Enveloppen bedrukken voor meer herkenbaarheid en een professioneel imago

Dat een organisatie zijn bekendheid kan vergroten met een op maat gemaakte enveloppe is te bewijzen met drie eenvoudige woorden: ‘de blauwe enveloppe’. Waarschijnlijk wordt het ontwerp van jouw bedrijfsenveloppe nooit zo herkenbaar als dat van de Belastingdienst, maar toch is enveloppen bedrukken een interessante manier voor bedrijven om de huisstijl te verwerken in al hun communicatiemiddelen. Menig bedrijf laat het logo, de slogan of de bedrijfskleuren immers al terugkomen in onder meer visitekaartjes, briefpapier en uiteraard de website, dus waarom als bedrijf niet ook een eigen draai geven aan de enveloppen die worden verstuurd naar klanten, leveranciers en anderen?

Professionele indruk en grote herkenbaarheid

Een bedrijf kan natuurlijk ook standaard enveloppen gebruiken, maar dit heeft verschillende nadelen. Allereerst kan het gebrek aan herkenbaarheid van de enveloppe ervoor zorgen dat deze belandt op de grote stapel met overige post. Mogelijk wordt de enveloppe zelfs voor ongewenste reclame aangezien en ongeopend weggegooid. Dit voorkom je met een enveloppe waarop het logo, de naam of een ander kenmerk van je bedrijf is gedrukt. Een op maat gemaakte enveloppe maakt bovendien een professionelere indruk dan een enveloppe die ook gebruikt had kunnen worden om pakweg een ansichtkaart te versturen. Een bijkomend voordeel van een bedrukte enveloppe is dat je hiermee de herkenbaarheid van je bedrijf vergroot. Dit is vooral van waarde wanneer je de enveloppe naar klanten stuurt en je graag wil dat het logo en de naam van jouw bedrijf in hun geheugen wordt geprent.

Mogelijkheden bij enveloppen bedrukken

Enveloppen bedrukken betekent dat je de enveloppe precies kan afstemmen op jouw verkeuren. Dit houdt in dat je niet alleen het bedrijfslogo aan de enveloppe kan toevoegen, maar ook bij de tekst die je op de enveloppe wil drukken (bijvoorbeeld de adresgegevens van jou als afzender) voor het lettertype kunt kiezen dat standaard in jouw bedrijf wordt gebruikt. Op deze manier sluit de enveloppe helemaal aan bij de huisstijl die je voor je bedrijf hebt uitgedacht. Uiteraard kan je ook de grootte van de enveloppen afstemmen op de omvang van het bedrijfspapier dat in jouw organisatie wordt gebruikt.

(Bezocht 297 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.