Gezond eten is belangrijk, maar ook helemaal in. Er zijn nu namelijk een aantal trends in de gezonde voeding! Gezond, helemaal populair en ook hartstikke lekker.

Clean eating
Eigenlijk kun je het ook wel biologisch eten noemen, of back-to-basic eten. Het houdt in dat je minder vlees eet, minder alcohol binnenkrijgt en dat je meer groente eet. Eten met jouw verstand, gezond en makkelijk!

Minder populaire vis
Er wordt een boel vis gevangen, maar wat gebeurt er nu eigenlijk met de minder populaire vis? Deze worden onderschat, maar dat is nu voorbij. Het is een trend om deze vis te eten. Er zijn verschillende plekken waar je van ‘trash-fish-diners’ kunt genieten. Niet alleen gezond en lekker, maar ook goed om de vispopulatie onder controle te houden.

Bloemkool
Bloemkool is helemaal in. Het bevat ontzettend veel mineralen waardoor het heel gezond is. Daarnaast kun je er ook van alles mee in de keuken. Er zijn zo veel gerechten mee te maken! Gezond en veelzijdig, hartstikke fijn!

Kaniwa
Kaniwa is nieuw, het is een soort broertje van quinoa. Quinoa wordt vaak gebruikt als vervanger van rijst of couscous. Kaniwa is net iets kleiner, kookt sneller en bevat meer proteïne. Erg gezond!

Fermentatie
Het is oud, maar weer helemaal in. Wat is fermentatie? Eigenlijk kort gezegd het omzetten van smaken en textuur. Zoals bijvoorbeeld van melk naar romige yoghurt. Of wat dacht je van drankjes als bier en wijn? Die vallen ook onder deze trend. Houd deze trend maar in de gaten, dit is een erg creatieve!

Eetsmakelijk!

(Bezocht 77 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.