Als directiesecretaresse moet je aan een hoop verwachtingen voldoen, ook op het gebied van je uiterlijke verschijning. Je bent nu eenmaal vaak de eerste persoon die klanten zien en daardoor het gezicht van de onderneming. Je baas zal om die reden van je verwachten dat je representatief gekleed op de werkvloer verschijnt. In de praktijk betekent dit dat je weet welke kleding jouw figuur het beste naar voren laat komen. Vrouwen met een maatje meer vinden het kiezen van geschikte kleding nog wel eens moeilijk. Toch hoeft dit helemaal niet zo lastig te zijn. In dit artikel geven we je graag een aantal kledingtips.

Kies kleding die niet te strak zit
We hebben het in de inleiding al genoemd, maar kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: zorg ervoor dat je kleding koopt die past bij je lichaam. Dat betekent dat je als vrouw met een maatje meer geen kleding moet kopen die te klein is, want dat accentueert je rondingen op de verkeerde manier. Ook strakke leggings en broeken zijn doorgaans geen goed idee. Het is belangrijk eerlijk te zijn tegenover jezelf en de juiste maat te dragen. Een trui of broek kan nog zo mooi zijn; als deze niet in de juiste maat is gekocht, kun je hem beter in de kast laten liggen.

Kleding moet ook niet te wijd zijn
Naast te strakke kleding, kun je ook beter geen kleding dragen die te wijd is. Veel vrouwen proberen een slank silhouet te creëren door losse, fladderende kleding te kopen. Dit is echter niet de juiste manier. Wanneer je kleding gaat kopen, kun je het beste verschillende maten van een bepaald kledingstuk meenemen in je pashokje. Op die manier zie je duidelijk het verschil tussen een item dat te groot valt of een item dat juist te klein is.

Zwart kleedt af
Over het algemeen wordt de kleur zwart beschouwd als de meest slank makende kleur die er bestaat. Ook andere donkere kleuren, zoals donkergroen of donkerblauw, zorgen voor een optisch slanker silhouet. Bovendien zijn donkere kleuren erg neutraal, waardoor je deze eenvoudig kunt combineren met andere kleuren. Maak het op de werkvloer niet te bont; over het algemeen geldt dat neutrale kleuren de boventoon moeten voeren. Een veilige keuze is om een zwarte blazer te combineren met een klassieke witte blouse, zoals je die bijvoorbeeld in de webshop van Peter Hahn kunt vinden.

Draag kleding met verticale strepen
Je kunt jezelf er ‘langer’ uit laten zien door kleding te dragen met verticale strepen. Wanneer je langer lijkt, oog je automatisch ook een stuk slanker. Het zal niet als een verrassing komen dat horizontale strepen juist het tegenovergestelde effect geven. Je kunt jezelf ook langer laten lijken door gebruik te maken van bepaalde accessoires, zoals een lange ketting. Wil je meer weten over manieren waarop je jezelf langer, en dus slanker, kunt laten lijken? Dan kunnen we je dit artikel van harte aanbevelen.

(Bezocht 1.233 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.