Het vinden van een geschikte baan kan nogal eens lastig zijn. Waar vind je die? Beter nog, hoe krijg je die te pakken? Met deze 8 tips heb je  zo een baan te pakken!

  1. Less is more. Ook met het zoeken naar een baan geldt dit inderdaad. Het is niet goed om veel sollicitaties tegelijk te hebben lopen. Je kunt je dan namelijk niet volledig focussen op de sollicitaties. En zeg nu zelf, wil je echt zo graag aan de slag bij al die bedrijven?
  2. Netwerken. Gebruik jouw netwerk! Via via is er vast wel een goede baan te halen. Vrienden, familie, bekenden, er zit vast wel iemand tussen die een leuke baan voor je weet. Ook via LinkedIn of Facebook kun je jouw droombaan vinden.
  3. CV. Belangrijk is om wel even jouw CV te controleren. Is jouw CV up-to-date? Staan jouw kwaliteiten er duidelijk in? Zet jouw CV ook online, hiermee word je sneller gevonden.
  4. Motivatie. Bedrijven vinden het nog steeds belangrijk om te horen hoe graag je bij hen komt werken. Stuur een korte en enthousiaste uitleg mee, waarom jij op hun vacature reageert. Waarom pas jij zo ontzettend goed bij dit bedrijf?
  5. Op tijd. Wees op tijd bij de sollicitatie! Te laat komen maakt een erg slechte eerste indruk. Zorg er daarom voor dat je ruim op tijd vertrekt, zodat een eventuele file er niet voor zorgt dat je te laat bent.
  6. Voorbereiding. Niet alleen op tijd komen is belangrijk. Zorg er ook voor dat je goed bent voorbereid op de sollicitatie. Door goed antwoord te kunnen geven op de meeste vragen maak je een goede indruk.
  7. Ken het bedrijf. Ook erg belangrijk is om je al verdiept te hebben in het bedrijf. Wat doen ze, waar staan ze voor? Op deze manier kun je ook veel beter inspelen op waarom jij zo goed bij het bedrijf past.
  8. Houding. Houding is cruciaal. Onderuit zitten, een slap welkomsthandje, nee! Let goed op jouw houding en kom zelfverzekerd over!
(Bezocht 336 keer, 1 bezoeken vandaag)
Redacteur

Comments are closed.