Ben je op zoek naar een nieuwe secretaresse of PA voor jouw organisatie? Kijk dan eens goed naar de mogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden. Het kan erg voordelig zijn en je ondertussen ook nog eens heel veel tijd besparen.
Onderstaand vind je vier manieren die interessant kunnen zijn voor jouw organisatie met de voor- en nadelen hiervan.

Op uitzendbasis

Een secretaresse op uitzendbasis heeft verschillende voordelen, met name wanneer je versterking nodig hebt voor een bepaalde periode. De organisatie wordt in juridisch opzicht niet de werkgever maar alle risico’s blijven bij het uitzendbureau liggen. Wanneer er vervanging nodig is in verband met ziekte zal het uitzendbureau hiervoor zorgen. Als organisatie ben je slechts verantwoordelijk voor het betalen van de factuur met gewerkte uren.

Wanneer je erg tevreden bent over de secretaresse, zal het een nadeel zijn dat de secretaresse niet bij jou in dienst is. Het is uiteindelijk voordeliger om zelf jouw secretaresses werkgever te zijn.

Detacheren

Detacheren en uitzenden hebben veel met elkaar gemeen. In tegenstelling tot het werken op uitzendbasis is detacheren vaak geschikter voor een langere periode.
De secretaresse zal in dit geval over veel ervaring beschikken en er is een mogelijkheid om de medewerker een week proef te laten draaien. Net als met het uitzenden liggen alle risico’s verder bij het uitzendbureau. Het uurloon ligt overigens vaak wel iets lager gezien het een langere periode betreft.

Werving & selectie

Met deze optie bespaar je voornamelijk veel tijd die je anders kwijt zou zijn aan een langdurige sollicitatieprocedure. Het bedrijf dat je inschakelt voor bemiddeling zal meerdere secretaresses voorstellen die volgens hen goed bij de organisatie passen. Wanneer er een geschikte kandidaat tussen zit zal deze uiteindelijk werknemer worden van jouw organisatie en ben je niets meer verschuldigd aan het uitzendbureau.

Contract op payroll

Bij payroll kies je ervoor om de nieuwe – of de bestaande secretaresse over te dragen aan een externe partij. Hiermee kies je ervoor om eigenlijk nergens aan verbonden te zitten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op elk moment de arbeidsovereenkomst te verbreken. Daarnaast zijn er geen administratieve afhandelingen en zal je geen salaris doorbetalen bij ziekte. Juridisch gezien ben je via deze weg niet de werkgever van jouw nieuwe secretaresse.

Bij veel uitzendbureaus zijn er ook studenten op afroep basis in te huren. De uurtarieven van deze krachten liggen laag en zijn uitermate geschikt voor administratieve klusjes of bijvoorbeeld als studentchauffeur.

(Bezocht 114 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.