Menu
Lifestyle

Het geheim achter succesvol liegen via mail

email

Het overkomt je vast weleens, je wilt onder die verjaardag uitkomen of je hebt je werk niet op tijd af. Een leugentje om bestwil kan dan uitkomst bieden, en het liefst via mail of SMS. Wij leren je hoe je kunt liegen zonder ontmaskerd te worden!

Een leugen in de mail is makkelijk te herkennen!
Liegen via mailtjes, SMSjes en andere berichtjes is riskant. Het getrainde oog kijkt er zo doorheen en heeft dus door dat je niet de waarheid spreekt. Volgens de Amerikaanse psycholoog Jeff Hancock zijn berichten met leugens eenvoudig te herkennen met speciale software. Dit soort mails bevatten namelijk vaak dezelfde eigenschappen. Dus wil je succesvol liegen? Houd dan rekening met deze volgende punten!

1. Een mail met een leugen is onpersoonlijk van toon
Mensen die liegen krijgen de neiging om het bericht onpersoonlijk te maken. Hierdoor proberen ze de aandacht van zichzelf af te leiden. Merk dit dus bij jezelf op en durf persoonlijk en direct te zijn. Onderdruk de neiging om uitgebreid uit te leggen waarom je er niets aan kunt doen vanwege anderen.

2. Leugenachtige mailtjes zijn langer dan eerlijke mails
Een leugenaar wil voorkomen dat hij ontmaskerd wordt. Daarom wordt de mail langer dan gebruikelijk. Er moet immers duidelijk worden uitgelegd waarom hij écht niet naar die verjaardag kan komen. Let hierop. Lange mails zijn verdacht. Maak je punt en probeer dit niet teveel te verdedigen. Hoe lang zou je mailtje zijn als je de waarheid sprak?

3. Leugenaars houden van veel details
Wie liegt wil niet gepakt worden. Daarom wordt het verhaal volgestopt met veel (overbodige) en sprekende details om te bewijzen dat het echt waar is. Het is dus slim om je mail kort en direct te houden, zonder overbodig bewijsmateriaal. Je wilt toch niet dat de ontvanger denkt dat je wat te bewijzen hebt?

4. E-Mails met leugens zijn negatief
Liegende mailers voeren vaak een negatieve toon in hun bericht. De schrijver voelt zich ongemakkelijk in z’n positie wat zich vertaald in de tekst. Zorg dus dat je gezonde positiviteit uitstraalt en behoed jezelf om negatieve verbanden te leggen.

5. Veel zintuiglijke termen moet het ‘echt’ maken
Naast veel details spelen leugenaars ook in op het gevoel. Door gebruik te maken van veel zintuiglijke termen als ‘zien’ en ‘horen’ proberen ze het verhaal dat ze vertellen nog echter te maken. Begin hier dus niet aan. Zoals gezegd, strooi niet met overbodige details.

Wees op je hoede!
Wie wil liegen via E-Mail moet er dus op letten om natuurlijk, persoonlijk en bondig te schrijven. Herken je bovenstaande punten uit mailtjes die je zelf regelmatig ontvangt? Wees dan op je hoede… die persoon kon weleens tegen je liegen!

Vind je het lastig om te liegen via mail? Of wil je het risico niet nemen? Bedenk dan dat je altijd nog de waarheid kunt spreken! In sommige gevallen wel zo makkelijk.

www.Sochicken.nl

(Bezocht 285 keer, 1 bezoeken vandaag)