You never get a second chance to make a first impression! De  uitnodiging van een congres is vaak de eerste kennismaking tussen het congres en de deelnemers. Belangrijk dus om een perfecte uitnodiging te maken. Maar waar voldoet een goede congres uitnodiging nu eigenlijk aan? 

Voorkant: Vermeld op de voorkant waarvoor de uitnodiging is en benoem de locatie, datum en het tijdstip. Eventueel kan je er een foto toevoegen.

Binnenkant: De meeste mensen lezen een pagina, dus ook een uitnodiging via de F-vorm. Ze beginnen met het bovenste gedeelte (vaak de titel), de titel of tekst onder de  bovenste titel en vervolgens alles aan de linkerkant. Zorg ervoor dat hier de belangrijkste informatie genoemd staan. Punten die genoemd moeten worden aan de binnenkant:

  • Doel van het congres
  • Sprekers
  • Programma
  • Toegevoegde waarde voor de bezoeker

Achterkant: Vermeld op de achterkant hoe de deelnemers zich kunnen aanmelden. Kies je ervoor het aanmeld proces zowel online als offline te laten verlopen? Zorg er dan voor dat er zowel een directe link vermeld staat en een inschrijfformulier .

Er zijn natuurlijk veel manier om een congres uitnodiging op te bouwen. Dit is slecht een voorbeeld van een goede opbouw.

 

(Bezocht 299 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.