding verstuurd. Dat wil zeggen dat de facturen die zijn aangemaakt en verstuurd meteen zichtbaar zijn in je administratie waarbij je ook direct ziet wat de omzet en marges per klant zijn. Op die manier krijg je een goed overzicht van wat er in en uit gaat wat betreft geld (de cashflow) en waar je eventueel nog extra geld zou kunnen verdienen. Hierdoor kun je tevens je btw-aangifte een stuk sneller en gemakkelijker doen. Wat dat betreft zijn er alleen maar voordelen te vinden dus bij het automatisch facturen versturen via een facturatie tool.

Kortom: bekijk voor jouw onderneming eens hoeveel tijd en uiteindelijk geld het je zal schelen wanneer je aan de slag gaat met een facturatie tool waarmee je onder andere automatisch facturen kunt versturen. Profiteer direct van de andere voordelen om op die manier meer tijd over te houden voor je eigen werk.

(Bezocht 154 keer, 1 bezoeken vandaag)

Comments are closed.