Vak projectmanagement in praktijk gebracht met organiseren van evenementen

Houten – juni 2013 – Studenten van Schoevers hebben zich ook in 2013 weer van hun beste kant laten zien door € 43.453,93 in te zamelen voor verschillende Nederlandse goede doelen. In het kader van het vak projectmanagement organiseren de studenten zelf evenementen van A tot Z. Zo brengen ze de geleerde theorie in de praktijk en steunen ze ook nog eens een zelfgekozen goed doel. Als afsluiting van het project presenteerden ze hun case in Brussel voor een internationale vakjury van de European School of Assistants.

Projectmanagement
Projectmanagement wordt gevolgd door alle hbo-studenten Associate Degree Officemanagement en Bachelor Commercieel Communicatiemanagement. Het vak bestaat uit theorie, maar er is vooral veel tijd voor de praktijk waarbij de studenten in een groep aan de slag gaan om sponsorevenementen te organiseren.

Met deze projecten haalden de studenten van verschillende Schoevers vestigingen uit Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht samen het hoge bedrag van € 43.453,93 op voor Kika (Arnhem en Eindhoven), Plan Nederland (Amsterdam en Utrecht) en Make a Wish foundation (Rotterdam). Eerder in het jaar zijn de cheques al op feestelijke wijze overhandigd door de studenten.

Internationale vakjury
Om het vak af te sluiten kwamen alle studenten projectmanagment bij elkaar in Brussel. Deze 2-daagse trip is een jaarlijks terugkerend evenement waar de studenten erg naar uitkijken. Maar ze komen hier niet alleen voor hun plezier. Ze zijn vooral gekomen om hun projecten – in het Engels – te presenteren aan elkaar en aan een internationale vakjury. Om een inkijkje in het leven van een Schoevers student te geven ging er bovendien een cameraploeg mee naar de Belgische hoofdstad om enkele studentes te volgen tijdens dit evenement. Deze video is hier te bekijken.

Allerlei typen evenementen passeerden de revue, van modeshows en lunches tot feesten en een theatershows. Uiteindelijk werd het project van Karin, Kristel, Daya en Esmee uit Eindhoven het beste bevonden. Zij haalden in maart meer dan duizend euro op met een zelfgeorganiseerde wijnproeverij.

Schoevers-logo-klein

(Bezocht 82 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.