Elke werkgever zoekt naar dé perfecte werknemer. Hoe kun jij die perfecte werknemer zijn? Hieronder staat beschreven waar je aan moet voldoen, zodat jouw werkgever niet meer zonder jou wil.

‘De perfecte werknemer is minimaal fulltime beschikbaar, nooit ziek en blijft altijd gemotiveerd en productief.’ (©FME) We weten allemaal dat dit niet mogelijk is. Iedereen heeft wel eens een dipje of wordt geplaagd door een griepje. Gelukkig weten de meeste managers dat en zijn de verwachtingen al wat lager gesteld.

Missie
Wat een werkgever belangrijk vindt, is dat de werknemer vanuit dezelfde missie als het bedrijf handelt. Dit betekent dat de werknemer het bedrijf moet snappen. Oftewel, Je weet je weg in het bedrijf, staat achter het concept en handelt binnen en buiten het bedrijf zoals jouw werkgever dat wilt.

Vaardigheden
Heb jij de vaardigheden die nodig zijn om jouw functie uit te voeren? Jouw werkgever vindt het belangrijk dat jij bekwaam bent. Laat maar eens zien wat jij kunt, dan kan jouw werkgever niet meer zonder je!

Hart voor de zaak
Eigenlijk moet je doen alsof het jouw zaak is. Dit betekent dat jij ontzettend gemotiveerd bent om het bedrijf te laten groeien. Jij gaat voor dezelfde businessdoelstellingen als jouw werkgever. Overuren, geen probleem. Jij doet wat nodig is. Dat is wat de werkgever wil, toch? Zoek jouw manier om te laten zien dat jij echt achter het bedrijf staat, zonder jezelf overspannen te werken. Een hart voor de zaak hebben, daar wordt elke werkgever enthousiast van.

Zelfstandigheid
De ideale werknemer weet hoe hij/zij zelfstandig moet werken. Je plant alles, werkt gestructureerd en staat niet elke 5 minuten aan het bureau van de werkgever met ‘nutteloze’ vragen. Jij bent een zelfstandige werknemer. Jij bent de ideale werknemer.

Flexibiliteit
Ook een belangrijke eigenschap is flexibiliteit. Dit gaat samen met de vorige punten. Je moet bereid zijn om eens een andere taak op te pakken dan normaal. Of eens een keer wat langer te blijven werken. Misschien ineens op een andere dag werken? Het komt een beetje neer op het hebben van een hart voor de zaak. Andere zaken kunnen aan de kant, omdat het bedrijf op dit moment even voor gaat.

De perfecte werknemer bestaat niet, maar we kunnen uiteraard doen alsof. Op deze manier kan jouw werkgever niet meer zonder jou. Geniet ervan, perfecte werknemer!

(Bezocht 1.031 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur