Het is bijna vakantie en je moet nog zoveel doen voordat je kunt gaan. Of is het gewoon een drukke dag of periode, waarbij je jouw collega’s even niet kunt gebruiken? Soms sluit je je het liefste even helemaal af. Een praatje maken is natuurlijk hartstikke leuk en een vraag is zo beantwoord, maar soms moeten er deadlines gehaald worden.

Alweer die collega aan jouw bureau terwijl jij druk bent. De kans is groot dat dat zo nu en dan flink wat irritatie en tijdverlies oplevert. Maar hoe kan je nu collega’s op een subtiele manier buiten de deur houden zonder dat je meteen vijanden maakt?

Voorkom een lang gesprek
De kans is groot dat collega’s even binnenstappen voor een korte vraag, maar dat het al snel een lang en gezellig gesprek wordt. Niks mis mee als je daar tijd voor hebt, maar in drukke tijden heb je het liefst dat collega’s direct tot de kern van het gesprek komen.

  • Zie je een collega aan komen lopen, loop dan vast naar de deur toe en blijf in de deurpost staan. Je zult zien dat jouw collega dan direct tot de kern van zijn of haar vraag komt.
  • Ga staan als een collega jouw kantoor binnen komt lopen. Waarschijnlijk zal jouw collega dan ook blijven  staan, waardoor het een kort gesprek zal zijn. Wanneer jullie gaan zitten is de kans groot dat het gesprek langer zal gaan duren.
  • Vraag direct ‘Waarmee kan ik je van dienst zijn?’, zo voorkom je smalltalk.

Nu even niet
Heb je het echt heel druk en kan je daarbij echt niemand gebruiken, houd mensen dan op een subtiele manier buiten de deur

  • Staat de deur altijd open? Doe de deur dan eens dicht, collega’s die een vraag hebben die niet heel belangrijk is of collega’s die alleen een praatje willen maken, zullen nu minder stel binnenstappen.
  • Komt er toch een collega binnen, wijs hem/haar dan af, maar kom wel met een alternatief. ” Sorry, ik heb hier nu even geen tijd voor, maar morgen kan ik er wel even naar kijken”.

Tot slot, zet alle meldingen van je mail uit. Minder afleiding betekend meer resultaat!

(Bezocht 97 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.