Je bent lekker op stap met een vriendin. Jullie hebben zin om een hapje te gaan eten en stappen in de lift naar de bovenste etage. Plots staat hij daar, de man van ‘het bedrijf’ waar jij zo graag wilt werken. Slik, ik heb 1 minuut de tijd om mezelf te verkopen, om hem te overtuigen dat ik een aanwinst ben voor het bedrijf!

Het kan je zomaar eens overkomen dat je iemand tegenkomt of dat je voorgesteld wordt aan de directeur van jouw droombedrijf. Om hem te overtuigen van jou toegevoegde waarde binnen zijn bedrijf moet je jezelf in een korte tijd goed weten te presenteren. Deze 60-seconden pitch wordt ook wel een elevator pitch genoemd.

De elevator pitch is een kort verhaal om jezelf of jouw idee voor te stellen. Tijdens deze pitch vertel je het volgende:

  • Wie je bent
  • Wat heb je te bieden (Jezelf of jouw idee)
  • Wat zijn de voordelen
  • Waar ben je naar op zoek

Verspil geen tijd aan onbelangrijke zaken. Noem je naam en vertel direct wat je te bieden hebt. Leeftijd, hobby’s en al dat soort informatie is tijdens een elevator pitch totaal niet van belang.

Schrijf je elevator pitch
Het uitschrijven van je pitch is niet makkelijk. Schrijf je pitch en schrap net zo lang informatie uit je pitch tot alleen het belangrijkste overblijft. Zorg in je pitch in ieder geval voor een goed voorbeeld, waar je een vaardigheid of competentie beschrijft. Tip: Gebruik de STAR-Methode. 

Oefen je pitch net zo vaak voor de spiegel totdat hij er vloeiend uitkomt!

Inspiratie nodig?
Zo maak je een elevator pitch

(Bezocht 5.137 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.