AMERSFOORT – Lunchen en trouwen in een industrieel rijksmonument. Het is vanaf zondag 6 april mogelijk in Amersfoort. Dan opent Het Centraal Ketelhuis op de Wagenwerkplaats haar deuren als lunchcafé en huwelijkslocatie.

Die dag houdt Het Centraal Ketelhuis een open huis voor alle inwoners van Amersfoort. Zij kunnen tussen 11.00 en 18.00 uur met eigen ogen het pand bekijken, kennismaken met de uitgebreide lunchkaart en genieten van een optreden van een jazzband.

In de afgelopen maanden is het monumentale pand grondig gerenoveerd. Dat gebeurde met respect voor het historische karakter van het pand. Een op kleur gestorte betonnen vloer, grote boekenkasten, houten meubilair, een industriële bar, ruwe muren, kussens, schapenvellen en perenbomen zorgen voor een industriële, maar warme look in het pand. Door de grote gietijzeren ramen valt er veel licht het lunchcafé in en hebben bezoekers een mooi uitzicht op de andere monumentale panden van de Wagenwerkplaats.

_MG_7387_verkleind (2)Het Centraal Ketelhuis is vanaf 6 april elke woensdag tot en met zondag geopend tussen 11.00 en 18.00 uur geopend. Het lunchcafé beschikt over een terras op de zon met 80 zitplaatsen. Op de kaart staan diverse kleine broodjes, soepen en hartige taarten. ,,Ook kan je hier uitgebreid borrelen met goede wijnen en luxe hapjes of genieten van een high-tea. Bijzonder is dat we een barista in dienst hebben, die voor de lekkerste koffie van Amersfoort zorgt”, aldus exploitant Timo Kruft.

Het Centraal Ketelhuis is ook exclusief beschikbaar voor kleinschalige zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen, productlanceringen, congressen, bedrijfsfeesten en seminars. Verder is het pand een van de meest inspirerende industriële trouwlocaties van Midden-Nederland, met uitgebreide mogelijkheden voor huwelijksfeesten.

Het Centraal Ketelhuis is gebouwd in 1904 en voorzag de omliggende panden op de Wagenwerkplaats van warmte. In de afgelopen jaren groeide het terrein – tussen station Amersfoort Centraal en de wijk Soesterkwartier – uit tot een creatieve broedplaats voor kunstenaars, theatermakers, muzikanten, jonge ondernemers, maatschappelijke organisaties en betrokken buurtbewoners. Meer informatie: www.centraalketelhuis.nl

(Bezocht 256 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.