Het vrijetijdsaanbod in de provincie Noord-Holland is gigantisch. Misschien is dit wel de provincie waar het meest te beleven valt. Kijk alleen al eens naar wat er allemaal in onze hoofdstad te doen is. Voor deze uitgave zijn secretaresse Natasja en Janneke op pad gegaan om vier arrangementen van Recreatief.nl te testen.

Dag 1
High tea in hartje Amsterdam

 
De wekker rinkelde al vroeg vanmorgen. Vandaag begint onze 2-daagse trip door de provincie Noord-Holland. PA.NL heeft mij en mijn collega Janneke de kans geboden om vier arrangementen te testen in deze provincie. Het zonnetje schijnt, dus het weer zit in ieder geval mee.

Onze trip begint in het fascinerende Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Voor vele mensen is een dagje Amsterdam een perfect uitje, helemaal als je er niet zo vaak komt zoals Janneke en ik. We gaan naar Restaurant Gartine dat gelegen is tussen talrijke bezienswaardigheden en een paar meter dé winkelstraat van Nederland, de Kalverstraat. Hierdoor is dit arrangement perfect te combineren met een dagje shoppen in Amsterdam. Door ons strakke schema hebben wij hier helaas geen tijd voor! Dit slow food restaurant is één van de weinige lunch restaurants in Amsterdam hebben wij ons laten vertellen. Als we er binnenstappen worden we hartelijk ontvangen door Jan en Kristen. Wat direct opvalt is de warme stijlvolle uitstraling hier binnen. We hebben ons laten vertellen dat dit restaurant zich ook, volgens vele vakbladen, een ongekend culinair niveau biedt tegen betaalbare prijzen.

Op het menu staat: soep uit eigen moestuin, een buideltje uit de oven gevuld met allerlei lekkers uit de tuin, zuurdesembolletje met slow-food beleg, een toastje met mijn favoriete vis, zalm. We mogen een heerlijk zelfgemaakt stukje taart uitkiezen en een cupcakeje. Verder komen er huisgemaakte bonbons op tafel en uiteraard een grote pot thee! Janneke en ik kunnen even bijkomen van de reis vanuit het noorden en praten vol verwachting over deze twee dagen. We zijn erg benieuwd wat er precies komen gaat!

Als we zoveel mogelijk van al dit lekkers hebben geproefd is het tijd om naar de gracht te lopen. Op slechts 3 minuten afstand van het restaurant stappen we in de rondvaartboot. Vanaf het water genieten we van alles wat er te zien is en we genieten van het mooie weer. Een mooi begin van de dag.
Klik hier voor meer informatie over dit arrangement.

Red light experience & likeurproeverij

Om 18.00 uur worden we verwacht voor het volgende arrangement. Deze begint met een proeverij naar keuze. We mochten kiezen uit een bierproeverij, een jeneverproeverij of een likeurproeverij. Wij houden allebei van zoet en kiezen daarom voor de likeurproeverij. In een sfeervolle ambiance krijgen we van een vriendelijke gastvrouw een aantal drankjes geserveerd, zodat we de verscheidenheid aan smaken kunnen vergelijken. Bij iedere drank vertelt de gastvrouw ook het verhaal achter de drank. Erg interessant om te horen. De likeurtjes die we krijgen zijn allemaal anders, maar allemaal erg lekker! Tussendoor krijgen we ook zoete en hartige borrelgarnituur.

Om 19.00 uur is het tijd voor de red light experience: een rondleiding op de Wallen. Janneke en ik zijn allebei nog nooit op de Wallen geweest en daardoor erg nieuwsgierig. Als Nederlander moet je deze wereldberoemde buurt toch een keer met eigen ogen hebben gezien!

De gids geeft ons een indruk van het leven in de rosse buurt, zowel van vroeger als van nu. We laten ons verrassen door de vele gezichten van de roemruchte buurt. We komen onder anderen langs Bureau Warmoesstraat, China Town en uiteraard ook langs de peeskamertjes. De gids verteld ons interessante feitjes. Bijvoorbeeld dat op de Wallen ook vele modeontwerpers hun onderkomen hebben gevonden. Achter de ramen van deze peeskamertje zitten geen schaars geklede dames, maar is juist veel kleding te vinden! Wij sluiten de rondleiding af met een bezoek aan het Erotisch Museum, maar hadden ook kunnen kiezen voor een likeurtje in een 17e eeuws proeflokaal. Dit museum bestaat uit vier etages met ieder zijn eigen onderdelen. We zien er allerlei erotische voorwerpen, figuren, porselein, aardewerk en schilderijen. Op de derde etage zien we nog eens vanalles over ‘the red light district’. De vierde verdieping is de ‘kinky’ verdieping. We kijken onze ogen uit in dit museum en hebben regelmatig de slappe lach. We sluiten dit bezoek af met een diner in een gezellig eetcafé in de binnenstad. Daar drinken we samen nog wat en praten na over deze geslaagde dag en daarna vertrekken we naar het hotel. Normaal gesproken kan dit arrangement pas geboekt worden voor groepen vanaf 20 personen, maar wij mochten voor dit artikel aansluiten bij een andere groep.

Van Gogh arrangement
We slapen in een hotel in hartje Amsterdam. Het hotel heeft kamers met verschillende filosofische en culturele thema’s. Bij het reserveren mag je je voorkeur aangeven. Wij hebben gekozen voor het thema ‘wolken’. De kamer is helemaal prachtig en sfeervol volgens dit thema ingericht. Ontzettend leuk! Moe en voldaan vallen we in slaap in het heerlijke zachte hotelbed.

Dag 2
Na het uitgebreide ontbijt is het tijd voor een bezoek aan het Van Gogh Museum. Een entreekaartje was bij dit hotelarrangement inbegrepen. Geweldig om zoveel schilderijen van de wereldberoemde Vincent van Gogh bij elkaar te zien! In het museum kunnen we de ontwikkeling in het werk van deze kunstenaar op de voet volgen en zijn schilderijen vergelijken met het werk van andere 19e-eeuwse kunstenaars welke hier ook te zien zijn. Het is erg indrukwekkend om het werk van deze kunstenaar eens in het echt te zien.

Janneke en ik eten even een broodje in de stad en halen onze spullen op in het hotel. Het is tijd om Amsterdam te verlaten, want we moeten nu op weg naar Huizen. Daar gaan we iets doen waar bijna iedereen stiekem van droomt!

Zelf rijden in een Ferrari
Ik ben zelf best wel een autogek, dus mijn hart ging sneller kloppen bij het horen van de naam van dit arrangement ‘Driving Fun in een Ferrari – Zelf rijden in deze droomauto’. Nu gaat het dan echt gebeuren. Wij gaan voor dit arrangement naar Huizen, maar het is ook mogelijk om dit arrangement te boeken op een locatie naar keuze.

Als we op de locatie komen zien we de rode glimmende Ferrari’s al staan. Het lijkt nog erg onwerkelijk dat we hier zometeen echt zelf in mogen rijden. Even later is het dan zover en stappen we in deze snelle auto. Janneke en ik willen allebei graag als eerste achter het stuur, maar uiteindelijk laat Janneke mij voorgaan. We rijden een ontzettend leuke route en genieten van het geluid en de power van deze fantastische wagen! Halverwege wisselen we en kruipt Janneke achter het stuur. Het geeft echt een kick om in een Ferrari te rijden met zijn sublieme acceleratie en de ongelooflijk klinkende V8. Wat zullen onze mannen jaloers zijn!

Het is even wennen als we later weer in onze eigen auto stappen. De arrangementen die we hebben gedaan waren allemaal fantastisch! We hebben twee fantastische dagen gehad, waarover we nog lang zullen napraten met z’n tweeën. Heel erg bedankt PA.NL!

Wil je meer informatie over één van deze arrangementen in Noord-Holland of wil je zien wat er nog  meer te beleven valt in deze provincie? Bel gratis met de vrije tijd specialisten op 088-5405815. Voor meer tips kijk je op Recreatief.nl.

(Bezocht 27 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.