Ga je deze zomer lekker op vakantie naar het buitenland? Heerlijk, maar kan jij het werk ook even loslaten of ben jij constant bereikbaar op vakantie?

Bereikbaar zijn op vakantie of niet, het heeft allebei zijn voors en tegens. Gemiddeld genomen blijft 20% van alle medewerkers beschikbaar op zijn vakantie. Waar kies jij voor, bereikbaar zijn tijdens je vakantie of niet?

Bereikbaar zijn:
– Waarschijnlijk staat er in jouw contract niks over bereikbaar zijn in de vakantie, soms kan het voor de verstandhouding wel goed zijn om op bepaalde momenten bereikbaar te zijn.
– Waarschijnlijk doe jij tijdens werktijd heus wel eens privé dingen, waarom zou je dan geen werk tijdens privé tijd doen?
– Als je tijdens je werk bereikbaar bent scheelt dat weer als je terug komt, je bent al op de hoogte van wat er speelt en kan zo weer verder gaan.

Niet bereikbaar zijn:
– Vakantie is om te ontspannen, laat het daarom los en ontspan!
– Niet alleen jij, maar ook jouw partner en kinderen verdienen het dat jij even je volle aandacht voor hun hebt! Gun ze die tijd ook en laat je werk even lekker thuis!
– Deze is misschien een beetje zwart/wit, maar je wordt niet betaald, dus waarom zou je dan wel bereikbaar zijn? Daar zijn vakantiedagen toch juist voor!

Is het wat jou betreft niet echt nodig om bereikbaar te zijn op vakantie, maar lijkt het jou voor de verstandhouding wel een goed idee, dan kan je het volgende afspreken. Spreek af met jouw collega’s dat zij alleen bellen als het echt niet anders kan en dat zij bij voorkeur niet direct bellen, maar een berichtje achterlaten met de boodschap of jij ze terug wil bellen. Op deze manier ben je in noodgevallen toch bereikbaar, maar kan je wel bellen op een moment dat het jou zelf uit komt. Dus niet terwijl jij heerlijk op je strandhanddoek ligt aan de zee te genieten van die overheerlijke zon, maar wel op het moment dat je even terug bent in je kamer of bij de caravan!

Fijne vakantie!

(Bezocht 182 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.