Voor alle creatieve geesten onder ons is het maken van je eigen visitekaartje een leuk idee! Tegenwoordig zijn er zoveel bedrijven waar je online gemakkelijk je visitekaartje kan maken. Maar waarom zou je niet gewoon zelf aan de slag gaan? Lees hier onze handleiding over hoe je zelf je visitekaartje kan maken in Microsoft Publisher.

Stap 1: Open Microsoft Publisher
Stap 2: Selecteer Visitekaartjes
Stap 3: Zoek in de catalogus het concept dat het beste bij jou past. Check dan of het paginaformaat en het kleurschema kloppen. Als je naar beneden scrolt kan je ook nog de fabrikant selecteren. Klik nadat je alles geselecteerd hebt op ‘Maken’.

Als het goed is verschijnt nu het concept visitekaartje in beeld.
Stap 4: Klik nu in het tekstvlak en pas de gegevens aan. Hier kan je ook het lettertype, lettergrootte e.d. aanpassen. Zet hier alle informatie neer die je wenst te vermelden.
Stap 5: Pas nu het bedrijfslogo aan. Klik op het logo dat nu op het kaartje staat. Klik vervolgens op Invoegen –-> Afbeelding en selecteer hier het bedrijfslogo. Plaats het logo op de gewenste plaats. Mocht het oude logo blijven staan, klik deze dan aan en klik vervolgens op delete.

Vergeet in ieder geval de volgende elementen niet op je visitekaartje te vermelden

  • Bedrijfsnaam en logo
  • Eigen naam en functie
  • Mailadres en telefoonnummer
  • Website

Tip: De achtergrond een kleur geven? Klik dan op het visitekaartje, ga naar Paginaontwerp en klik vervolgens op Achtergrond. Kies hier dan de kleur uit die de achtergrond van het visitekaartje moet hebben.

Tekst of beeld op de achterkant van het visitekaartje?
Stap 6: Klik voor het invoegen voor een achterkant op Invoegen –-> Pagina –-> Na huidige pagina. Er verschijnt nu een extra pagina in het document.

Stap 7: Tekst of beeld invoegen

  • Voor het invoegen van tekst klik de pagina aan, klik vervolgens bij Invoegen op Tekstvak tekenen. Teken het tekstvak in en typ hier vervolgens de gewenste tekst.
  • Voor het invoegen van beeldmateriaal klik op Invoegen –-> Afbeelding en selecteer hier de gewenste afbeelding.

Klaar met het ontwerp van je visitekaartje? Print hem eerst een keer uit op gewoon papier om te kijken of hij helemaal goed is.

(Bezocht 1.352 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.