Business Centre Nederland (BCN)heeft als eerste vergader- en trainingsaccommodatie het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs. Dit keurmerk wordt gegeven aan bedrijven die op hun menukaart genoeg keuze bieden aan mensen die (een dagje) geen vlees willen eten. De consument weet dus zeker dat als hij een conferentie of vergadering organiseert bij BCN dat men goed terecht kan voor een vleesloze maaltijd. Het keurmerk wordt beheerd door de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB). “We zijn trots dat er met BCN nu ook een vergaderaccommodatie is aangesloten bij het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs. Met dit keurmerk maakt BCNduidelijk dat tijdens de lunch of diner tussen vergaderingen door er goed vegetarisch kan worden gegeten. Vleesloos eten past in een bewuste en gezonde levensstijl, maar nog niet alle restaurants en vergadercentra spelen hier goed op in. Met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs willen we helderheid verschaffen en de groei van het aanbod van vegetarische maaltijden bevorderen.”, aldus Floris de Graad (directeur NVB).

“Het resultaat van een bijeenkomst wordt mede bepaald door de locatie. Een gezonde leeromgeving is daarvoor onmisbaar, daarom investeert Business Centre Nederland in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Business Centre Nederlandis continue bezig om met iedere bedrijfsbeslissing onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven en levend te houden op onze locaties. Zo gaan we samen voor een duurzaam resultaat! ”, aldus Janneke Kruithof, Commercieel ManagerBCN.

Een grote groep van ongeveer 4 miljoen mensen kiest er bewust voor om minder vlees te eten. Daarnaast telt Nederland ruim 800 duizend vegetariërs. De ervaring van deze groepen is dat ze in de horeca niet altijd even goed bediend worden. Ook groepen met een vegetariër in hun midden hebben vaak moeite om een geschikte locatie te vinden om uit eten te gaan. Veel vegetariërs en vleesminderaars gaan daarom relatief weinig uit eten. “Als vegetariërs of vleesminderaar kun je er nog voor kiezen om vanwege het aanbod niet naar een restaurant te gaan. In een vergadercentrum zijn mensen vaak beroepshalve. Daarom is het zo belangrijk dat mensen ook daar kunnen kiezen uit goed vegetarisch eten. De deelname van BCN aan het keurmerk ‘Gastvrij voor vegetariërs’ juichen we dan ook toe”, aldus Floris de Graad. “Daarnaast sluit de deelname van BCN aan het keurmerk goed aan bij de succesvolle landelijke campagne ‘EatGreen at Work’ waarin bedrijfsrestaurants gestimuleerd worden om ten minste een dag in de week een goede vegetarische lunch aan te bieden en in het zonnetje te zetten”

BCN
Business Centre Nederland Utrecht en Rotterdam beschikken over moderne vergaderruimtes met gratis high speed internet. De zalen zijn geschikt voor groepen van 2 tot 180 personen en zijn voorzien van moderne presentatiemiddelen. De locaties van BCN zijn centraal gelegen, uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en beschikken over gratis parkeren. Kortom: de ideale locaties voor bijeenkomsten met (duurzaam) resultaat.

Keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs
Het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs houdt in dat er minimaal twee vegetarische hoofdschotels op de kaart staan. Deze schotels bevatten geen ingrediënten als dierlijke bouillon of gelatine. De gebruikte eieren in deze restaurants zijn scharreleieren of biologische eieren.

Hier vind je alle ruim 150 restaurants met dit keurmerk.

(Bezocht 53 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.