Ga je binnenkort even lekker een weekje naar de zon, of misschien wel een weekje skiën! Heerlijk zeg om echt even helemaal tot rust te komen en te genieten. Alleen komt daar ook een boel stress bij kijken. Voor je vakantie moet je veel voorbereiden en zodra je terug komt heb je een hoop werk in te halen. 

Om alles wat je op je laatste dag voor je vakantie moet doen, wat rustiger te laten verlopen, doe je er slim aan om je out-of-office al een dag eerder in te stellen. Dit geeft je een beetje rust en net wat extra tijd om lopende zaken af te handelen, taken over te dragen en overige zaken te regelen.

Wanneer je terug komt van vakantie puilt je mailbox waarschijnlijk uit en ligt er alweer een heel stapel werk op je bureau. Om de dag na je vakantie alles weer orde te krijgen, zaken die je collega’s tijdelijk op zich genomen hebben weer over te nemen en de belangrijkste zaken weer weg te werken, doe je er slim aan om een ‘inhaaldag’ in te plannen. Stel daarom je out-of-office ook nog in, een dag na je vakantie.

Tips voor passende, maar zakelijke out-of-officebericht
– Geeft de reden van je aanwezigheid aan
– Laat weten wie ze kunnen bereiken tijdens jou afwezigheid
– Geeft een specifieke datum wanneer je weer beschikbaar bent

(Bezocht 159 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.